clanek-1

Dělba bodů na horké půdě České Lípy

04.06.2022, 14:00

Arsenal Česká Lípa

1:1

(1 : 1)

28. kolo, U18 - starší dorost A 2021/2022

FK Dukla Praha

Sestava domácí:

Machač (B) – Babic, Češka, Krejčík, Volek – Třeštík, Wendler, Valta (K), Kříž – Volejník, Kubát

Sestava hosté:

Rychlík (B) – Bartošek (57´ Ruben), Pavlovský (K), Hendrych, Yarullin – Hauser (72´ Dampha), Svoboda, Kožený (46´ Ungerman) – Uher, Klouček, Kasal.

  • Branky: 22. Třeštík - 39. Klouček ŽK: , ČK: , Rozhodčí: .
Zaslouženou remízou skončilo utkání družstva U18 v České Lípě.

               Do utkání s Arsenalem Česká Lípa jsme vstupovali s vědomím, že nás čeká náročné střetnutí. Domácí v předchozím kole porazili Liberec čímž jejich sebedůvěra nabyla pevnosti. První desetiminutovka utkání obsahovala velké množství individuálních chyb na obou stranách. Našim chlapcům chvíli trvalo než se adaptovali na atmosféru utkání, metr nastavený rozhodčím i neobvyklé složení našich řad. Především v záložní řadě byla patrná nesouhra, jejímž výsledkem byla absence výrazné převahy v kombinaci. Podobný problém nesouhry se objevoval i v obranné čtyřce, způsobený vynucenou změnou pozic. Především nabírání útočníků domácích při přihrávkách za obranu nebylo v optimální kvalitě a byli jsme za to potrestáni ve 22. minutě, kdy se Třeštík v samostatném úniku na naši branku nemýlil.

Obraz hry se po první vstřelené brance mírně stabilizoval. Domácí drobně ubrali z intenzity hry bez míče, my jsme jej začali rychleji posouvat a dařilo se nám vytvářet nebezpečné příležitosti. Zlepšení nastalo především v kombinaci na útočné polovině a po jedné z nich, zakončené po narážečce mezi Yarullinem a Kasalem dobře postaveným Kloučkem, se nám podařilo vyrovnat. Momentální psychickou výhodu se nám bohužel do poločasu nepodařilo zužitkovat ve vedoucí branku, a tudíž se šlo do kabin za nerozhodného stavu.

Poločas druhý byl vyrovnaný jak herním obrazem, tak gólovými příležitostmi. Ani Uher, ani Klouček své velké šance proměnit nedokázali a nepřesní byli ve svých možnostech i domácí. Především rychlé ztráty po zisku míče nám zamezily vytvoření trvalejšího tlaku, a tudíž je konečná remíza férovým výsledkem. Za zmínku stojí výkony Ungermana a Rubena, kteří jako hráči U16 zažili premiéru v našem týmu a v náročném utkání předvedli svou mentální odolnost i fotbalové schopnosti. My již vyhlížíme sobotní domácí utkání s týmem Varnsdorfu.