clanek-1

U14: Poslední venkovní výjezd do Chomutova

12.06.2022, 10:00
Letní stadion

FC Chomutov

2:6

(0 : 4)

21. kolo, U14 - starší žáci B 2021/2022

FK Dukla Praha

Sestava domácí:

Suda - Rezek (41. Titlbach), Máca, Belák, Štanglica, Hek, Červenka (39. Karásek), Zaťko (41. Šíma), Bernas, Straňánek, Gedeon (60. Lhotský)

Sestava hosté:

Tretyakov – Čurda (41. Syneček), Kuntoš, Kindl, Novák – Slabý (41. Nový), Ford, Sixta – Hovadík (25. Weiss), Čvirk, Drašnar (41. Sharygo)

  • Branky: 18. vlastní, 29. Drašnar, 35. Ford, 36. Čurda, 60. Sharygo, 68. Ford – 39. Titlbach, 46. Karásek , ŽK: , ČK: , Rozhodčí: .
Na poslední venkovní zápas sezóny jsme vyrazili do Chomutova, zde na nás čekalo perfektně připravené velké hřiště, na kterém se zprvu zdálo, že to na něm musí jít samo.

Utkání očima hráčů Tomáše Čurdy a Davida Čvirka: "V prvních minutách hry jsme úspěšně drželi míč, ale nedařilo se nám proměnit naše vytvořené šance. A tak nám domácí v 18. minutě darovali vlastní gól po centru Jana Drašnara do velkého vápna. se nám držet šířku velkého hřiště. Ve 29. minutě se k míči na úrovni velkého vápna dostal Petr Kindl a poslal nádherný centr hned před Jana Drašnara, který míč doklepl do brány. Běží 35. minuta a Jakub Weiss spolu s Jakubem Novákem sehrají dobrou tandemovou akci, kdy na jejím konci byl dobře postavený Taylor Ford na zadní tyči a hlavičkou poslal centrovaný míč do branky. Hned minutu poté Tomáš Čurda dostal míč na kraji vápna udělal kličku, vystřelil a dal gól. Druhý poločas začal velmi špatně, protože jsme dostali gól po centru do vápna. Dukelskou pátou branku vstřelil v 60. minutě Vladimír Sharygo po přihrávce mezi obránce od Davida Čvirka. O poslední branku se po přihrávce od Davida Čvirka postaral Taylor Ford zakončující na přední tyč. I domácí se ještě jednou v zápase prosadili a to, když náš brankář podcenil střelu ze střední vzdálenosti a nestačil vyrazit míč, který následně skončil v naší brance."

Hodnocení trenéra:

Trenér Pavel Papež po zápase řekl: „Tentokrát se nám herně povedl první poločas, když jsme dokázali vstřelit branky po pěkných kombinačních akcích. Na začátku samotného zápasu jsme se trochu prali s velikostí hřiště, místo toho, abychom velký prostor využili k roztažení hry, tak jsme se shlukovali ještě více k sobě, což vedlo k zahuštěnému prostoru a osobním soubojům, které nemusely vůbec nastat. Nevím, zda to bylo zapříčiněno velkým horkem, ale v tomto zápase nám chyběly sprintové náběhy za obranu a celkově větší aktivita celého týmu. Ve druhém poločase hra bohužel ještě více uvadla, a to bylo i příčinou dvou obdržených branek do naší sítě. Příležitost zahrát si na skvěle připraveném velkém hřišti jsme nevyužili a dostávali jsme se sami zcela zbytečně pod tlak, doufám, že to bude pro naše kluky ponaučení do dalších zápasů.“