clanek-1

Rezerva DUKLY se vrací z Karlových Varů bez bodů

17.09.2022, 18:00
UMT Drahovice

FC Slavia Karlovy Vary

3:0

(0 : 0)

7. kolo, B-tým 2022/2023 - ČFL skupina A

FK Dukla Praha B

Sestava domácí:

Vaněček - Pěkný (K), Tůma, Dubnička - Horník (88. Gabriel), Prágr, Toure (88. Polyvianyi), Skala, Alozie - Červený (86. Lešťán), Ede (46. Mašata)

Sestava hosté:

Spilka - Ulman, Kozojed, Löffler, Mládek (85. Nikl)- Hudec, Krenciv (K), Křenek, - Špatenka, Lehký, Fojt (71. Novotný)

  • Branky:71. Toure,84. Červený, 88. Tůma ŽK: 35. Červený, 85. Mašata - 81. Novotný , 86. Kozojed ČK: , Rozhodčí: Rezek - Mazanec, Šálková
V 7. kole ČFL, sk. A zavítala v sobotu 17. 9. 2022 od 18:00 hod. rezerva Dukly na hřiště čtvrti Karlovy Vary-Drahovice, kde na hřišti FC Slavia Karlovy Vary prohrála 0:3, po poločase 0:0. Domácí získali v předchozích čtyřech kolech deset bodů a v tabulce zaujímali čtvrté místo, když v minulém kole remizovali v Domažlicích 2:2. Dukla získala dosud devět bodů, když v minulém kole brali bod za domácí remízu s Přešticemi. V zápase na hřišti s UMT povrchem a ve druhém poločase za umělého osvětlení rozhodl první vstřelený gól v zápase, což se podařilo zkušenějším domácím v 70. minutě a následně pak potvrzený dvěma brankami v poslední desetiminutovce. V zápase rozhodla herní zkušenost domácích, kteří vycházeli z důsledného obranného bloku ve zhuštěném prostoru v hloubce max. 20 m a dlouhými míči se pokoušeli dostat za linii obrany Dukly na vysoké důrazné útočné duo. Dukla náběhy domácích pokrývala a sama se snažila překonat domácí obranný val kombinačními akcemi, vypracovala si tři dobré gólové příležitosti, ale nepřesným zakončením se připravila o kýžený gólový efekt. Domácí tým nastoupil v rozestavení 3-5-2 s ofenzivním podhrotovým středopolařem. V první půli si vytvořil jednu gólovou příležitost, kterou zmařil brankář D. Spilka v bance Dukly. Ve druhé půli pak domácí po nedůrazu obrany Dukly na polovině hřiště vybojovali u pomezní lajny na polovině míč a svůj brejk proměnili ve vedoucí branku. Poté se domácí tým uklidnil, naopak dukláci znervózněli a domácí si pak v poslední desetiminutovce vytvořili další gólové příležitosti, z nichž dvě proměnili a přetavili tak na jasné třígólové vítězství. Zajímavostí bylo nasazení tří hráčů tmavé pleti v domácím týmu.

Do zápasu vstoupili lépe domácí, kteří si v 5. minutě vytvořili dobrou příležitost, ale střelu domácího urostlého útočníka Červeného z 10 metrů z levé strany pozorný D. Spilka v brance Dukly vyrazil.

Dukla kontrovala po pěkné akci F. Lehkého a přízemní přihrávce F. Špatenky, když ze 14 metrů z levé spojky zakončoval nekrytý T. Mládek nad domácí branku. Ve 14. minutě střílel z odraženého míče z 24 metrů kapitán N. Krenciv, domácí brankář Vaněček však byl připraven a střelu kryl. Ve 29. min. po přihrávce F. Špatenky nepřesně střílel F. Lehký z oblouku velkého vápna nad domácí branku.

Domácí po té zahrazili z rohového kopu ve 33. min, když z odraženého míče zakončoval domácí vysoký útočník Ede.

V 35. minutě obdržel domácí útočník Červený za nevybíravý faul loktem na J. Hudce na půli žlutou kartu.

Ve 40. min si vypracovala Dukla další dobrou střeleckou příležitost, když F. Špatenka po akci J. Hudec - F. Ulman pronikl do pokutového území domácí Slavie a z úhlu z 12 metrů střílel nad domácí branku.

Do druhého poločasu domácí trenér vystřídal útočníka Edeho Mašatou. Dukla nestřídala.

Druhý poločas začala aktivněji Dukla a již ve 46. min. zahrávala rohový kop, a minutu později pak střílel J. Hudec z 26 metrů na domácí branku, brankář Vaněček byl však připraven a střelu chytil.

Největší gólovou příležitost zápasu si vytvořila Dukla v 50. minutě. Po vybojování míče F. Ulmanem následovala přihrávka na F. Lehkého a R. Fojta, který kolmou přihrávkou našel nabízejícího se F. Špatenku, který se prosmýkl mezi dvěma obránci, 12 metrů před brankou udělal kličku vyběhnuvšímu brankáři Vaněčkovi, čímž se ale dostal trošku z optimální střelecké pozice a následně 5 metrů před prázdnou brankou mu míč čistým skluzem stačil vypíchnout vracející se kapitán domácích Pěkný.

V dalších minutách si Dukla vybojovala rohový kop v 56. minutě, po němž domácí obrana zblokovala střelecký pokus J. Hudce z pravé spojky za další rohový kop, který zahrával R. Fojt a po přihrávce do prostoru mezi značku pokutového kopu a hranici velkého vápna zakončoval z 12 metrů z otočky T. Mládek, opět ale mimo domácí branku.

V této fázi se lámal vývoj zápasu, domácí si v 59. a 60. minutě vybojovali sérii tří rohových kopů, při nichž však obrana Dukly pracovala dobře. V 62. min. se dostal do dobré příležitosti domácí čerstvý útočník Mašata, který ale 14 metrů od branky Dukly nezpracoval míč a ten dostal pod svou kontrolu pozorný D. Spilka v brance Dukly. V 67. min. již domácí Mašata měl mířidla seřízená lépe, ale Spilka byl opět připraven.

V 71. min. z nevinně vyhlížející akce, po nepřesné rozhrávce v obraně Dukly, vybojoval u půlící čáry a u autové pomezní čáry téměř ztracený míč domácí útočník Červený, kolmicí našel záložníka Alozieho, který posunul na nabíhajícího podhrotového útočníka Toureho, jenž z 10 metrů vstřelil do otevřené obrany Dukly vedoucí branku domácích, 1:0 pro Karlovy Vary.

Domácí se "dostali na koně", Dukla vystřídala R. Fojta J. Novotným v 71. min., pro kterého to byla premiéra v mistrovském zápase rezervy Dukly.

V 80. min. si domácí vypracovali svoji další gólovou příležitost po narážečce Toureho se dostal do zakončení z levé strany Alozie, jehož střelu z 12 metrů po břevno stačil D. Spilka vyrazit na rohový kop.

V 80.min. střílel F. Špatenka z levé strany ze 17 metrů na domácí branku, ale domácího brankáře Vaněčka nepřekvapil. V 82. min. po nepřesně zpracovaném míči čerstvě vystřídaný J. Novotný dostal za faul na polovině hřiště žlutou kartu.

Když domácí v 84. minutě útočníkem Červeným po jeho průniku a po nedůrazu v obraně Dukly zvýšili na 2:0, byly šance Dukly na zvrat utkání minimální.

Následně Dukla v 85. min. vystřídala T. Mládka Š. Niklem a přešla na hru na tři obránce.V samém závěru pak došlo ke strkanici o míč, za což dostali domácí Mašata a hostující J. Kozojed žluté karty. Domácí pak v euforii atakovali rozehrávku trestného kopu Dukly, atakující útočník Červený zblokoval odkop T. Křenka a sám na brankáře D. Spilku neuspěl, který střelu domácího útočníka pod břevno "vytáhl" na rohový kop!

Domácí se pak snažili rozkouskovat hru - o minutu později vystřídal i domácí trenér, když útočníka Červeného vystřídal mladíček Lešťán, ročník 2005.

Z tohoto rohového kopu, zahrávaného levým záložníkem Aloziem falšovaným míčem na malé vápno, domácí udeřili potřetí, když na malém vápně se prosadil hlavičkou vysoký, důrazný stoper domácích Tůma, 88. min. 3:0.

V samém závěru pak domácí trenér sáhl ke střídání poslední dvojice hráčů, na hřiště se tak dostal i nejmladší z lavičky domácích, Polyvianyi, ročník 2006.

Domácí pak každý náznak kombinace Dukly zastavovali všemi, i nedovolenými, způsoby již na půli Dukly, hra tak byla rozkouskovaná a i přes nastavení 2 minut se již Dukla k ohrožení domácí branky nedostala.

Velmi dobře rozhodoval rozhodčí Rezek s asistentem M. Mazancem a asistentkou H. Šálkovou.

Hodnocení trenéra:

Hodnocení trenéra Aleše Majera:

"Dnes jsme prohráli 3:0, což je velký rozdíl, na druhou stranu ten zápas rozhodla 70. minuta, kdy jsme inkasovali. Tam jsme udělali chybu při odehrání a doběhnutí míče, a potom už to bylo těžké. Domácí se dostali "na koně" a my jsme jim vlastně druhý gól darovali. Ten výsledek je jednoznačný, naproti tomu průběh zápasu byl vyrovnaný, nám chyběla větší kvalita v útočné fázi, tam jsme prostě dnes byli málo kvalitní a těch šancí jsme si vytvořili málo. Z tohoto pohledu jsme nemohli očekávat víc než třeba bod a domácí pak překlopili vývoj utkání pro sebe."