clanek-1

Vítězství U18 nad Roudnicí

01.10.2022, 10:15
Slavoj Suchdol

FK Dukla Praha

3:2

(1 : 0)

9. kolo, U18 - starší dorost B 2022/2023

SK Roudnice nad Labem

Sestava domácí:

Vácha  – Prior, Fantík, Kolman, Kolský – Laredo (64´ Šalanský), Kožený, Čížek M. – Blecha (53´ Rek), Blokeš (73´ Koller), Bartošek (73´ Šimon)

Sestava hosté:

Naimann  – Kulhan, Náprstek (73´ Fidler), Kotrba (62´ Melichar), Hrbáček  (46´ Marejka) – Čížek, Kliment, Poborský, Kafka, Bidlo – Hotovec.

  • Branky: 8´ Laredo, 54´ Blokeš, 83´ Rek - 53´ Kotrba, 74´ Kulhan ŽK: , ČK: , Rozhodčí: .
Ve vyrovnaném utkání nakonec naše osmnáctka dokázala vstřelit o branku více než soupeř, když o svém vítězství rozhodla sedm minut před koncem zápasu brankou Reka.

V přímém souboji o druhé místo tabulky jsme na domácím hřišti přivítali Roudnici nad Labem. Na rozdíl od předchozích kol, do tohoto utkání jsme vstoupili velmi dobře. Vysoká intenzita pohybu bez míče, agresivita v osobních soubojích a rychlá hra s míčem vpřed zatlačila hosty na vlastní polovinu. Opětovný tlak po ztrátě míče nám umožnil jít rychle do zakončení. V 8 minutě utkání výborným tlakem získal míč Laredo, s míčem se otočil a pohotově vystřelil nártem zpoza velkého vápna. Tečovaná střela zapadla do sítě a my se ujali vedení 1:0. Povzbuzení brankou jsme se opět vrhli do útoku. Roudnice byla otřesená a následujících 15 minut hlavně bránila. Hra měla po celý první poločas velkou intenzitu a tato fyzická náročnost přispěla k větší nepřesnosti na obou stranách, především v posledních 10 minutách. Do kabin jsme šli s nejnižším možným vedením.

Vstup do druhé půle byl mnohem vyrovnanější a hra se odehrávala především ve středu pole. Nedařilo se nám převzít tempo a byli jsme chycení v soubojové bitvě. Roudnice z tohoto rozházeného začátku vytěžila v první velké příležitosti vyrovnávací branku. Chyba naší obranné řady při pokrytí dlouhé přihrávky za obranu vyústila v centr do oblasti penalty, kde se důrazný Kotrba prosadil hlavou a vyrovnal stav utkání.

 Naši chlapci nicméně zaslouží pochvalu za nejlepší možnou odpověď. Blokeš z rozehrávky přihrál na Koženého, ten krásnou přihrávkou vzduchem našel v křídelním prostoru Bartoška, který před bránou Roudnice hledal nově příchozího Reka. Ten vytvořil tlak na brankáře hostí Naimanna, který centr pouze vyrazil před sebe, kde důsledný Blokeš akci dobíhal a okamžitě vrátil vedení na naši stranu. Opět se nám podařilo získat mírnou herní převahu a vytvářeli jsme si příležitosti na navýšení vedení. Roudnice nicméně opět prokázala svou kvalitu ve finální třetině hřiště, když v 74 minutě znovu dokázala vyrovnat. Jednoduchým autovým vhazování za naši obranu pronikla do křídelního prostoru, centr do malého vápna Váňa v pádu dokázal pouze vyrazit před sebe a také dobře dobíhající Kulhan podruhé vyrovnal stav zápasu.

Všichni střídající hráči na naší straně přinesli do utkání kvalitu a udrželi intenzitu pohybu bez míče po celý čas na vysoké úrovni. V 83 minutě Koller výborně vytvořil tlak na brankáře hostí, zblokoval pokus o odkop, k odraženému míči se jako první dostal Rek a znovu nás poslal do vedení. Tato branka se ukázala jako rozhodující rána pro hosty. Roudnice si větší tlak nedokázala vytvořit a my dokázali utkání dovést do vítězného konce.

Děkujeme Roudnici za dramatické a kvalitní utkání a my se již připravujeme na sobotní výjezd do Vlašimi.