clanek-1

U18 nestačila na Teplice

21.05.2022, 10:15
Malý stadion Strahov

FK Dukla Praha

1:3

(1 : 3)

26. kolo, U18 - starší dorost A 2021/2022

Teplice "B"

Sestava domácí:

Havlíček – Bartošek (67´ Pavlovský), Múller, Ungerman (K) (56´ Kocman), Hendrych – Čížek, Kulhavý, Bačinský (56´ Yarullin) – Uher, Bohatý, Grunnet-Jensen (56´ Klouček).

Sestava hosté:

Charvát  – Kozel, Kóstl, Čítek, Bílek – Vacek (85´ Šťáhlovský), Kříž (K), Bejček (75´ Hopi), Souček (57´ Život) – Bartoš, Jungmann.

  • Branky: 45+1 Grunnet-Jensen - 8´ Ungerman (vlastní), 13´ Bílek, 43´ Jungmann ŽK: , ČK: , Rozhodčí: .
Po šesti vítězstvích v řadě se naše U18 musela sklonit před B-týmem FK Teplice.

 Ve třetím domácím utkání v řadě se proti nám postavilo mužstvo Teplic. Druhý tým soutěže, na kterého jsme před tímto zápasem ztráceli tři body, přijel velmi namotivovaný, odhodlaný zvítězit a zůstat v boji o první místo tabulky. Od první vteřiny obě mužstva nasadila vysoké tempo. Bez zjevné převahy jedné nebo druhé strany se hráči seznamovali se specifiky hřiště a sebe navzájem, zatímco podstupovali množství osobních soubojů ve snaze o první větší příležitost utkání. První branka přišla nicméně dříve než jasná příležitost. V 8. min hosté centrovali do našeho pokutového území, k míči se dostal Ungerman a nešťastným odkopem (vinou hlavně terénu) přeloboval vlastního brankáře.

Již za pět minut jsme se museli vyrovnat s další ranou. Střílený centr z krajního prostoru našel pouze chránič našeho obránce a míč prošel mezi nohama Havlíčka do sítě. Naši chlapci ukázali velkou psychickou odolnost a pevnou víru ve své schopnosti, neboť jejich odhodlání, intenzita a bojovnost nepovolila ani na minutu. Kompaktní blok hostí v kombinaci s velkým důrazem při dostupování převážně našich záložníků nám komplikoval vytváření větší množství příležitostí ke snížení stavu. Co jsme si vytvořili se nám nepodařilo proměnit a těsně před odchodem do šaten se naše situace ještě ztížila. Po chybě v rozehře nás hosté vytrestali rychlým přechodem do protiútoku a ve 43. min navýšili svůj náskok již na 3 : 0.

Naším hráčům patří velký respekt, neboť ani tahle branka je nepoložila, a ještě před koncem prvního poločasu, v první minutě nastavení snížil Grunnet-Jensen z pokutového kopu, který sám získal. Přes velkou snahu hráčů obou týmů již další další branka v tomto herně vyrovnaném utkání nepadla a nám tudíž skončila série šesti vítězství v řadě. Teplicím gratulujeme k vítězství a předvedenému výkonu. My se již nyní připravujeme na další náročné sobotní utkání, tentokrát s prvním celkem tabulky, Roudnicí nad Labem.