clanek-1

U17 - druhé čisté konto v řadě podpořené dobrým výkonem a výhra 3:0

03.04.2022, 12:30
UMT Satalice

FK Dukla Praha

3:0

(1 : 0)

19. kolo, U17 - mladší dorost A 2021/2022

FK Jablonec

Sestava domácí:

Šanda D – Kolský T., Muller T., Fantík J., Prior L. – Rakotomavo T. (C), Šelicha M., Haluza O. – Blokeš O., Blecha F., Pešek T.

Sestava hosté:

  • Branky: 22. Blecha, 80, 92. Babka, ŽK: , ČK: , Rozhodčí: .
Ve velmi kvalitním utkání se nám podařilo herně i důrazem přehrát Jablonec, který jsme porazili 3:0.

Od začátku utkání se hrál rychlý a důrazný fotbal. K vidění bylo vidět mnoho osobních soubojů, které se nám většinou dařilo vyhrávat a tím jsme získávali potřebnou sebedůvěru. Naši převahu jsme podpořili i celkem slušným herním výkonem, avšak některé situace jsme kombinačně mohli vyřešit lépe. Ve 22. minutě se nám podařilo otevřít skóre utkání. Po pěkném uvolnění Leoše Priora na křídle a následném centru se hlavou prosadil Filip Blecha. Hosté byli nebezpeční po dlouhých nakopávaných balónech za naší obranu, kluci však situace dokázali bezpečně uhrát.

Ve druhém poločase nás soupeř zatlačil do hlubokého obranného bloku, z kterého jsme se nemohli několik chvil dostat, jelikož kluci hráli pasivně, nechávali Jablonci hodně volného prostoru. Rozhodnutí přinesla 80. minuta kdy se k odraženému míči dostal Vojta Babka a přízemní střelou na zadní tyč zvýšil na 2:0. Největší fotbalovou lahůdku utkání si Vojta Babka nechal na úplný závěr. V 92. minutě se od rohového praporku proháčkoval přes několik hráčů soupeře až do malého vápna, kde s klidem uklidil míč do sítě na konečných 3:0.

Kluky je třeba ocenit za předvedenou hru. Jsme velice rádi, že jsme se soupeři vyrovnali v osobních soubojích a že si kluci dokázali že také umějí tvrdit muziku. Druhé čisté konto v řadě je bonus navíc a odměna pro celý tým.

K dalšímu utkání vyrážíme v neděli 10.4 do Liberce.

Hodnocení trenéra:

Komentář hráče Honzy Fantíka: “Jsem velice rád, že jsme zvládli takhle těžké utkání, ještě z nulou vzadu. Utkání bylo hodně bojovné, soubojové a i přes pár žlutých karet jsme ho dobře zvládli. Jablonec hrál převážně dlouhé nakopávané míče a myslím si, že jsme je dobře odskákali a odhlavičkovali a nepustili jsme je do žádné velké šance.”