clanek-1

Po bojovném výkonu vezeme z Pardubic cenný bod

17.09.2022, 10:15
Ohrazenice

FK Pardubice

1:1

(1 : 1)

7. kolo, U19 - starší dorost A 2022/2023

FK Dukla Praha

Sestava domácí:

Sestava hosté:

Gothard – Krejčí, Kocman, Ungerman, Škoch – Břeh, Šelicha, Bačinský (72. Kulhavý) – Uher (60. Magdi), Mikeš (77. Vais), Grunnet-Jensen (77. Bartošek)

  • Branky: 36. Brychnáč - 43. Mikeš ŽK: , ČK: , Rozhodčí: .
Po dvou zápasech, které jsme výsledkově nezvládli a v součtu inkasovali šest branek, jsme tentokrát defenzivu zvládli mnohem lépe a i přes první inkasovanou branku dokázali vyrovnat.

Domácí měli velmi dobrý vstup do utkání a vytvořili si herní převahu, první větší šanci si však vytvořili až v 17. minutě, skvělým zákrokem nás však podržel Lukáš Gothard. Ve spolupráci s Lukášem Ungermanem zvládli odvrátit i další velkou šanci, domácí se tak nakonec prosadili až ze standardní situace, když šli po dohraném rohu do vedení. Nám se však podařilo do poločasu vyrovnat, když Mikeš trefil nečekanou ranou šibenici branky domácích. Druhý poločas byl podstatně vyrovnanější. My zlepšili defenzivu a v přechodové fázi jsme byli mnohem přesnější. Z toho pramenili i příležitosti, které jsme si vytvořili, brankou však neskočila žádná, stejně jako na druhé straně, kde nás stejně jako v prvním poločasu držel Lukáš Gothard. Zápas tak nakonec skončil smírně.

Hodnocení trenéra:

Hodnocení trenéra Tomáše Kulvajta:

"První poločas byli pardubičtí lepším týmem. V presinku jsme nedokázali domácí donutit efektivně k chybám a díky tomu jsme museli několikrát řešit v obraně složité situace, ze kterých vyplynuly i šance domácích. Ty jsme přežili, ale opět jsme nedokázali zvládnout obranný rohový kop. Do útočné fáze jsme byli v úvodu nepřesní, postupně jsme se ale také osmělovali a měli dvě zajímavá zakončení. Velmi důležitý pak byl vyrovnávací gól před poločasem. Do druhého poločasu jsme zlepšili organizaci hry v defenzívě a domácí se do našeho mnohem kompaktnějšího bloku dostávali podstatně hůře. My naopak vyráželi do zajímavých kontrů, bohužel v silné šanci Šelicha minul a Jensenovu střelu do šibenice konečky prstů vytáhl výborným zákrokem Šimůnek. Před koncem nás opět podržel Lukáš Gothard, který odchytal výborný zápas. S bodem jsme tak vzhledem k průběhu utkání spokojení."