clanek-1

Varům jsme podzimní porážku oplatili

14.05.2022, 10:15
Malý stadion Strahov

FK Dukla Praha

2:0

( 1 : 0)

25. kolo, U18 - starší dorost A 2021/2022

FC Karlovy Vary B

Sestava domácí:

Rychlík  – Pavlovský (K), Múller (46´ Ungerman), Kocman, Hendrych – Čížek (63´ Hauser), Rakotomavo, Grunnet-Jensen – Uher, Sabo (46´ Yarullin), Klouček (63´ Blokeš).

Sestava hosté:

Ljapin  – Antonov, Odut, Kolařík (86´ Zeronik), Vošmik (86´ Kožíšek) – Mitterpach, Rubáš (67´ Podivín) Polyvianyi (K), Brazhko, Dubovenko – Szalay (52´ Horák).

  • Branky: 32´ Kocman, 46´ Klouček ŽK: , ČK: , Rozhodčí: .
Po celé utkání měla naše U18 více ze hry a jen obětavý výkon hostů a nepříliš kvalitní terén zabránily vyššímu vítězství.

Tým z Karlových Varů nám v minulosti dělal problémy svou vyspělostí v klíčových momentech utkání. V prvním střetnutí sezóny nás dokázal porazit a nám bylo zřejmé, že mají sebedůvěru vytěžit z našeho sobotního zápasu minimálně bod. Přestože hosté nastoupili bez pár klíčových hráčů, jejich motivace a odhodlání neutrpělo a nás od první minuty čekalo obtížné dobývání kompaktního bloku. Každý zisk Varů byl navázán pokusem o překonání naší obrany dlouhou přihrávkou na nabíhajícího útočníka a přes naši zřejmou herní převahu jsme nemohli polevit z koncentrace ani na vteřinu.

Jedním ze způsobů prolomení hlubokého bloku jsou standardní situace a ty se ukázaly jako klíčové. Ve 32´ minutě jsme získali rohový kop. Ten se ještě hostujícím hráčům podařilo odvrátit, ale následující druhý centr do pokutového území už ne. Svým perfektním výběrem místa si Kocman zajistil klid na zakončení a prvním dotykem Müllerův centr s přehledem uklidil. Hned po příchodu z kabin jsme své vedení navýšili. Opět po rohovém kopu, který na zadní tyč zakroutil Pavlovský, se tentokrát radoval Klouček. V pokutovém území byl nejdůraznější a svým gólem srazil naděje hostujících na vyrovnání. Mimo jedné šance Varů, kdy nejprve Hendrych a následně Kocman vykopávali míč z brankové čáry, byl zbytek utkání dohrán s naší snahou navýšit vedení.

Děkujeme týmu Varů za další kvalitní utkání. Naše pozornost je již plně upřená k sobotnímu zápasu s výběrem Teplic, který je před námi v tabulce o tři body