clanek-1

V derby s Bohemians si vedl lépe náš B-tým

25.09.2022, 10:15
Přední Kopanina

FK Dukla Praha B

3:1

(2 : 1)

8. kolo, B-tým 2022/2023 - ČFL skupina A

FK Bohemians 1905 B

Sestava domácí:

Spilka – Ulman, Kozojed, Matoušek, Fojt – Hudec (90. Křenek), Krenciv (K), Kozel (46. Nikl) – Adediran (70. Štefančin), Hodek (86. Mládek), Lehký (90. Novotný)

Sestava hosté:

Kouba – Kadlec A. (57. Koutský), Dostál, Kadlec M., Vilotič – Vala (76. Marhoul), Morávek (46. Havránek), Farkaš (K) (76. Damašek) – Novák (83. Wexler) – Bartek, Zeman

  • Branky: 11. a 16. Adediran, 55. vlastní Kadlec M. - 44. Zeman ŽK: 91. Krenciv - 38. Kadlec A., 66. Farkaš ČK: , Rozhodčí: Trska - Polena, Gunitš
  • Diváci: 100
V osmém kole ČFL, sk. A přivítala rezerva B-týmu Dukly na domácím hřišti v Přední Kopanině hosty z rezervního týmu Bohemians Praha 1905. Hosté v minulém kole doma deklasovali kvalitní tým Jiskry Domažlice 5:0, a se 13 body byli v tabulce na 4. místě. Dukla v minulém kole prohrála na hřišti Slavie Karlovy Vary 0:3 a patřila jí 8. příčka v tabulce. Obě mužstva nastoupila do zápasu s posilami ze širšího kádru „A“ týmů. V Dukle to byli Q. Adediran, D. Kozel, který se rozehrával po nemoci, dále J. Hodek a F. Matoušek. V týmu Bohemky to byli hlavně zkušení J. Morávek a D. Bartek. Ve velmi kvalitním, fotbalově oboustranně ofenzivním a fair vedeném zápase diváci viděli řadu pěkných fotbalových akcí a momentů na obou stranách. Dukla byla efektivnější v zakončení a kvalitnější hrou zejména v obou pokutových územích rozhodla o zaslouženém vítězství, když jí gólově vyšly zejména úvodní pasáže obou poločasů. Nejprve v první čtvrthodině Q. Adediran dvěmi góly dostal Duklu do zaslouženého vedení, které hosté dvě minuty před poločasovou přestávkou zaslouženě snížili na rozdíl jedné branky. V začátku druhé půle Dukla opět přidala a zahrávala pokutový kop (neproměněný) a pak přidala třetí gól po tlaku a závaru na malém vápně hostí. Po té oboustranně si obě mužstva vytvořila několik střeleckých příležitostí, které ale buď dobrými zákroky obou brankářů anebo obranných řad zůstaly nevyužity.

Do zápasu vstoupili lépe mladíci Dukly, když ve 3. minutě střílel nad hostující branku J. Hodek z 23 metrů, následovaly dva rohové kopy, se střelou J. Hudce ze střední vzdálenosti také nad branku. První střelu na branku vyslal J. Hodek v 10 minutě z 21 metrů, hostující brankář Kouba byl připraven. Již v 11. minutě ale nestačil na zakončení Q. Adedirana, když v poli vybojoval míč F. Lehký v souboji s Morávkem a po jeho křížné přihrávce se na hranici pokutového území uvolnil přes bránícího M. Kadlece a křížnou střelou z 15 metrů dostal Duklu do vedení 1:0. Hned o pět minut později, v 16. minutě po zakončení „jako přes kopírák“ Q. Adediranem to již bylo 2:0, tentokrát po předchozí kombinaci mezi F. Matouškem, D. Kozlem a F. Ulmanem.

Hosté poprvé vystřelili na branku Dukly ve 23. minutě A. Kadlecem z 18 metrů, přízemní střelu D. Spilka v brance Dukly chytil.

Ve 31. minutě střílel nebezpečně z levé spojky ze 17 metrů F. Lehký, brankář Kouba míč směřující k tyči chytil. V 38. minutě za držení rukama pronikajícího Q. Adedirana obdržel hostující pravý obránce A. Kadlec žlutou kartu. V závěrečné pasáži první půle byli hosté častěji u míče, v 39. minutě se dostali do gólové příležitosti po trestném kopu zahrávaném z pravé strany a nacvičeném signálu na levé straně velkého vápna se dostal k zakončení nekrytý Novák, ale D. Spilka v brance Dukly jeho křížnou přízemní střelu z 12 metrů rozštěpem stačil vykopnout. Hosté se nakonec po zásluze radovali ze vstřeleného gólu, když po připravené akci ve 44. min. po kombinaci stopera Dostála na Zemana, Bartka, zakončoval z úhlu útočník Zeman, 2:1.

Jako poslední ke slovu se dostali v prvním poločase ještě hráči Dukly v nastaveném čase 45+1, po kombinaci Q. Adediran, D. Kozel se dostal sám z levé strany před brankáře hostí F. Lehký, který z úhlu vyběhnuvšího brankáře překonal, ale z brankové čáry z prázdné branky ještě vykopl hostující kapitán Farkaš.

Do druhého poločasu domácí i hostující trenéři vystřídali po jednom hráči. V mužstvu Dukly nahradil D. Kozla Š. Nikl a u hostí J. Morávka nahradil D. Havránek.

Lépe začali opět domácí „dukláci“ ve 49. minutě po přihrávce Q. Adedirana se v náběhu v pokutovém území uvolňoval čerstvý Š. Nikl, kterého křižující obránce podrazil v souboji o míč a Dukla zahrávala pokutový kop. V téže minutě pak pokutový kop zahrávaný J. Hodkem hostující brankář Koubek kryl. Duklu však tento moment nerozhodil a pokračovala v aktivní hře a dostávala hostující tým pod tlak.

V 54. min. po trestném kopu J. Hudce naskakoval nekrytý J. Kozojed na malém vápně, obrana hostí stačila “tečnout“ na roh. Z rohového kopu z levé strany následoval střílený centr J. Hudcem na malé vápno kde v „trmě vrmě“ v nepřehledné situaci si z bezprostřední vzdálenosti vstřelil vlastní branku hostující stoper M. Kadlec, 3:1 pro Duklu.

Ani za tohoto stavu hosté nehodili flintu do žita, v 58. minutě po dlouhém výkopu brankáře Koubka a nedorozumění mezi obranou Dukly a brankářem se dostal z levé strany sám před D. Spilku hostující Bartek, ale branku Dukly přestřelil.

Odpovědí Dukly byla gólová příležitost v 63. min. po akci J. Hudce, Q. Adedirana a F. Lehkého, kdy zakončovatelem byl J. Hudec, ale jeho střela ze 17 metrů skončila jen půl metru vedle hostující branky.

Na druhé straně pak Bohemians v 73. min. po rohovém kopu z pravé strany odhlavičkovaný míč obranou Dukly opět nacentroval do vápna hostující Zeman, odkud z prostoru značky pokutového kopu zakončoval v gólové pozici hlavičkou nabíhající stoper Dostál, naštěstí pro Duklu nad branku.

V 78. min. si vytvořila Dukla svoji brankovou příležitost po samostatné akci kapitána N. Krenciva, který pronikl do pokutového území Bohemians a přes atakujícího Koutského z 8 metrů branku hostí přestřelil.

Po dalším prostřídání si Dukla vytvořila svoji poslední brankovou příležitost v zápase, v 86. minutě, kdy po akci F. Lehkého, J. Hudce zakončoval z 12 metrů T. Mládek, jeho střelu doprostřed branky hostující gólman vyrazil na roh.

Když potom v nastaveném čase 45+2 ani hosté neproměnili svoji brankovou příležitost Koutským, jehož střela z 20 metrů skončila půl metru vedle branky Dukly, skončil pěkný fotbalový zápas zaslouženou výhrou rezervy Dukly.

Hodnocení trenéra:

Hodnocení zápasu trenérem B-týmu Dukly A. Majerem:

„Myslím si, že dnes hrálo velmi kvalitní utkání, do kterého jsme vstoupili velmi dobře, zaslouženě jsme vedli 2:0. Pak se Bohemka aktivitou v presinku dostala více do zápasu a myslím, že také zaslouženě vstřelila branku před koncem první půle.

Druhý poločas, vždy je to takové, když vedete o jeden gól, že se trošku klepete o ten výsledek, my jsme tam navíc neproměnili penaltu, takže se to trošku zesílilo a myslím si, že právě tuhle pasáž zvládli kluci dobře, přidali jsme třetí gól po standardní situaci, kterou jsme si pomohli po dlouhé době. Celkově bych ten zápas hodnotil dobře v tom, že jsme si vytvořili dostatek střeleckých příležitostí, dostatek zakončení. Bohemka byla také nebezpečná, takže si myslím, že toto utkání bylo pro diváky zajímavé.“