clanek-1

Rezerva Dukly si veze zasloužený bod po remíze 2:2 ze Zbuzan

03.09.2022, 10:15
Zbuzany

FK Zbuzany 1953

2:2

(1 :1)

5. kolo, B-tým 2022/2023 - ČFL skupina A

FK Dukla Praha B

Sestava domácí:

Kočí - Houha (80. Barciaga), Novák, Zákostelský (K), Hrubeš - Eichler D. (89. Škoda), Jakab, Studnička - Eichler M. (36. Hampl), Kozel (46. Etemike), Pouček

Sestava hosté:

Spilka - Matoušek, Kozojed, Konan (58. Löffler), Mládek (72. Fojt)- Hudec, Krenciv (K) (84. Křenek), Lehký (72. Ulman) - Hrubeš, Hodek, Špatenka

  • Branky: 6. Jakab, 47, Hampl (p.k.) - 30. Špatenka , 80. Hrubeš , ŽK: 48. Zákostelský, 66. Houha, 87.Novák ČK: , Rozhodčí: Melichar - Švagr, Lafek
V 5. kole ČFL, sk. A zavítala v sobotu 3. 9. 2022 od 10:15 hod. rezerva Dukly na hřiště do blízkých Zbuzan. Domácí získali v předchozích čtyřech kolech pět bodů za dvě remízy a domácí výhru se S. Hostouň, když v minulém kole prohráli v Domažlicích. Dukla získala dosud sedm bodů za dvě domácí vítězství a venkovní bezbrankovou remízu s Povltavskou FA. Ve svižném, oboustranně ofenzivním kvalitním zápase, kdy domácím vyšly vstupní části obou poločasů, dukláci se postupně v každém poločase zlepšovali a po zásluze vyrovnali, nejprve v první půli na 1:1 a po té ve druhé půli na konečných 2:2. Oba týmy nastoupily v rozestavení 4-3-3 a už od začátku bylo vidět pěkné fotbalové akce na obou stranách. V začátcích obou poločasů domácí začali vysokým presinkem, což jim vyneslo vstřelený gól, postupem času se projevila i kvalita ze strany Dukly, která si vypracovala několik dobrých příležitostí a po zásluze skóre v pěkném, pro diváky vzrušujícím zápase, vyrovnala. Zajímavostí bylo, že za domácí nastoupila pětice hráčů, kteří dříve oblékali dres Dukly Praha (K. Houha, T. Novák, J. Jakab, D. Kozel a Š. Studnička) a navíc trenérem domácích je Fr. Douděra, otec D. Douděry, který také v předchozích letech oblékal dres dejvické Dukly.

Domácí začali zápas vysunutým presinkem se čtyřmi napadajícími hráči rozehrávku Dukly. Toto napadání jim vyneslo územní převahu v začátku zápasu a vstřelenou vedoucí branku již v 6. minutě Jakabem po autovém vhazování domácích a průnikem domácího středopolaře do pokutového území zakončeným gólovou střelou .

Dukla poprvé zahrozila ve 13. minutě tečovanou střelou J. Hrubeše, ze 16 metrů, kterou vysoký domácí brankář Kočí kryl.

Ve 23. minutě si Dukla vypracovala první čistou gólovou šanci po centru z levé strany od T. Mládka, kdy zakončoval J. Hodek z 5 metrů, ale domácí brankář se stačil do střely vrhnout a vyrazil ji!

Ve 30. minutě opět o sobě dal vědět J. Hodek, když po "dvojfaulu" domácích na J. Hrubeše a N. Krenciva zahrával trestný kop ze 30 metrů a jeho "jedovka" skončila na pravé tyči domácí branky!

Do třetice všeho dobrého se potvrdilo hned v následujících vteřinách, když se do zakončení z pravé strany dostal F. Špatenka a jeho střela skončila za zády domácího brankáře, vyrovnáno ve 30. minutě na 1:1.

V 31. min. pak pálil nebezpečně v dobré pozici ze 16 metrů z pravé spojky J. Hodek, jeho křížná ostrá rána skončila jen 3/4 m vedle domácí branky.

Ve 33. min. pak domácí brankář opět stačil vyrazit střelu Dukly z gólové pozice a to po kombinaci Krenciv - Lehký - Hrubeš a po centrovaném míči z pravé strany od J. Hrubeše, když z levé spojky z 12 metrů zakončoval pěkně z voleje T. Mládek, následně z odraženého míče pak střela J. Hrubeše z úhlu skončila podél domácí branky v autu.

Ve 41. min. nebezpečně vystřelili také domácí, to když ostrá Jakabova střela z 25 metrů skončila metr vedle levého vinglu Spilkovy branky.

Když pak poslední duklácká příležitost první půle ve 45. minutě v dobré pozici skončila střelou J. Hrubeše ze 16 metrů v náručí připraveného domácího brankáře Kočího, šlo se do kabin za nerozhodného stavu 1:1.

Do druhé půle domácí trenér Douděra vystřídal D. Kozla vysokým fyzicky zdatným útočníkem Etemikem.

Hned z první akce domácích se čerstvě vystřídaný Etemike prosadil a poslal do průniku Poučka, jehož zastavila obrana Dukly ve vápně faulem. Z následně odpískaného pokutového kopu se ve 47. min. domácí záložník Hampl nemýlil a prudkou střelou po levé ruce brankáře Spilky dostal domácí do vedení 2:1.

Ve druhé půli pak postupně opět Dukla získávala pevnou půdu pod nohama, ale domácí ji již do tolika gólových příležitostí jako v první půli nepouštěli.

Přesto se dostala Dukla v 79. minutě do gólové šance, po rozehrávce trestného kopu na půlící čáře a následné kombinaci N. Krenciv - F. Matoušek - J. Hodek - F. Ulman, ale střelu čerstvě vystřídaného F. Ulmana z pravé strany z 10 metrů pod břevno stačil domácí brankář vyrazit na roh.

Hned o minutu později, v 80. min. byl již stav skóre srovnaný, kdy "nesklapla" domácí ofsajdová past a po přihrávce D. Spilky se dostal do úniku z levé spojky J. Hrubeš, který udělal kličku i vyběhnuvšímu domácímu brankáři a z 8 metrů do prázdné branky vyrovnal na zasloužených 2:2.

Dukla pak ještě měla dvě příležitosti ke skórování, nejprve v 85. min., kdy po atakování rozehrávky domácího obránce Hrubeše F. Špatenkou, se dostal míč k J. Hodkovi, který se snažil rychlou střelou překvapit domácího brankáře, ale ten stačil ještě jeho střelu vyrazit a o dvě minuty později po kombinaci J. Hrubeš - J. Kozojed, zakončoval J. Kozojed z náběhu z pravé strany z 8 metrů vedle domácí branky!

Dukla v oboustranně fotbalově kvalitním utkání si sice nepřipsala vítězství, ale odváží si po zásluze bod, když domácí byli lepší v úvodních pasážích obou poločasů a Dukla pak v následujících časových úsecích. Dukla tak bodovala v posledních čtyřech utkáních, obdobně domácí Zbuzany, z dosavadních 5 utkáních jen jednou vyšly bodově naprázdno.

Dukla zatím po odehraných 5 kolech je na šestém místě v tabulce ČFL sk. A se ziskem 8 bodů.

Tímto zápasem se loučila s pozicí fyzioterapeutky i G. Jágrová, které hráči poděkovali za dosavadní péči. 

Hodnocení trenéra:

Hodnocení zápasu trenérem A. Majerem:

"Dnešní zápas se mně osobně líbil, pro nás škoda, že jsme nezachytili začátky obou poločasů, vždy jsme brzo inkasovali, myslím si, že po takových "jednodušších chybách", i když gól vždy padne po chybě, a myslím si, že tyto situace jsme nezvládli poměrně jednoduše. Potom od desáté minuty prvního poločasu si myslím, že jsme hráli výborně, tam se mi to hodně líbilo a o poločase jsem klukům říkal, abychom se pokusili ten výkon udržet, škoda, že jsme dali jen jeden gól a nezlomili gólový vývoj na naši stranu.

Jak jsem říkal, vstup do druhého poločasu jsme zase promarnili, vlastně hned v první minutě jsme inkasovali z penalty a pak jsme se dvacet minut hledali. Domácí byli na koni, vytvářeli na nás soubojový tlak a my jsme se nemohli dostat moc do hry. Pak jsme se takovými jednoduššími balony za obranu dostali do hry a myslím, že jsme pak i zaslouženě vyrovnali, protože jsme tam měli i další dvě, tři možnosti a samozřejmě, že jsme chtěli zápas dotáhnout do vítězného konce, ale z toho pohledu, že domácí dvakrát v zápase vedli, tak výsledek 2:2 je zasloužený a dnes jsem z těch pěti zápasů z našeho výkonu nejspokojenější."