clanek-1

Béčko DUKLY remizovalo s rezervou Plzně

19.07.2022, 10:30
Blšany

FK Dukla Praha B

1:1

(1:0)

Přípravné zápasy 2022/2023 B tým

FC Viktoria Plzeň B

Sestava domácí:

Gothard (60. Spilka) - Kozojed, Čížek, Löffler, Fojt (45. Helík) , Křenek (45. Krunert), Krenciv, Hudec (60. Nikl), Ulman (64.Novotný), Lehký (45. Kulhavý), Špatenka (45. Štefančin)

Sestava hosté:

Mrózek - Vach , Fišer, Tijani, Keltyčka - Gaszczyk, Pešek, Falout - Mihálik, Kliment, Krůta

Vlček - Aubrecht, Oravec, Janča, Vacek, Vrba, Planeta, Sojka

  • Branky: 17. Lehký - 67. Vrba,
K prvnímu přípravnému zápasu v rámci soustředění v Blšanech si B-tým Dukly pozval rezervní tým FC Viktoria Plzeň.

Za letního počasí na sebe narazila mužstva, která budou spolu na podzim v jedné skupině A ČFL. Oba trenéři přípravný zápas využili k prověrce a hernímu vytížení širokého kádru hráčů.

V průběhu zápasu se první čtvrthodina odehrála pod taktovkou plzeňských, kteří častěji drželi míč, zahrávali tři rohové kopy a v 7. minutě si vypracovali první brankovou příležitost plzeňští po průniku Gaszczyka po pravé straně, ale obrana Dukly odvrátila na rohový kop.

Dukla se osmělila po čtvrthodině hry, ale nadějná útočná akce tři na tři skončila ofsajdovým postavením útočníka Dukly.

Hned ale v 17.min. se už "domácí" Dukla radovala, to po přihrávce T. Křenka z levé strany přesně z 8 metrů zakončil F. Lehký, 1:0.

Dukla pak více než vyrovnala hru a útočné akce se střídaly na obou stranách.

Ve 21. min. hosté po pěkné kombinaci utekli obraně Dukly, ale samostatný únik Krůty hosté, po zákroku brankáře Gotharda, nedotáhli do konce.

Dukla kontrovala ve 36. min. když po pěkné kombinaci zakončoval "z jedné" F. Špatenka z 11 metrů, ale brankář Mrózek stačil jeho "jedovku" vyrazit.

Na druhé straně po zaváhání obrany Dukly se v 38. min. dostal před brankáře L. Gotharda hostující Mihálik, ale brankář Dukly vytáhl magický zákrok a jeho střelu stačil vytáhnout na roh.

Hosté pak ještě zahrozili minutu před koncem poločasu, ale zakončení Klimenta po centrovaném míči z pravé strany šlo mimo branku Dukly.

Ve druhé půli Dukla se dostala do nebezpečného zakončení ve 49.min., když po centru z pravé strany od Š. Krunerta zakončoval z 8 metrů F. Ulman vedle plzeňské branky.

Na druhé strany kontrovali hosté, když v 53. min. se dostal do gólové šance hostující Kliment, položil si brankáře L. Gotharda, ale ten ještě stačil vleže střelu směřující ze 7 metrů do branky Dukly vykopnout na roh. Další "kouzelnický" zákrok brankáře Dukly!

Zasloužené vyrovnání hostí přišlo v 67. minutě, když po centru od levého obránce Aubrechta zakončoval nekompromisně z 8 metrů čerstvý útočník Vrba, 1:1.

Dukla se pak dostala v 78. min. do gólové příležitosti po rohovém kopu Dukly a zaváhání brankáře Plzně, ale J. Štefančin nedokázal míč z malého vápna usměrnit mezi tyče plzeňské branky.

Obě mužstva se tak rozešla smírně po pěkném, rychlém kombinačním zápase.