clanek-1

Vítězství U18 na půdě Motorletu

15.04.2022, 10:00

Motorlet Praha B

0:2

(0 : 1)

21. kolo, U18 - starší dorost A 2021/2022

FK Dukla Praha

Sestava domácí:

Kendík (B) – Jeřábek, Mareš (K), Lenert (83´ Boukal), Ret T. – Novotný, Musil, Papst (72´ Mráz), Ret F. – Přaslička (46´ Veselý), Krátoška (46´ Vorlíček).

Sestava hosté:

Havlíček (B) – Bartošek (70´ Klouček), Múller, Ungerman, Kocman, Hendrych – Šelicha, Bačinský – Grunnet-Jensen (90´ Rychlík), Yarullin (57´ Húbl), Šimon (46´ Pavlovský).

  • Branky: 42´ Yarullin, 78´ Húbl, ŽK: , ČK: , Rozhodčí: .
Po velmi dobrém výkonu celého družstva dosáhla naše osmnáctka dalšího vítězství.

V pátečním chladném dopoledni čekala naši osmnáctku náročná zkouška v podobě dobře organizovaného a nebezpečného týmu Motorletu. Již v průběhu předzápasového rozcvičení bylo zřejmé, že hřiště není v ideálním stavu. Naši chlapci si s tímto faktem nicméně poradili velmi dobře a od prvních minut si vytvořili herní převahu. Dobrá intenzita a týmovost v reakcích po ztrátě míče uzamkla domácí na obranné polovině. Dvakrát nastřelená konstrukce brány Motorletu pokoušela trpělivost našich hráčů, ti si přesto dokázali udržet klid potřebný ke kvalitě kombinace. Odměna přišla na závěr prvního poločasu, když Grunnet-Jensen vybojoval míč na útočné třetině hřiště a našel před bránou Yarullina, který se z bezprostřední blízkosti střelou pod břevno nemýlil.

Úvod druhého poločasu vyšel lépe domácím a k vidění byly první náznaky příležitostí. Naše obrana fungovala kompaktně po celý průběh utkání, a proto k velké příležitosti nedošlo. Opět se nám podařilo vytvořit na domácí tlak delšími kombinačními úseky. Zasloužené navýšení vedení zařídil střídající Húbl, jenž v souboji jeden na jednoho s brankářem domácích zachoval klid a lobem zpečetil naše vítězství. Na výsledku nezměnil nic ani fakt, že jsme dohrávali posledních deset minut v oslabení po vyloučení Bačinského, což se ukázalo jako jediná opravdová nepříjemnost našeho výkonu. Jsme rádi za vítězství bez obdržené branky a již vyhlížíme Chomutov.