clanek-1

V poslední přípravě podlehlo naše béčko těsně rezervě Hradce

30.07.2022, 17:00
Poděbrady

FK Dukla Praha B

2:3

(1 : 1)

Přípravné zápasy 2022/2023 B tým

FC Hradec Králové B

Sestava domácí:

Spilka (81. Rychlík) - Mládek, Kozojed, Ulman, Krenciv (K), Špatenka, Matoušek, Krunert, Konan, Quadri, Hudec, střídali v poli v průběhu druhé půle: Löffler, Helík, Novotný, Křenek, Čížek

Sestava hosté:

Čábelka - Hruška, Kutík, Holovatskyi, Mahr, Hypšman, Březák, Kosař, Schmoranz, Boniš, Šípek, v poli střídali v průběhu druhé půle: Houdek, Hodač, Hlaváč

  • Branky: 13. a 84. Hudec - 25. Šípek, 50. Kosař (p.k.), 67.Mahr ŽK: , ČK: , Rozhodčí: .
B-tým Dukly si k poslední přípravě před započetím podzimních mistrovských zápasů v ČFL, sk. A pozval účastníka ČFL sk. B, tým FC Hradec Králové B. Oba B-týmy představily v generálce na podzimní část mistrovských soutěží naděje svých ligových A týmů a několik hráčů širšího kádru A mužstev k oživení jejich herní a zápasové praxe. Ve vyrovnaném, remízovém, zápase rozhodla větší přesnost a klid v zakončení z prostoru pokutového území, v čemž byli "hosté" z Hradce Králové lepší a zvítězili proto po vyrovnaném poločase 3:2.

Dukla se dostala do vedení ve 13. min. J. Hudcem po přihrávce F. Matouška střelou z pravé spojky z 9 metrů.

V 18. min. zmařil hostující brankář Čábelka brankovou příležitost Quadriho, když nebezpečnou střelu dukelského útočníka z 9 metrů směřující pod břevno stačil vyrazit na roh.

Hosté ve 25. min. vyrovnali laciným gólem do odkryté branky po chybě v rozehrávce obrany Dukly a ataku útočníkem Šípkem, 1:1.

Hosté zahrozili opětovně v 29. min., když po centru z levé strany zakončoval nebezpečně střelou po zemi k tyči z 8 metrů hostující střední záložník Kosař, ale D. Spilka v brance Dukly vytáhl parádní zákrok a střelu vyrazil.

Odpovědí Dukly byla dobrá střelecká příležitost J. Kozojeda ve 30. min., ale jeho střela z pravé spojky ze 7 metrů skončila vedle hostující branky.

Do druhé půle oba trenéři prostřídali své týmy.

Hned ve 49. min. se prodral z prostoru pravého křídla do vápna Dukly hostující pravý záložník a po faulu na něj hosté střelou Kosaře z pokutového kopu se dostali do vedení 1:2.

Když pak hostující obrana vytěsnila střelu Š. Krunerta ze 13 metrů na rohový kop, opět zahrozili nebezpečně hosté, a to v 67. min., když po centrovaném míči z levé strany od útočníka Šípka zakončoval hlavou z náběhu z druhé vlny z 15 metrů hostující záložník Mahr a bylo to rázem 1:3.

Dukla zvýšila obrátky a výsledkem byly gólové příležitosti v 69. min. F. Ulmana, který po pěkné kombinaci P. Helíka a J. Hudce zakončoval z 12 metrů pěknou ostrou přízemní ránou, naneštěstí půl metru vedle branky, a dále příležitost F. Špatenky v 74. min., jehož přízemní ránu z 15 metrů stačil brankář hostí vytěsnit na roh.

Nakonec se Dukla dočkala zaslouženého snížení J. Hudcem po samostatné akci a střele z levé spojky z 20 metrů, 2:3.

Když pak v 85. min., po uklouznutí hostujícího stopera Hrušky, postupoval z 30 metrů na hostujícího brankáře F. Špatenka sám a nedokázal překonat ze 7 metrů, již na zemi ležícího brankáře Čábelku, skončilo utkání, v jinak remízovém zápase, těsným vítezstvím hostí.