clanek-1

Atraktivní fotbal, spousta šancí i červená karta. Dukla z Olomouce veze bod

18.09.2022, 10:15

SK Sigma Olomouc B

2:2

(2:1)

9. kolo, FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA 2022/23

FK Dukla Praha

Sestava domácí:

Digaňa – Slavíček (81. Fiala), Bednár, Vepřek (C), Sláma – Spáčil, Grygar – Slaměna (46. Grečmal) – Matoušek, Zlatohlávek, Šíp (68. Galus).

Sestava hosté:

Šťovíček – Barac, Piroch, Holiš – Ullman, Buchvaldek (90+3. F. Matoušek), Peterka (C), Hrubeš – Matějka (81. Havelka), Kim (90+3. Moulis), Šebrle (72. Adediran).

  • Branky: 8. Šíp, 21. Matoušek - 18. Piroch, 74. Matějka , ŽK: 88. Grygar - 45+1. Piroch, 56. Kim Seung-Bin, 90. Peterka, ČK: 62. Holiš , Rozhodčí: Černý – Dresler, Mikeska, Střely na bránu: 13:11, Střely mimo: 10:6, Rohy: 1:8.
V rámci devátého kola FORTUNA: NÁRODNÍ LIGY se Dukla představila v Olomouci na půdě B týmu Sigmy. Domácí šli v 9. minutě do vedení, když se trefil Jáchym Šíp. Zásluhou Jiřího Pirocha se však Dukle v 18. minutě podařilo srovnat. O tři minuty později si vzala Olomouc vedení zpět a do šaten se šlo za stavu 2:1. V druhém poločase jsme nejprve viděli červenou kartu a nakonec i srovnání z nohy Lukáše Matějky. Zápas tak nakonec skončil nerozhodně 2:2.

Dukla hrála proti Sigmě, tedy týmu, který před tímto zápasem pobýval na 4. místě FORTUNA: NÁRODNÍ LIGY. Už od začátku utkání předváděly oba týmy velmi rychlý a atraktivní fotbal. Olomouci se také zkraje utkání podařilo poprvé skórovat. Po nahrávce Patrika Slaměna zakončoval Jáchym Šíp a úspěšně obhodil brankáře Šťovíčka.

V 18. minutě ale Dukla vyrovnala. Centr po rohovém kopu si našel Jiří Piroch, který dokázal překonat domácího brankáře Digaňu. Radost z gólu však netrvala příliš dlouho. O tři minuty později dostal krásnou nahrávku Jakub Matoušek a jeho střela skončila v síti Dukly.

Do konce poločasu měla Dukla několik šancí na vyrovnání. Při té největší se Baracův centr do vápna dostal ke Štěpánu Šebrlemu, který nabíhal z druhé vlny. Zakončení se mu ale příliš nepovedlo a míč skončil mimo tři tyče. Do šaten se tak šlo za stavu 2:1.

Po poločase Dukla ještě zvýšila tlak a snažila se o vyrovnání. Namísto gólu však přišla pro tým z Prahy spíše studená sprcha. Při jednom z protiútoků Sigmy poslal v souboji Roman Holiš k zemi domácího Jáchyma Šípa a za svůj zákrok viděl červenou kartu.

V 74. minutě se po chybě olomoucké obrany dostal k míči čerstvě vystřídaný Quadri Adebayo Adediran, který poslal balón do vápna. Už to vypadalo, že míč bude snadnou kořistí pro domácího brankáře, ten ale smolně podklouzl a míč skočil ke kopačkám Lukáše Matějky. Tradiční střelec Dukly doklepl do prázdné brány a přidal svojí šestou ligovou trefu. 

V 76. minutě dokonce Dukla sahala po vedení. Quadri Adebayo Adediran prošel na půlce přes dva hráče Olomouce a namířil si to přímo na branku Sigmy. Jeho zakončení ale Digaňa vyrazil na rohový kop.  

V závěrečných minutách už oběma družstvům docházely síly a utkání se neslo ve znamení dlouhých nakopávaných míčů. zápas tak skončil nerozhodně 2:2.

Další utkání čeká Duklu Praha po reprezentační pauze 30. září, kdy doma na Julisce přivítá tým z Jihlavy. 

Hodnocení trenéra:

Petr Rada (FK Dukla):