clanek-1

Vítězství U18 proti Varnsdorfu

11.06.2022, 10:15
Ruzyně

FK Dukla Praha

4:2

(2 : 1)

29. kolo, U18 - starší dorost A 2021/2022

FK Varnsdorf

Sestava domácí:

Rychlík – Pavlovský (K), Škoch, Kocman, Hendrych – Yarullin (69´ Hauser), Rakotomavo, Kožený (59´ Kyzlink) – Uher (59´ Rek), Klouček (46´ Húbl), Grunnet-Jensen (69´ Dampha)

Sestava hosté:

Kotyza – Sennyuen, Tíma (K), Londangwa, Akintomide – Svoboda, Bár, Gill (75´ Plachý), Šešina (63´ Šos) – Kabeláč, Vobora.

  • Branky: 15´ Rakotomavo, 28´ Uher, 58´ Húbl, 87´ Dampha - 32´ Gill, 86´ Plachý ŽK: , ČK: , Rozhodčí: .
Za krásného slunečného počasí jsme v areálu TJ Ruzyně sehráli předposlední mistrovské utkání této sezony.

Na krásném trávníku ruzyňského hřiště jsme přivítali tým Varnsdorfu. Výsledek utkání byl, i přes naši výraznou převahu v kombinaci, až do samotného závěru otevřený. Hosté si zaslouží respekt za odvahu ve svém herním projevu. Nejsme v soutěži často v situaci, kde by soupeř zakládal své útoky kombinací po zemi, či by se snažil získat míč vysoko na naší obranné polovině. Hosté nás v tomto směru pozitivně překvapili a odměnou jim byly dvě vstřelené branky.

Byli jsme to nicméně my, kteří do utkání vstoupili lépe. Úvodní silnou čtvrthodinu zápasu zpečetil Rakotomavo, který se prosadil hlavou ze standartní situace zahrávané Pavlovským. Utkání bylo pevně v našich rukou, hosté stěží překonávali půlící čáru a naše převaha vyústila ve 28. minutě ve druhou branku. Krásnou kombinaci středem hřiště zakončoval Grunnet-Jensen, jehož střelu levou nohou dokázal vyrazit brankář hostí, nicméně jen k dobře dobíhajícímu Uherovi, který doklepl do prázdné brány. Z představy o poklidném utkání nás ale již za pět minut tým Varnsdorfu rázně probudil. První zaváhání při našem založení útoku dokonale využil Gill, který z 25 metrů prvním dotykem přehodil Rychlíka a krásným gólem vrátil hosty do zápasu.

V první polovině jsme i přes herní převahu nemohli být spokojeni s pohybem bez míče, tudíž byl záměr do druhé půle jasný – zvýšit intenzitu a přidat další branky. Nepřesnost v zakončení nás od kýžené třetí branky oddálila, nicméně v 58. minutě Húbl zakončil mistrovsky přesně. Skrytá průniková přihrávka Pavlovského našla Grunneta-Jensena, ten se otočkou uvolnil od svého obránce a míč přihrál na volného Húbla. Ten si doslova pohrál s obráncem hostí a z ostrého úhlu svou slabší nohou nekompromisně zavěsil pod břevno.

Utkání v samotném závěru ještě zdramatizoval důrazný Plachý. Naděje Varnsdorfu nicméně byly již po minutě utnuty. Škoch přešel s míčem ze své pozice středního obránce půl hřiště, obešel čtyři hráče hostí a zakončil přízemní střelou do protipohybu Kotyzy, který skvělým zákrokem míč vyrazil. Dobíhající Dampha byl nicméně u míče první a zápas definitivně rozhodl. Těší nás výhra v kvalitním utkání a hostům děkujeme za předvedený výkon. My již vyhlížíme poslední kolo soutěže na hřišti FK Louny.

Náš dlouholetý spoluhráč a kamarád, František Pavlovský, se tímto zápasem (prozatím) s Duklou rozloučil. Ještě jednou mu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a přejeme mu mnoho štěstí a radosti v další cestě.