clanek-1

Těsné vítězství U18 v Litvínově

24.09.2022, 10:15
hř. Lomská

FK Litvínov

0:1

(0 : 0)

8. kolo, U18 - starší dorost B 2022/2023

FK Dukla Praha

Sestava domácí:

Rujbr  – Kupec, Mašek, Vošáhlík, Peca – Kotalík J., Kotalík D (K), Krippner, Vokáč – Letocha, Michna (60´ Macháček).

Sestava hosté:

Vácha  – Šalanský (70´ Pešek), Fantík, Kolman, Valetník (46´ Prior) – Laredo, Kožený (K), Svoboda (70´ Rek) – Bartošek, Blecha (31´ Blokeš), Vais

  • Branky: 54´ Fantík ŽK: , ČK: , Rozhodčí: .
Těsné ale zasloužené vítězství si připsala naše osmnáctka v Litvínově a zaznamenala již čtvrtou výhru v řadě.

Přes naší optickou herní převahu v úvodu utkání byl Litvínov tím nebezpečnějším týmem. Naše nízká úspěšnost kombinace zálohy s útokem dávala příležitost domácím přecházet do nebezpečných protiútoků. Litvínov hrozil i z poměrně velkého množství standardních situací. Právě při jejich bránění byl nejvíce vidět náš velmi vlažný vstup do utkání. Malá agresivita v osobních soubojích a celkově nedostatečné propojení týmu umožnilo domácím pár nebezpečných zakončení. Brankář Vácha nás nicméně podržel a my se postupně dostali do zápasu. Ani Blecha, ani Laredo své velké příležitosti bohužel neproměnili a do šaten se tedy šlo za vyrovnaného stavu.

Již od prvních minut druhé půle bylo patrné zlepšení v intenzitě pohybu a celkové vyšší energii naší osmnáctky. První výraznější tlak našich chlapců vyústil v 54. minutě v rohový kop zahrávaný Bartoškem. Ten si nekompromisně našel Fantík a otevřel skóre utkání. Herní převaha byla na naší straně prakticky po celý zbytek zápasu. Příležitosti, které jsme si vypracovali, zůstaly bohužel nevyužity (např. Rek po individuální akci orazítkoval pouze tyč), domácí se z rohového kopu v samém závěru prosadit nedokázali, a tudíž si připisujeme čtvrtou výhru v řadě.

Děkujeme Litvínovu za kvalitní utkání a již se připravujeme na domácí souboj s Roudnicí.