clanek-1

Vysoké vítězství U18 nad Mostem

20.08.2022, 10:15
Slavoj Suchdol

FK Dukla Praha

7:0

(4 : 0)

3. kolo, U18 - starší dorost B 2022/2023

FK Baník Most

Sestava domácí:

Vácha – Šalanský, Fantík, Šimon, Kolský – Šelicha, Kožený (K), Laredo (57´ Svoboda) – Bartošek, Blecha (46´ Pešek), Blokeš (57´ Prior)

Sestava hosté:

Behina – Poláček, Keldrych, Kozikowski, Lipták (46´ Pinte) – Dražil (46´ Fiala), Soběslavský (61´ Guláš), Málek (K), Hammerschmidt (85´ Drazinský) – Buben, Holý (61´ Hrnčíř)

  • Branky: 21´ Laredo, 27´ 38´ Blokeš, 42´ Bartošek, 80´ Kolský, 84´ Svoboda, 89´ Kolský ŽK: , ČK: , Rozhodčí: .
Náš dorost U18 si lehce poradil se svým soupeřem z Mostu a svoji celkovou převahu vyjádřil i střelecky.

Deštivé sobotní dopoledne přineslo domácí utkání naší osmnáctky proti týmu Mostu. Od prvních minut byla hra pevně v našich rukou. Na rozdíl od minulých kol se nám podařilo vstoupit kvalitně a intenzivně do utkání a k vidění byla značná kombinační převaha. Hosté poctivě a odvážně bránili útočné výpady našich chlapců a dvacet minut drželi vyrovnaný stav. Ve 21. min utkání se po kombinaci středem ocitl Laredo ve volném prostoru za záložní řadou Mostu, rychlou narážečkou s Blokešem se dostal na hranici vápna, náznakem střely se zbavil dvou obránců a přesně uklidil míč k tyči.

Již za šest minut jsme se radovali podruhé. Křídelní akce vedla k vyslání Bartoška do náběhu za obranu soupeře, který prvním dotykem poslal dokonalý centr na prostor zadní tyče, kde Blokeš hlavou uklidil míč do sítě. Blokeš se prosadil podruhé v utkání již za deset minut. Ztráta Mostu na středu hřiště vedla k rychlému přechodu do útoku. Šelicha vyslal průnikovou přihrávkou Blokeše do samostatného úniku a ten jej s klidem proměnil. Ještě do poločasu přidal Bartošek čtvrtou branku, když se opět z rychlého protiútoku krásně trefil do šibenice na bližší tyč Behinovy brány. 

 Úvodních dvacet minut druhého poločasu nenavázalo na kvalitu a tempo poločasu prvního. V naší hře se objevovalo více ztrát plynoucích z výběru složitějších či individuálních řešení. Přesto se nám v závěrečné desetiminutovce podařilo přidat tři branky. Dva krásné góly z prvního dotyku po centru vzduchem zaznamenal Kolský, parádní střelou ze střední vzdálenosti pod břevno brány Mostu přidal svůj gólový zápis Svoboda.

Týmu Mostu děkujeme za utkání, ve kterém předvedli herní odvahu a ducha. Jsme rádi za výhru bez inkasované branky a již se připravujeme na další zápas, ke kterému zamíříme na hřiště FSC Libuš.