clanek-1

Dukla se s Libercem rozešla smírně

06.07.2022, 11:00
Mnichovo Hradiště

FC Slovan Liberec

1:1

(1:0)

Přípravné zápasy 2022/2023 A tým

FK Dukla Praha

Sestava domácí:

Vliegen – Gebre Selassie, Purzitidis, Plechatý, Mikula – Červ, Doumbia, Mara – Višinský, Rondić, Kozák.

2. poločas: Pešl – Fukala, Prebsl, Lehoczki, Mikula – Mara, Michal – J. Matoušek, Frýdek, Ghali – Rabušic.

Sestava hosté:

Šťovíček – Svoboda, Holiš, Piroch, Barac – Havelka, Souček – Kozel, Šebrle, Buchvaldek – Matějka.

Náhradníci: Čtvrtečka – Uhlíř, Peterka, Červenka, Moulis, F. Matoušek, Kim, Ullman, Hrubeš, Hodek, Konan.

  • Branky: 28. Rondić – 70. Hodek
Domácí Liberec se prosadil jako první. Dukla ale nesložila zbraně, a ještě přidala na úsilí. Odměnou ji byl v 70. minutě gól po rychlé akci na pravé straně, kdy Jakub Hodek z blízkosti zakončil do sítě.

Do zápasu vstoupili lépe hráči Dukly. Už v 5.minutě jeden ze záložníků pražského klubu obral rozehrávku Liberce na půlce a rychlou přihrávkou na vápno našel sbíhajícího Matějku. Ten se naznačením střely a zaseknutím šikovně zbavil posledního obránce, jeho střela ale neprošla přes golmana Vliegena.

I liberečtí ale hrozili. Po akci na levém křídle našel centr ze strany dobře postaveného Rondiće. Jeho hlavičku směřující pod břevno ale vytěsnil reflexivním zákrokem dukelský brankář Šťovíček.

První gól tak padl v 28. minutě. Libereckého Kozáka sice obral jeden z vracejících se hráčů Dukly, míč se ale odrazil příhodně pro Imada Rondiće, který rychlým zpracováním a následnou střelou poslal míč přes Šťovíčka přesně mezi tři tyče.

Duklu obdržený gól viditelně nabudil. Ale ani akce ve 32. minutě, ani střela po akci Kozla o dvě minuty později a ani zakončení po standartní situaci v 64. minutě ještě nerozvlály libereckou síť.

To se podařilo až v minutě 70. Moulis si na pravé straně seběhl pro přihrávku za obranu, na hranici vápna se šikovně vyhnul dotírajícímu obránci a poté směřoval přihrávku přímo před bránu. Míč dolétl až k Jakubu Hodkovi, který už měl práci jednoduchou a balón s přehledem uklidil do brány.

O 15 minut později přitom Dukla mohla zápas otočit. Moulis na polovině hřiště získal míč, doběhl až k vápnu soupeře, kde ještě přistrčil míč na pravou stranu na nabíhajícího Červenku. Marek Červenka si všiml pohybu Kima Seung Bina a adresoval mu přesný balón do středu vápna. Korejský útočník sice dokázal předskočit obránce, střelou ale trefil libereckého brankáře a druhý gól Dukly v zápase tak nepřidal.

Dukla tak získala velmi cennou remízu s prvoligovým týmem. Další měření sil ji čeká v sobotu 9. července, kdy se ve Slatiňanech utká od 11 hodin s Chrudimí. 

Hodnocení trenéra:

Jiří Vágner (FK Dukla Praha):

I v dnešním zápase jsme do hry dostali všech 20 hráčů, některé kluky jsme zkusili i na jiných postech. Myslím, že to všichni zvládli dobře. Do utkání jsme vstoupili aktivně, s dobrým pohybem, po 15 minutách se to ale vyrovnalo. Měli jsme dvě dobré příležitosti, ale nedokázali jsme je využít. Tohle bylo podobné, jako v předešlých zápasech, kdy jsme se střelecky také mohli prosadit. To nás potom opět vytrestalo, když Liberec dal hezkou, ale poměrně šťastnou branku. Během druhé půle jsme prostřídali celou druhou desítku a kluci navázali na výkon z prvního poločasu. Byli jsme v dobrém pohybu, dobře jsme získávali míč ve středu hřiště a dostali jsme balón do kombinace i do zakončení, což předvedli kluci v 70. minutě po krásné akci Moulise, kterou zakončil Hodek a vyrovnali jsme na 1:1. Nakonec jsme v 89. minutě mohli rozhodnou zápas, když Bin sám před bránou trefil golmana. I v této fázi přípravy měl zápas kvalitní tempo, my před sebou máme ještě necelé 4 týdny do ostrého startu.