clanek-1

U14: O vítězství nad Neratovicemi rozhodly první 3 minuty druhého poločasu

18.06.2022, 12:00
Ruzyně

FK Dukla Praha

6:1

(1 : 0)

22. kolo, U14 - starší žáci B 2021/2022

FK Spolana Neratovice

Sestava domácí:

Tretyakov – Novák, Kuntoš, Ford (31. Čurda), Syneček – Ford, Slabý (31. Hovadík), Sixta – Habrych (41. Weiss), Nový (41. Zavadil), Herálecký (41. Drašnar)

Sestava hosté:

Znamenáček - Balaba, Januška, Korbelář, Kučera (52. Churavý), Kalina, Hartl, Lisec, Kundrát, Dedera, Seifert (41. Květoň)

  • Branky: 26. Nový, 41. Čurda, 42., 43. Zavadil, 66. Drašnar, 79. Sixta – 77. Květoň ŽK: , ČK: , Rozhodčí: .
Poslední zápas druhé poloviny sezóny jsme na domácím hřišti sehráli s týmem z Neratovic. Utkání jsme úspěšně zvládli a nyní se již chystáme na baráž o ligovou soutěž, ve které se potkáme s týmem Jablonce.

Utkání očima hráčů Adama Heráleckého a Jakuba Zavadila: V 1. poločase byla hra vyrovnaná a ani jeden tým nemohl dát gól. Ondra Nový se dostává do vápna a protihráč ho fauluje. Ondra kope penaltu a tím dává první gól ve 26 min. Několikrát jsme se dostávali do vápna, ale góly jsme nedávali až do konce poločasu. Když se Ivan a Taylor snažili vybojovat míč tak se srazili hlavami a oba zůstali ležet. Taylor měl velkou bouli na čele a vypadal jak čert s jedním rohem. Nakonec byli oba dva vystřídáni. Do konce poločasu už gól nepadl. Druhý poločas začal třemi rychlými góly. Poprvé se prosadil Tomáš Čurda. Poté dvakrát přesně mířil Jakub Zavadil. Po těchto vstřelených brankách jsme získali ještě více územní převahu a hráli na polovině soupeře. Po chybě gólmana hostujících se prosadil Jan Drašnar. Náš gólman chytal výborně a podržel nás celý zápas. Tři minuty před koncem zápasu jsme dostali gól po naší chybě. V devětasedmdesáté minutě dal náš záložník Tobiáš Sixta levačkou na zadní tyč a uzavřel tak skóre zápasu na 6:1.

Hodnocení trenéra:

Trenér Pavel Papež po zápase řekl: „Začátek zápasu byl z naší strany trochu nervózní, ale to se postupem hry změnilo a kluci se dokázali s tempem Neratovic srovnat. Ty začali velmi aktivně a bylo vidět, že nám nedají nic zadarmo. Hra byla vyrovnaná z obou stran, ale nikdo neměl žádnou větší příležitost skórovat. První poločas skončil naším jednobrankovým vedením, díky proměněnému pokutovému kopu. O našem úspěchu v zápase rozhodly první 3 minuty druhého poločasu, kdy jsme dokázali vstřelit tři branky a na to již kluci z Neratovic nedokázali reagovat. V utkání se povedlo klukům spoustu dobrých věcí a jejich hra byla od začátku týmová.“