clanek-1

Zasloužená výhra U18 proti Ústí nad Labem

26.03.2022, 10:15
UMT Satalice

FK Dukla Praha

3:1

(2 : 1)

18. kolo, U18 - starší dorost A 2021/2022

FK Ústí nad Labem

Sestava domácí:

Gothard  – Bartošek (60´ Pavlovský), Kulhavý, Kocman, Hendrych – Bačinský (K), Čížek, Yarullin (67´ Škoch) – Šimon, Blokeš, Klouček.

Sestava hosté:

Berjak (B) – Severa, Galamba, Jakubíček, Štengel – Letocha (K), Kubín (67´ Lain), Jirák, Matoshi – Rybyšár (46´ Maxa), Leden.

  • Branky: 21´ Yarullin (p), 40´ Blokeš, 66´ Blokeš - 1´ Matoshi. ŽK: , ČK: , Rozhodčí: .
Po nepovedeném začátku dokázala naše U18 otočit vývoj zápasu a dovést utkání do vítězného konce.

Ve slunném sobotním dopoledni jsme přivítali v domácím prostředí tým FK Ústí nad Labem. Po dvou utkáních, které jsme od začátku kontrolovali, se nám vstup do zápasu tentokrát nevydařil dle plánu a již od první minuty jsme prohrávali. Rozehru hostí v podobě dlouhého nákopu se nám podařilo odvrátit, nicméně následný odražený míč a centr, který po teči propadl na zadní tyč už nikoliv. Z bezprostřední blízkosti se Matoshi nemýlil a s brzkým vedením v kapse se tým Ústí mohl soustředit na defenzívu v kompaktním středním bloku.

Úvodní šok se našim chlapcům podařilo rychle zpracovat a vytvořili jsme si herní převahu. Vrcholem tlaku byla 21. minuta, kdy se po nápadité přihrávce Šimona dostal k míči dravý Bartošek, jenž byl obráncem hostí faulován v pokutovém území. Následnou penaltu nekompromisně proměnil Yarullin.

Herní obraz zůstal stejný i po srovnání skóre. Po krásném kombinačním založení ke konci prvního poločasu se individuálně prosadil Klouček, který vysunul přihrávkou nabíhajícího Blokeše, jenž prohodil míč mezi nohama posledního obránce Ústí a v souboji jeden na jednoho s brankářem chladnokrevně uklidil k tyči. Blokeš se prosadil i v úplném závěru první půle, kdy ho v samostatném úniku nedovoleně fauloval Štengel a viděl červenou kartu. Početní převahu využil ve druhém poločase znovu Blokeš, který maximálně zužitkoval přesný centr Hendrycha a tím utkání rozhodl. Jsme rádi za třetí vítězství v řadě a již se připravujeme na náročný zápas za týden v Jablonci.