clanek-1

Dukla si vypracovala pohodlný náskok a v generálce vyhrála

22.07.2022, 17:00
Juliska

FK Dukla Praha

4:1

(3:0)

Přípravné zápasy 2022/2023 A tým

FK Teplice

Sestava domácí:

Čtvrtečka (46. Šťovíček) – Matoušek (75. Hodek), Piroch (C), Holiš, Souček (75. Zapletal), Barac (46. Hrubeš), Ullman (46. Hodek), Moulis (46. Kim), Kozel (75. Mládek), Buchvaldek (46. Šebrle), Červenka (46. Matějka).

Sestava hosté:

Grigar – Kučera, Chaloupek (46. Knapík), Belančić (46. Vondrášek) – Hyčka (83. Hora), Trubač (67. Žák), Čičovský (46. Mareček), Jukl, Urbanec (87. M. Vachoušek) – Kodad (46. Křišťan), Čerepkai (56. Procházka).

  • Branky: 12. Červenka, 23. Holiš, 38. Piroch, 58. Kozel – 70. Žák , Rozhodčí: Berka.
Poslední přípravné utkání Dukle vyšlo náramně. Červenožlutý klub se dostal do vedení už v 12. minutě a vedení v zápase už nepustil. Do poločasové přestávky se hráči pražského klubu trefili hned třikrát. V druhém poločasu přidali další branku, a protože jednu také dostali, radovala se Dukla z vítězství 4:1.

Dukla do posledního zkušebního utkání doslova vlétla už od prvních minut. V prvních 10 minutách sice dukelští hráči převážně kontrolovali hru, do nadějných šancí se ale dostali až později.

Po dlouhém výkopu brankáře Čtvrtečky vyhrál důležitý souboj Červenka, který šikovně hrudí srazil míč na rozběhnutého Buchvaldka. Ten ještě na pravou stranu přihrál lépe postavenému Moulisovi, který z vápna ostře vypálil na bližší tyč. Hostující golman Grígar ale jeho pokus vykryl na rohový kop.

První gól zápasu tak padl o minutu později, v průběhu 12. minuty. Po autovém vhazování Holiše až k vápnu soupeře si pro sebe Marek Červenka perfektně sklepl míč, sražený balón doběhl a pak s naprostým přehledem zakončil do odkryté branky.

Dukla byla pro soupeře nebezpečná i ze standartních situací. Hlavičku naprosto osamoceného Pirocha po rohovém kopu ještě brankář Teplic skvělým zákrokem vyrazil. K jeho smůle ale míč dopadl jen ke kopačkám Romana Holiše, který ležícího teplického golmana bez zaváhání překonal.

Na 3:0 zvýšil v 38. minutě po secvičeném rohovém kopu Jiří Piroch, který se opět ocitl ve vápně Teplic nedostatečně hlídán a svůj hlavičkový pokus umístil nechytatelně k tyči.

Ani po 45 minutách hry jsme se nenudili. Čtvrtou branku Dukly jsme viděli v 58. minutě. Po prudkém centru z levé strany se míč přikutálel až k Hrubešovi. Jeho střela byla teplickým strážcem branky vyražena a už se zdálo, že míč skončí za čárou a Dukla bude kopat rohový kop. Pak se ale přihnal Lukáš Matějka. Míč dostihl a nahrál ho pod sebe, kde si o něj řekl David Kozel. Mladý hráč Dukly už bez problémů doklepl do volné branky.

Ani hosté ale neodešli s prázdnou. Po rychlé akci na pravé straně se jim podařilo odcentrovat do pokutového území Dukly. V něm se navíc nejlépe zorientoval Filip Žák, který ze středu propálil obranu domácích.

Víc už ale hosté nestihli a Dukla tak zakončila přípravu vítězně. Ze 7 zápasů odehrála Dukla 6 zápasů s týmy z první ligy. Celkem prohrála Dukla v přípravě dvakrát, a to hned ve svých prvních dvou zápasech, kde proti ní stály týmy Sparty a Českých Budějovic. Dvakrát přípravné utkání Dukly vítěze nenašlo, jako tomu bylo v případě zápasu s Libercem a Pardubicemi. Naopak potěšeni výhrou odcházeli hráči klubu z Julisky z utkání s Chrudimí, Hradcem Králové a nejnověji také ze zápasu s Teplicemi.

Příští zápas už bude soutěžní. V pátek 29. července od 17 hodin se v prvním ligovém zápase na domácí půdě utkáme s brněnskou Líšní.

Hodnocení trenéra:

Petr Rada (FK Dukla): Zvítězili jsme, nemůžeme z toho ale dělat žádnou velkou vědu. Každé vítězství je ale důležité. Doufám jen, že si to přeneseme do mistrovských zápasů. Je to příjemné vyhrát, ale tady opravdu ještě o nic nejde. V zápase s Líšní to bude důležité, tam nám to takhle musí vyjít. Líšeň dnešní zápas určitě sledovala, naše rozestavení a jak jsme to poskládali. V ligovém zápasu může na hráče přijít nervozita nebo větší tlak, takže se pak hraje jinak. V přípravě jsme odehráli zápasy skoro jenom s týmy z první ligy, hrát proti nim je velká motivace. My jsme v přípravě vyzkoušeli hodně hráčů, z béčka, z juniorky i z dorostu, ale v lize bude ten tlak větší. Výsledky v přípravě rozhodně nejsou to, co je na prvním místě. Ale jsou důležité pro sebevědomí hráčů.