clanek-1

Zasloužené vítězství U18 nad Roudnicí nad Labem

28.05.2022, 10:15
Malý stadion Strahov

FK Dukla Praha

3:1

(1 : 1)

27. kolo, U18 - starší dorost A 2021/2022

SK Roudnice nad Labem

Sestava domácí:

Havlíček (B) – Bartošek, Kocman, Škoch (K), Suchan (46´ Pavlovský), Hendrych – Bačinský, Yarullin (72´ Čížek) – Magdi (72´ Klouček), Sabo (56´ Bohatý), Húbl

Sestava hosté:

Škárka (B) – Krčmář, Malý (85´ Kliment), Trejbal, Hubený – Beránek (K), Alberovský (79´ Betka), Kafka, Plicka (60´ Vacek) – Dobiáš, Hrbáček.

  • Branky: 11´ Magdi, 77´ Klouček, 90+4´ Pavlovský - 15´ Dobiáš ŽK: , ČK: , Rozhodčí: .
Po vyrovnaném prvním poločase DUKLA na rozdíl od svého soupeře své šance proměnila a dosáhla zaslouženého vítězství.

Do utkání s prvním celkem soutěže jsme šli se záměrem napravit předchozí střetnutí, zvítězit. Taktické záměry, se kterými jsme do zápasu vstoupili se nám dařilo naplňovat již od prvních vteřin a soupeře se nám dařilo držet na vlastní polovině. První velkou příležitost si nicméně vytvořila Roudnice, kterou ale jistě zlikvidoval Havlíček. Jedním ze záměrů byl intenzivní tlak na míč, kdykoliv se Roudnice odváží rozehrát krátkou přihrávkou. Ve 13. min tento prvek skvěle započal Sabo, u nepřesné přihrávky hostí byl první Yarullin, který prvním dotykem přihrál na volného Magdiho. Ten se s míčem pohotově otočil, dostal se do volného prostoru a levou nohou nekompromisně zavěsil do šibenice.

Výborný vstup do utkání nám již po čtyřech minutách narušil hostující Dobiáš, jenž se ve své první šanci utkání nemýlil a klidně zakončil protiútok Roudnice. 1:1. Na výkon našich chlapců neměla obdržená branka velký vliv a znovu se vrhli do intenzivní hry. Žádnou příležitost jsme ale proměnit nedokázali a do kabin se tudíž šlo za nerozhodného stavu.

Ve druhém poločasu se nám podařilo vytvořit si ještě větší herní převahu než v půli první. Hosté se snažili hrozit z rychlých protiútoků a dvě větší příležitosti druhých 45 minut dokázal opět zlikvidovat Havlíček.

Naše aktivita na míči i bez něj se projevila na počtu příležitostí. V 55. minutě vústil náš tlak v břevno, trefené hlavičkujícím Sabem po vynikajícím centru Bartoška. Vedoucí branka přes herní převahu bohužel nepřicházela. Střídající hráči přinesli do zápasu velkou kvalitu a energii, která byla vidět nejjasněji v 77. minutě. Pavlovský zahrál rohový kop do prostoru přední tyče, kde našel důrazného Kloučka, který v těžké pozici hlavou přehodil Škárku na zadní tyč. Vedení jsme chtěli co nejrychleji navýšit, nicméně Roudnice reagovala na nepříznivý stav vyšší aktivitou pohybu bez míče a následovala pětiminutovka nepřesností a boje o střed pole.

Tempo zápasu se nám opět podařilo dostat pod naši kontrolu, znovu jsme si vytvořili herní převahu a naši hráči zaslouží pochvalu za odvahu v rozehře a kombinaci i v posledních deseti minutách. Odměnou jim byla třetí branka utkání, kterou zařídil Pavlovský proměněnou penaltou.

Jsme rádi za vítězství v náročném zápase a již se připravujeme na venkovní střetnutí s Českou Lípou.