clanek-1

Po dobrém výkonu vezeme ze Slovácka pouze bod

14.10.2022, 13:15
Širůch

1.FC Slovácko

1:1

(0 : 1)

11. kolo, U19 - starší dorost A 2022/2023

FK Dukla Praha

Sestava domácí:

Sestava hosté:

Gothard – Krejčí, Kocman, Škoch, Valentík – Břeh, Bačinský (84. Čížek), Kulhavý – Magdi (58. Ungerman), Bohatý (84. Babka), Mikeš (67. Grunnet-Jensen)

  • Branky: 90.+6. Břečka – 37. Mikeš , ŽK: , ČK: , Rozhodčí: .
V zápase se Slováckem jsme dlouho vedli a vítězství měli na dosah, v šesté minutě nastavení jsme však z poslední akce utkání nešťastně inkasovali.

Od úvodních minut jsme byli týmem, který více držel míč a snažil se tvořit, k silnější šanci jsme se však nedostali. Zároveň jsme však neumožnili ani větší šanci domácím. Utkání nabralo obrátky cca po 25. minutě, kdy první velkou šanci zápasu neproměnil Magdi po České uličce Břeha. I domácí se dostali k příležitosti a to po rohovém kopu, pohotovým vyběhnutím nás však podržel Lukáš Gozthard. O chvilku později jsme šli do vedení, po nezištné přihrávce Bohatého a přesné koncovce Mikeše. V závěru poločasu jsme pak mohli přidat další gól. Nejprve Magdi v dobré možnosti našel zpětnou přihrávkou Bačinského, jeho střelu však reflexivně vyrazil domácí brankář Urban a následná dorážka Bohatého skončila nad. Těsně před koncem pak nůžky Bačinského skončili těsně mimo. Druhý poločas se nesl v duchu jednoduchosti. Domácí využívali dlouhých nákopů k překonání naší obrany. Ty se nám dařilo poměrně dobře odvracet, bohužel jsme však nedokázali v delších úsecích podržet míč. To se zlepšilo až příchodem střídajících hráčů a po jednom z brejků mohl dát potvrzovací druhou branku Bohatý. Domácí ho však dokázali ubránit. Závěr utkání se protáhl, když rozhodčí nastavil šest minut za ošetřování domácího hráče a paradoxní přerušení, kdy musel asistent rozhodčího přeparkovat auto. Poslední akcí utkání tak byl v 96. nákop domácího brankáře od vlastního pokutového území, který propadl až za naši obrannou linii. Tam se ve snaze odvrátit míč srazili naši dva hráči a odražený míč domácí útočník dopravil do branky. Následně rozhodčí odpískal konec utkání.

Hodnocení trenéra:

Trenér Tomáš Kulvajt po utkání řekl:

"Slovy se moc nedá popsat, jaké pocity v nás všech propukly po závěrečném hvizdu rozhodčího. Zápas, ve kterém jsme byli lepším týmem a domácí pustili do jediné šance po rohovém kopu jsme přesto nedokázali dotáhnout do vítězného konce. Základ pro úspěch jsme položili v prvním poločase, kdy jsme šli zaslouženě do vedení, stejně jako v Hradci se nám však nepodařilo přidat důležitou druhou branku, přestože jsme příležitosti měli. I přes to jsme hlavně defenzivně zvládli druhý poločas velmi dobře. Na klucích bylo znát obrovské odhodlání, zarputilost a úsilí zápas dotáhnout a vlastně to potvrdily i závěrečné vteřiny, kdy se dva hráči snažili současně odvrátit propadený míč. Bohužel celá situace dopadla tak, jak dopadla. I to někdy fotbal přináší. Dnes to bylo „bohužel“, příště to věřím bude „bohudík“…"