clanek-1

U18 - těsná prohra v Jablonci.

02.04.2022, 10:15
UMT ZŠ Mozartova

FK Jablonec B

3:2

(1 : 2)

19. kolo, U18 - starší dorost A 2021/2022

FK Dukla Praha

Sestava domácí:

Kříž (B) – Phan (69´ Vodička), Bím, Kubík, Karban (K) – Kochánek, Kubát, Bjaček, Vlček – Dlask (28´ Bodi), Adžiev (16´ Bína).

Sestava hosté:

Havlíček (B) – Pavlovský, Kocman, Škoch (K), Hendrych (60´ Yarullin) – Čížek (60´ Hauser), Kulhavý, Bačinský – Grunnet-Jensen, Blokeš (46´ Šimon), Klouček (36´ Bartošek).

  • Branky: 36´ Kochánek, 74´ Brodi, 88´ Vlček - 18´ Grunnet-Jensen, 23´ Bačinský ŽK: , ČK: , Rozhodčí: .
Po vydařeném 1. poločase naše družstvo nevyužilo ve 2. půli některé brankové příležitosti a po individuálních chybách dovolilo soupeři otočit skore.

Oproti minulému víkendu se nám vstup do utkání s Jabloncem podařil mnohem lépe. Rychlé tempo hry nastavené našimi chlapci vytvářelo problémy domácí obraně a k vidění bylo pár dobrých příležitostí pro vstřelení branky. V 18. minutě se jednu z nich podařilo proměnit Grunnetu-Jensenovi, který si sám vybojoval míč, poslednímu obránci udělal kličku do protipohybu a zakončil střelou k zadní tyči. Již za pět minut jsme se radovali podruhé, díky krásnému trestnému kopu Bačinského. Utkání bylo pevně v našich rukou.

První zaváhání naší obrany nicméně vedlo ke snížení stavu. Gólové situaci předcházelo ošetřování velmi agresivně hrajícího Kloučka, jenž obdržel ránu z bezprostřední blízkosti míčem přímo do obličeje. Domácí využili hru v početní převaze a po chybě při výběhu Havlíčka na centrovaný míč se štěstím snížili. Po poločasové přestávce byla patrná nervozita na obou stranách. Naše příležitosti na navýšení stavu zůstaly nevyužity a utkání bylo nadále nesourodé. Domácí uklidnil Brodi, jenž nekompromisní ranou zpoza velkého vápna zavěsil přímo do šibenice a srovnal skóre.

Jablonec polevil ze své aktivity v tlaku na míč, a tudíž jsme byli schopni si vytvořit závěrečný tlak. Ten zůstal nevyužit a ukončila ho nešťastná individuální chyba naší zadní řady, která nabídla Vlčkovi prázdnou branku a možnost rozhodnout utkání. Je na nás abychom třetí porážku sezony zpracovali a příští týden se vrátili na vítěznou vlnu.