clanek-1

Z Hradce Králové vezeme nesmírně cenné tři body

08.05.2022, 10:00
areál Bavlna

FC Hradec Králové B

1:3

(1 : 2)

24. kolo, U19 - starší dorost A 2021/2022

FK Dukla Praha

Sestava domácí:

Sestava hosté:

Spilka – Krejčí, Škoch, Löffler, Fojt – Krenciv, Nikl (70. Kulhavý), Břeh – Ulman (60. Hübl), Bohatý (60. Magdi), Špatenka (80. Kocman)

  • Branky: 11. Kutík – 16. Ulman, 27. Špatenka, 89. Magdi ŽK: , ČK: , Rozhodčí: .
Po týdnu jsme nastoupili opět proti B týmu, který kvůli záchraně otočil soupisku a své zápasy hraje s extraligovým kádrem. I tentokrát se nám podařilo otočit nepříznivý výsledek a díky třem brankám zvítězit.

Domácím patřil úvod utkání. V první velké šanci nás podržel brankář Dan Spilka, ve druhé domácí útočník naši branku těsně minul. V té třetí už se Kutík nemýlil a poslal přesnou střelou hradecké do vedení. Postupem času jsme se osmělili i my. Nejprve ve 100% šanci Bohatý těsně minul, o chvilku později však svůj samostatný nájezd vtipným lobem proměnil Ulman a vyrovnal. Ve 27. byl u naší druhé branky opět Ulman, který zpětnou přihrávkou našel přesně Špatenku a ten nás poslal do vedení. V další šanci Bohatý na zadní tyči nebyl dostatečně přesný a tak se šlo do šaten za stavu 1:2 pro nás. Druhý poločas byl v duchu dobývání naší branky. Domácí si vytvořili územní převahu, avšak z množství centrovaných míčů jak ze hry, tak ze standardních situací si silnější šanci nevytvořili. V 75. šel naopak Filip Špatenka sám na domácího brankáře Strnada, který ho bohužel vychytal. Třetí branku tak nakonec přidal po akci trojice našich střídajících hráčů Magdi, který dorazil do branky míč odražený od tyče po lobu Hübla.

Hodnocení trenéra:

Trenér Tomáš Kulvajt byl po utkání samozřejmě spokojen: "Dnešní zápas byl asi nejtěžší prověrkou v jarní části sezóny. V hradeckém týmu nastoupili hráči se zkušenostmi z mládežnických reprezentací a někteří okusili už i první ligu. I přes nepříznivý vývoj jsme se dokázali opět skvěle vrátit do zápasu a do poločasu skóre otočit. Druhý poločas měli sice domácí převahu, nicméně silnější šance si nevytvořili a my dokázali poctivým týmovým výkonem jednak efektivně bránit, ale i hrozit z brejků. K naší výhře opět výrazně přispěli i střídající hráči a ukazuje se, že kluci táhnou za jeden provaz jako tým bez ohledu na to, kdo jde zrovna do zápasu od začátku, nebo z lavičky. V tomto cítím z kluků obrovskou týmovou soudržnost."