clanek-1

U17 - první jarní čisté konto a pět gólů v síti soupeře

27.03.2022, 12:15
FK Neratovice

FK Spolana Neratovice

0:5

(0 : 1)

18. kolo, U17 - mladší dorost A 2021/2022

FK Dukla Praha

Sestava domácí:

Sestava hosté:

Šanda D. - Valentík E., Rakotomavo T., Koller S. (70. Fantík J.), Prior L. - Haluza O., Šelicha M. (C), Nguyen T. (46. Muller T.) - Čejka O. (46. Onderišin O.), Blecha F., Pešek T.

  • Branky: 20. Pešek, 55, 84. Rakotomavo, 71. Onderišin, 78. Šelicha , ŽK: , ČK: , Rozhodčí: .
Utkání v Neratovicích jsme zvládli s čistým kontem. Náš herní projev však nebyl ideální, i přesto jsme si vytvořili spoustu gólových šancí a pět z nich přetavili v jasné vítězství.

Do utkání jsme vstoupili velmi vlažně. Opticky se zdálo, že jsme soupeře zatlačili do obrany, ale naše hra postrádala potřebné tempo, důraz a nasazení. V týdnu jsme se zaměřovali na náběhy za obranu soupeře, což se kluci na hřišti snažili plnit, bohužel jsme ale nedokázali měnit rytmus a styl hry. Hráli jsme převážně středem hřiště, který byl zhuštěný. Po jedné vydařené akci jsme se ve 20. minutě dostali do vedení. Tomáš Pešek dostal průnikovou přihrávku, kterou přetavil v gól. V dalším průběhu poločasu jsme si ještě vytvořili několik dobrých gólových příležitostí, které se nám nepodařilo přetavit v branky. Do šaten jsme tak šli s náskokem jednoho gólu.

Druhý poločas byl z naší strany o poznání lepší. Kluci předvedli několik dobrých rychlých akcí po křídlech, které přetavili v branky. Další góly jsme vstřelili po vypracované, trpělivé kombinaci. Postupně se prosadili v 55. minutě Tsiory Rakotomavo, v 71. minutě Oliver Onderišin, v 78. minutě Matěj Šelicha a v 84. minutě přidal svůj druhý gól Rakotomavo a uzavřel stav utkání na konečných 0:5.

Jsme rádi, že jsme ve druhém poločase nastříleli čtyři branky a utkání zvládli s čistým kontem. Za což klukům náleží pochvala. Nadále musíme v tréninku pracovat na naší kombinační hře a na využívání gólových příležitostí, jelikož přijdou další těžká utkání, kde by nás nevyužité šance mohly mrzet.

Další utkání odehrajeme v neděli 3.4. na hřišti v Satalicích proti FK Jablonec.