clanek-1

Dukla na úvod přípravy neudržela vedení a těsně podlehla Spartě

25.06.2022, 11:00
Strahov

AC Sparta Praha

2:1

(0:0)

Přípravné zápasy 2022/2023 A tým

FK Dukla Praha

Sestava domácí:

1. poločas: Holec – Mejdr, Kaštánek, Hancko, Wiesner, Goljan, Sadílek, Pudhorocký, Jonáš, Patrák, Juliš 

2. poločas: Vorel – Vindheim, Krajinský, Večerka, Horák, Ryneš, Fortelný, Trávník, Sáček, Sprinz, Drchal

Sestava hosté:

Štovíček (46. Rada) – Barac, Piroch, Holiš, Svoboda, Peterka, Kozel, Šebrle, Bin, Moulis, Matějka.

Střídali: Červenka, Matoušek, Souček, Ullman, Hrubeš, Hodek, Konan, Buchvaldek

  • Branky: 70. Fortelný, 74. Drchal (pen.) – 64. Drchal (vlastní).
Po změně stran jsme jako první otevřeli skóre, nakonec jsme ale v prvním přátelském utkání před novou sezonu pražské Spartě těsně podlehli. Další zápas nás čeká přesně za týden proti Českým Budějovicím.

Zápas na Strahově byl pro trenéry na obou stranách premiérou a vítězně z ní nakonec vyšel sparťan Brian Priske. Petr Rada protočil za devadesát minut celou sestavu včetně několika nových tváří, u kterých jednáme o možnostech přestupu či hostování.

Za hustého deště se v tréninkovém centru Sparty oba týmy rozjížděly pomalu a dlouho se čekalo na první šanci. Sparta byla více na míči a po půlhodině hry vyrážel Šťovíček střelu Goljana na tyč, chvíli nato pálil placírkou Pudhorocký jen těsně vedle.

Dukla zahrozila jen po střelách Bina a Šebrleho z dálky, ani jedna z nich však neměla šanci na úspěch…

Druhý poločas už byl o poznání atraktivnější. A otevřeli jsme v něm skóre. Matoušek, který byl na hřišti jen pár minut, prodloužil centr z rohového kopu na malé vápno a sparťan Václav Drchal srazil míč nešťastně do vlastní brány.

Jenže domácí brzy vyrovnali. V 70. minutě nezachytil Konan přihrávku na rozběhnutého Jana Fortelného a ten ve skluzu přehodil vyběhnutého brankáře Radu. O chvilku později pak Rada zboural v šestnáctce sprintujícího Václava Drchala a rozhodčí nařídil penaltu. Tu sám faulovaný proměnil a Sparta otočila skóre.

V závěru se ještě náš gólman vyznamenal, když vyrazil prudké zakončení Horáka zblízka. Na druhé straně se o vyrovnání pokoušel Hrubeš, který z úhlu přestřelil bližší roh brány, a v samotném závěru pak Šebrle, on ani jeho spoluhráči však nevyužili zaváhání při rozehrávce gólmana Vorla. 

Hodnocení trenéra:

Petr Rada (Dukla Praha): „Bylo to první utkání pro oba týmy. Chtěli jsme si ověřit, jak na tom v téhle fázi přípravy jsme, takže v tomhle zápas účel s plnil. Uvidíme, jak na tom bude Červenka, měl trochu zdravotní trable, tak jsme ho radši stáhli. Jinak jsem celkově s přístupem hráčů spokojený.“