clanek-1

Vítězství U18 proti České Lípě

03.09.2022, 10:15

FK Dukla Praha

3:1

(1 : 1)

5. kolo, U18 - starší dorost B 2022/2023

Arsenal Česká Lípa

Sestava domácí:

Váňa  – Šimon (46´ Šalanský), Fantík, Čížek, Kolský – Břeh (75´ Svoboda), Babka (46´ Kožený), Šelicha (K) – Prior (60´ Blecha), Blokeš (75´ Koller), Grunnet-Jensen

Sestava hosté:

Doležal  – Babic, Valenta (65´ Tomíček), Štěrba, Krejčík – Šulc, Kucr (80´ Švarc), Rasel (70´ Webera), Kříž, Šámal – Třeštík (K).

  • Branky: 41´ Krejčík (vlastní), 70´ Šelicha, 89´ Blecha - 9´ Šámal ŽK: , ČK: , Rozhodčí: .
Po gólově vyrovnaném 1. poločase se našim hráčům nakonec povedlo vývoj utkání zvrátit na svoji stranu a dovést ke konečnému vítězství.

Do utkání na domácím hřišti proti České Lípě jsme vstoupili velmi aktivně. Rychlý pohyb míče zatlačil hosty na vlastní polovinu a k vidění byly první náznaky příležitostí. Dlouhé přihrávky za naši obranu po zisku hostí jsme dobře pokrývali a vyhlíželi jsme úvodní branku utkání. Ta přišla v 9´, bohužel do naší sítě. Individuální chyba v zadní řadě při založení útoku byla potrestána přesnou křižnou střelou Šámala.

Opět jsme se vrhli do útoku a herní převaha našich chlapců byla zřejmá. Na vyrovnávací branku jsme si ale nicméně počkali až do 41´, především kvůli nepřesnosti finální přihrávky či zakončení. Babka byl jako první u odraženého míče nad vápnem Lípy, přesnou přihrávkou vyslal křídlo Priora, který hledal před bránou volného Blokeše. Skluzující Krejčík svou snahou zabránit jasnému gólu nicméně míč usměrnil do vlastní sítě.

Druhý poločas byl svým výrazem velmi podobný tomu prvnímu. Herní převahu jsme využili podruhé v 70´. Skvělá kombinace v krajním prostoru po trase Grunnet-Jensen – Kolský vyústila v přihrávku pod sebe na hranu vápna, kde nabíhající Šelicha nekompromisní střelou pod břevno otočil zápas na naši stranu. Potvrzení našeho vítězství zajistil střídající Blecha. V samém závěru zápasu se ocitl v situaci 1 v 1 s obráncem hostí, kličkou na střed se uvolnil a mezi nohama brankáře přidal třetí branku do sítě Lípy.

Jsme rádi za vítězství a zlepšení v jistých defenzivních aspektech hry. Efektivita ve finální třetině ale stále není na takové úrovni, jakou bychom si přáli. Děkujeme týmu Arsenal Česká Lípa za kvalitní utkání a již se soustředíme na sobotní zápas v Benešově.