clanek-1

Prohra v malém pražském derby

30.10.2022, 14:00
Na Julisce, Praha-Dejvice

FK Dukla Praha

1:2

(1:0)

14. kolo, FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA 2022/23

AC Sparta Praha B

Sestava domácí:

Čtvrtečka – Hrubeš, Holiš, Peterka (C), Ullman – Buchvaldek (82. Matějka), Barac, Havelka (87. Kozel), Adediran (87. Huf), Kim (82. Moulis) – Uhlíř (76. Šebrle).

Sestava hosté:

Nalezinek – Suchomel, Kukučka, Panák, Horák – Vácha (C) (69. Schánělec), Gedeon (46. Večerka), Kaštánek, Šilhart (69. Novotný) – Goljan (58. Ambler), Juliš.

  • Branky: 19. Kim (pen.) – 77. Panák, 90+3. L. Juliš, ŽK: 55. Ullman – 17. Kukučka, 65. Vácha, Rozhodčí: Dorušák – Dresler, Mikeska, Střely na bránu: 6:4, Střely mimo: 5:6, Rohy: 2:5.
  • Diváci: 752
Ve 14. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY jsme přivítali Spartu Praha B. Na Julisce jsme se prvního gólu dočkali v 19. minutě, když Kim Seung Bin proměnil pokutový kop. V druhém poločase hosté vyrovnali po rohovém kopu. Hořká tečka pro nás přišla v samotném nastavení zápasu. Lukáš Juliš skóroval a otočil vývoj utkání na konečných 1:2.

Začátek utkání probíhal ve velmi vysokém tempu. Do první vážnější šance jsme se dostali po čtvrt hodině hry. Průniková nahrávka Kima po levé straně směřovala mezi obránci Sparty. Zakončující Havelka na hostujícího brankáře Nalezinka ale nakonec nevyzrál.

Naše akce o čtyři minuty později už ale gólem skončila. Kim se sám řítil do pokutového území Sparty a žádný z hostujících obránců jej nedokázal čistým způsobem zastavit. Nařízen byl pokutový kop, ke kterému se postavil sám faulovaný Kim. Ten svojí střelu zamířil do levé části branky, nedal brankářovi žádnou šanci a poslal nás do vedení.

Domácí mohli navýšit skóre o několik minut později. Lukáš Buchvaldek prošel kolem několika hráčů hostí, a z hranice malého vápna vystřelil. Brankář hostí ale jeho pokus vyrazil mimo tři tyče. Ve zbytku první půle už se skóre neměnilo a do kabin jsme tak odcházeli za příznivého stavu 1:0.

Hned z kraje druhého poločasu jsme se dostali do zajímavého protiútoku. Obrana Sparty ale nakonec předvedla rychlý návrat a znemožnila jakékoliv ohrožení své branky. Necelou čtvrthodinu před koncem zápasu vybojovali hosté rohový kop. Na ten si nejvýš naskočil Filip Panák a vyrovnal na 1:1.

Velká rána pro Duklu přišla v nastaveném čase. Pár sekund před závěrečným hvizdem se před naším vápnem osamostatnil Lukáš Juliš a bohužel zamířil přesně k pravé tyči Jana Čtvrtečky. Se Spartou Praha B jsme tak prohráli 1:2. 

Další utkání nás čeká 5.listopadu, kdy se představíme ve venkovním utkání na půdě Prostějova.

Hodnocení trenéra:

Jiří Vágner (FK Dukla Praha):