clanek-1

Dukla nestačila na Příbram. Horníkům stačil jeden gól

03.09.2022, 17:00

FK Příbram

1:0

(1:0)

7. kolo, FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA 2022/23

FK Dukla Praha

Sestava domácí:

Melichar – Čejka, Fišl, Sakala, Petrák, Osmančík, Čermák (C), Dudl, Anih, Hájek, Stropek.

Sestava hosté:

Šťovíček – Barac, Piroch (C), Holiš, Svoboda – Uhlíř, Havelka (76. Huf), Moulis (60. Šebrle), Kim (46. Kozel), Buchvaldek (60. Ullmann) – Matějka (46. Quadri Adediran).

  • Branky: 12. Fišl, ŽK: 83. Surmaj, 90+4. Melichar – 35. Holiš, 67. Quadri Adediran, 79. P. Rada (mimo hřiště), 90+3. Svoboda, Rozhodčí: Zaoral – Žurovec, Šafránková.
  • Diváci: 676
Duel někdejších prvoligových týmů vyzněl lépe pro domácí Příbram. Středočeši se dostali do vedení nechytatelnou střelou Daniela Fišla do horního rohu branky. Na ní už se nikomu z pražského klubu nepodařilo zareagovat a skóre zápasu se tak už nezměnilo.

Oba týmy do utkání vstoupily s respektem k soupeři, možná trochu zakřiknutě a dlouho neměl žádný z týmů navrch.

Do první šance zápasu se v 11. minutě dostala domácí Příbram, když se hráčům Dukly hrubě nepovedla kombinace na levé straně a zpětnou nahrávku mířící na brankáře Šťovíčka vystihl rychlonohý Anih. 22letý nigerijský fotbalista si šikovně posunul míč do běhu a zbavil se tím celé defenzivní řady Dukly. Brankář Šťovíček si ale na domácího útočníka počíhal, stoprocentní šanci příbramského rychlíka famózním zákrokem zlikvidoval a míč tak za svá záda nepustil.

Ale po dvou dalších minutách zápasu už se stav zápasu měnil. Daniel Fišl si připravil míč na svoji levačku a z místa pár metrů před šestnáctkou Dukly vyslal precizní ránu do zadního horního růžku. Příbram se zásluhou jeho první sezónní branky dostala do vedení.

K vyrovnání jsme byli nejblíže na konci prvního poločasu. Po zmatku domácích a neoprávněném zahrání rukou brankáře Melichara byl Dukle přisouzen nepřímý kop z malého vápna. Obranný val domácích se ale prostřelit nepodařilo a v poločase jsme tak na soupeře stále ztráceli jeden gól.

Po poločasové pauze přišel na hřiště Quadri Adebayo Adediran, který sice hru oživil a podařilo se mu vyhrát souboje ve středu hřiště. Ani to ale nepomohlo a nevedlo k větší šanci.

Poslední dobrá příležitost na vyrovnání byla v 73. minutě po hlavičce Pirocha, který si vyskočil nejvýše a nebezpečně zakončoval. Míč před příbramským brankářem Melicharem ještě skočil a ten tak měl plné ruce práce, protože se k neposednému míči sbíhalo hned několik hráčů ve žlutých dresech. Nakonec ale příbramský brankář míč dodatečným zákrokem stihl ukrýt ve svých rukavicích a zajistil tím domácím druhou výhru v lize.

Další utkání odehraje Dukla ve čtvrtek 9. září, kdy je na programu odložené utkání s Varnsdorfem. Zápas začne v 17 hodin.

Hodnocení trenéra:

Petr Rada (FK Dukla): První poločas byl z naší strany velmi špatný. My jsme měli v první půli prakticky jen jednu příležitost. Příbram mohla využít únik jednoho z útočníků, nás ale podržel brankář Šťovíček. Bohužel hned o pár minut později jsme i tak inkasovali. Proti gólu, který jsme dostali, toho moc dělat nejde, protihráč trefil přesně šibenici. My jsme dnes trefovali jen boční sítě, z nepřímého kopu jsme ani pořádně neohrozili bránu. Místo toho, abychom byli po dvou výhrách psychicky nahoře, tak odehrajeme poločas prakticky bez pohybu. V druhé půli jsme to trochu prostřídali, něco jsme si v utkání i vytvořili, ale nešli jsme tomu od začátku naproti. Venku jsme už potřetí prohráli. Ať se na mě nikdo nezlobí, ale dnešní prohra je neakceptovatelná. Naši hráči si musí uvědomit, že pokud proti soupeřům, kteří jdou bojovat a běhat, nebudou hrát stejně a budou to chtít uhrát jenom fotbalově a ve stoje, tak takhle se to nepodaří nikde. Mě to dnes hodně zklamalo, připravíme se na čtvrtek a uvidíme, co bude dál.