clanek-1

Zasloužené vítězství U18 nad Libercem

07.05.2022, 10:15
Malý stadion Strahov

FK Dukla Praha

4:2

(3 : 0)

24. kolo, U18 - starší dorost A 2021/2022

FC Slovan Liberec B

Sestava domácí:

Havlíček – Bartošek, Múller (58´ Kocman), Ungerman, Hendrych (58´ Pavlovský) – Čížek, Kulhavý (58´ Rakotomavo), Šelicha – Uher (67´ Dampha), Sabo (58´ Klouček), Grunnet-Jensen.

Sestava hosté:

Musil  – Netušil (46´ Dubský), Novotný, Beran, Múller (46´ Janů) – Gábor, Kočka (K), Štěrba – Fidra, Rafaj (46´ Podrazil), Butsko (71´ Olyšar).

  • Branky: 16´ Uher, 28´ Grunnet-Jensen (pok. kop), 36´ Šelicha, 49´ Uher - 68´ Janů, 71´ Dubský (pok. kop). ŽK: , ČK: , Rozhodčí: .
Po velmi dobrém výkonu zvláště v prvním poločase dosáhl náš dorost zaslouženého vítězství.

Krásné sobotní dopoledne přineslo utkání naší osmnáctky s výběrem Liberce. Hosté přijeli na naše domácí hřiště na Strahově s cílem stáhnout tříbodovou ztrátu, kterou na nás v tabulce mají. Vyjma první pětiminutovky, kde byla znatelná mírná nervozita z obou stran, nicméně první poločas dominovali naši chlapci. Týmová energie, velká intenzita přepnutí po ztrátě míče i kvalita kombinace na hřišti, které pro náš styl hry představuje velkou výzvu, nepouštěla hosty z vlastní poloviny po většinu první půle.

V 16. min se po autovém vhazování a rychlém otočení těžiště hry Šelichou dostal do svého oblíbeného křídelního prostoru Uher, udělal si kličku na střed hřiště a zkušeně uklidil míč k zadní tyči. Podpoření brankou naši chlapci ještě přidali na tempu. Bartošek, hrající celý zápas s velkou chutí podpořit ofenzívu, přešel v 28. min přes tři protihráče a zakončil. Střelu Musil dokázal vyrazit, nicméně dobíhající Grunnet-Jensen byl první u odraženého míče a po faulu uvnitř pokutového území sám nařízenou penaltu proměnil. Třetí branku přidal ještě do poločasové přestávky Šelicha. Krásnou kombinaci po zisku míče Čížkem a otočení těžiště rozjel znovu Bartošek, který po narážečce s Uherem zasekl obránce soupeře a v druhé vlně našel nabíhajícího Šelichu, který zamířil přímo do šibenice.

Cílem po poločasové pauze bylo pochopitelně co nejrychleji navýšit vedení a nenechat soupeře uzmout jakoukoliv naději. Ve 49. minutě se velmi elegantně od svého obránce uvolnil Grunnet-Jensen, potáhl míč do pokutového území Liberce a stříleným centrem neúspěšně hledal spoluhráče. Odražený míč získal Uher, prohodil soupeři míč mezi nohama a pokoušel se najít znovu dobře postaveného Šelichu v prostoru penalty. Dobrý zákrok obránce přihrávku nicméně zablokoval, míč se dostal zpět k Uherovi a ten již sám z blízkosti navýšil naše vedení na 4:0.

Bohužel jsme se po delší době nedokázali vyvarovat individuální chyby v zadních řadách, díky které jsme Liberci dovolili najít kousek pevné půdy pod nohama. V kombinaci s nařízenou penaltou po nastřelené ruce v pokutovém území jsme zažívali mezi 70. a 80. min změnu obrazu hry, kdy jsme se po snížení na 4:2 a čtyřech změnách na hřišti potřebovali srovnat a sladit. To se nám nicméně podařilo a zbytek utkání jsme kontrovali s opětovnou snahou navýšit stav utkání.

Vážíme si důležité výhry nad silným týmem Liberce a vítěznou energii přenášíme do přípravy na víkendové střetnutí s mužstvem Karlových Varů, kterému máme z prvního utkání co vracet.