clanek-1

Rezerva Dukly si veze ze Štěchovic bod za remízu 0:0

21.08.2022, 17:00
Štěchovice

Povltavská Fotbalová Akademie

0:0

(0:0)

3. kolo, B-tým 2022/2023 - ČFL skupina A

FK Dukla Praha B

Sestava domácí:

Benada - Starý, Jakobovský (K), Rudavskyi, Košata - Drobílek, Lanc (89. Majid), Budinský (79. Bagou) - Novák L., Hejda (58. Khrolenok) - Novák M.

Sestava hosté:

Spilka - Matoušek, Kozojed (64. Čížek), Konan (82. Ulman), Fojt - Špatenka (64. Nikl), Krenciv (K) (89. Křenek), Hudec - Hrubeš, Hodek, Lehký

  • Branky: , ŽK: 29. Novák M., 50. Novák L., 88. Khrolenok, 90. Majid, 90.Drobílek - 59. Kozojed, 67. Čížek, 85. Krenciv ČK: , Rozhodčí: Řeháček - Bahník, Mrkáček .
Ve 3. kole ČFL, sk. A zavítal v neděli 21. 8. 2022 od 17.hod. B-tým Dukly do Štěchovic, kde hraje své mistrovské zápasy Povltavská FA. Domácí získali v předchozích dvou kolech jeden bod za domácí bezbrankovou remízu se S. Hostouň. Dukla získala dosud tři body za domácí vítězství 2:1 nad Vltavínem. V nepříliš pohledném zápase se nakonec oba týmy rozešly smírně, po bezbrankovém průběhu, 0:0. Domácí v zápase vsadili na zhuštěný obranný val a hráli v rozestavení 4-3-2-1 a v první půli se spoléhali na rychlé brejky po stranách, Dukla se snažila kombinacemi prorazit obrannou pavučinku domácích, kterou v případě "trhlinky" vyspravili domácí faulem i za cenu žluté karty. Ve druhé půli se Dukla snažila i za cenu většího rizika útočnými akcemi rozevřít domácí obranu, ale byli to domácí, kteří ze svých brejků byli nebezpečnější a jen výborné zákroky D. Spilky v brance Dukly zachránily Dukle čisté konto. Když pak čtvrt hodiny před koncem zápasu zakončení hlavičkou J. Hodka ze 4 metrů v pádu skončilo na hrudi domácího brankáře, rozešli se oba soupeři smírně, 0:0. Ve druhé půli se projevila v osobních soubojích také větší herní zkušenost domácích hráčů (domácí věkový průměr 24 let, Dukla 20 let).

První poločas až do 40. min. mnoho fotbalové krásy nepřinesl. Domácí bránili v zónové obraně v rozestavení 4-3-2-1, z čehož se snažili vyrážet do protiútoků. Dukla se snažila kombinačním fotbalem se dostat na dostřel domácí branky, ale přes obrannou síť, v níž si domácí vypomohli několikrát fauly, i "žlutými", se nedostávali.

O první vzruch se tak postarali domácí po zahrávání rohového kopu ve 20. minutě, kdy na rohový kop z pravé strany zahrávaný domácím pravým záložníkem Drobílkem si naskočil vysoký stoper Rudavskyi, ale jeho hlavička z 5 metrů skončila metr vedle branky Dukly.

Dukla odpověděla střelou J. Hudce z 22 m také vedle.

Ve 29. min. obdržel domácí útočník M. Novák žlutou kartu za faul na J. Kozojeda.

Ve 40.min. musel poprvé ukázat své kvality v brance Dukly D. Spilka, když zneškodnil nebezpečnou střelu domácího pravého záložníka Drobílka z úhlu z pravé strany ze 7 metrů. O minutu později střílel domácí levý záložník Budínský z 20 metrů metr vedle branky Dukly.

Dukla pak odpověděla dvěmi gólovými příležitostmi v samém závěru poločasu, nejprve ve 43. min. J. Hodek nebezpečně vystřelil z levé spojky ze 17 metrů - přízemní střelu brankář domácích kryl a ve 45. min. ostrou ránu F. Špatenky z levé spojky ze 16 metrů z voleje stačil brankář Benada vyrazit.

Do druhé půle nastoupila obě mužstva v nezměněném složení.

Dukla začala náporem a již ve 47. min. zahrávala rohový kop z levé strany, na který si naběhl J. Hodek, ale z 8 metrů pálil nad domácí branku.

V 50.minutě pak dostal žlutou kartu domácí střední záložník L. Novák za podkopnutí J. Hudce zezadu.

V 52.min. domácí zahrozili z trestného kopu po faulu F. Špatenky z trestného kopu z levé strany z 20 metrů, ale křížná rána domácího Drobílka skončila metr vedle branky Dukly.

Po té domácí hrozili Dukle rychlými průniky po levé straně, které zastavila obrana Dukly jen za cenu "žlutého" faulu J. Kozojeda a D. Čížka v 59. a 67. min.

V 72. min. po neúmyslné ruce D. Čížka zahrávali domácí trestný kop z levé spojky z 26 metrů a nebezpečnou střelu domácího Drobílka k levé tyči výborně vytáhl D. Spilka na rohový kop.

V 74.min. pak se opět zaskvěl v brance Dukly D. Spilka, který zneškodnil gólovou šanci domácího Khroneloka, střelu ze 7 metrů.

Když pak v gólové šanci na druhé straně v 76. minutě po centru z pravé strany hlavičkoval v pádu ze 4 metrů J. Hodek přímo do brankáře domácích, rýsovala se bezbranková remíza, protože ani jedno družstvo na brankáře protivníka nenašlo zbraň, jak ho překonat.

V samém závěru zápasu se pak třikrát "zažlutilo" na domácí straně za fauly na hráče Dukly, ale na skóre se již nic nezměnilo.

Hodnocení trenéra:

Hodnocení zápasu trenérem A. Majerem:

"Myslím si, že dnes jsme viděli zaslouženou remízu, domácí dobře bránili, hrozili z rychlých přechodů, případně standardních situací a my jsme se do jejich plné obrany nemohli dostat. Jednak nám chybělo dnes více kvality a jednak jsme hráli pomalu a i když třeba v některých situacích tam bylo potřeba dát více takového drajvu, tak jsme ho dnes neměli. Z tohoto pohledu mne náš výkon dnes moc nepotěšil a remíza asi odpovídá průběhu zápasu."