clanek-1

U17 - první jarní vítězství se nerodilo lehce

20.03.2022, 12:30
UMT Satalice

FK Dukla Praha

5:2

(2 : 2)

17. kolo, U17 - mladší dorost A 2021/2022

FK Ústí nad Labem

Sestava domácí:

Šanda D – Kolský T., Kolman T., Koller S., Prior L. – Rakotomavo T., Uher P., Nguyen T. (46. Haluza O.) – Valentík E., Blecha F. (Pešek T.), Čejka O

Sestava hosté:

  • Branky: 9, 59 Rakotomavo, 20 Čejka, 49 Haluza, 77 Koller ŽK: , ČK: , Rozhodčí: Lerch - Severýn, Tikal
Za slunného jarního počasí jsme na umělé trávě v Satalicích sehráli vítězné utkání proti Ústí nad Labem. Celkové skóre mohlo být daleko větším rozdílem, ale bohužel se nám stále nedaří proměňovat vypracované šance a tak musíme být rádi, že jsme utkání zvládli do vítězného konce a vyhráli 5:2.

Do utkání jsme vstoupili velmi dobře a hned po několika minutách jsme si vytvořili tlak, z kterého pramenila série rohových kopů, ze kterých jsme ohrozili branku, avšak nedokázali skórovat. V 8. minutě se individuálním průnikem do vápna prosadil Filip Blecha, kterého zastavil až obránce nedovoleným způsobem. Tsiroy Rakotomavo pokutový kop proměnil a šli jsme do vedení 1:0. V té samé minutě hosté dokázali vyrovnat, kdy si na krásnou průnikovou přihrávku naběhl hostující útočník a vyrovnal na 1:1. Do poločasu se ještě prosadil Oliver Čejka, hosté i tentokrát dokázali vyrovnat, a tak poločas skončil remízou 2:2. Ač jsme naše hráče upozorňovali na fyzickou hru soupeře, nedokázali jsme se se s ní v prvním poločase vypořádat. Nebyli jsme důrazní v soubojích, málo jsme komunikovali a naše hra neměla potřebné tempo.

Do druhého poločasu nastoupilo o poznání jiné mužstvo. Kluci začali vyhrávat osobní souboje, zlepšili pohyb, byli rychlejší v práci s míčem a v kombinaci, což se ukázalo hned z kraje poločasu. Ve 49. minutě si naběhl Ondra Haluza na krásný centr a hlavou nás posunul do vedení. 59. minuta přinesla lahůdkový fotbalový moment. Tsiory Rakotomavo si postavil míč a z přímého volného kopu vymetl pavučiny v brance hostí. Na konečných 5:2 upravil po dorážce Sam Koller.

Za druhý poločas je třeba kluky pochválit, vzali si k srdci pokyny o poločasové přestávce a předvedli výrazně zlepšený výkon, kterým utkání rozhodli ve svůj prospěch. Stále se potýkáme s produktivitou, na které musíme neustále pracovat.

Další utkání odehrajeme v neděli 27.3. na půdě Neratovic.