clanek-1

Zápas pod Ještědem jsme zvládli skvěle a vezeme z Liberce cenné vítězství

10.04.2022, 10:00
Městský stadion Liberec

FC Slovan Liberec

0:2

(0 : 2)

20. kolo, U19 - starší dorost A 2021/2022

FK Dukla Praha

Sestava domácí:

Sestava hosté:

Gothard – Ulman, Škoch – Suchan, Löffler, Fojt (77. Müller) – Krenciv, Břeh, Nikl (69. Bačinský) – Špatenka (77. Magdi), Novotný (53. Bohatý)

  • Branky: 30. Špatenka (Ulman, Fojt), 34. Nikl ŽK: , ČK: , Rozhodčí: .
Utkání se hrálo na skvěle připraveném trávníku Městského stadionu. Drobnou komplikací bylo jen regulérní aprílové počasí, kdy se v průběhu zápasu střídal vítr, sluníčko i krátké sněhové přeháňky.

V prvním poločasu se hra přelévala a držení míče bylo na obou stranách přibližně stejné, my však byli nebezpečnějším týmem. V dobrých šancích Špatenka a Fojt nebyli dostatečně přesní, krásnou akcí ve 30. jsme však zaslouženě otevřeli skóre. Fojt našel pasem za obranu Ulmana, který přesprintoval s míčem i svého obránce a stříleným centrem po zemi našel na zadní tyči Špatenku. Ten na dlouho nohu stačil ve skluzu dopravit míč do sítě a šli jsme do vedení. O chvilku později jsme přidali druhou branku Niklem, který vystihl špatnou rozehrávku domácích a přízemní střelou na zadní tyč nás poslal do dvoubrankového vedení. Druhý poločas domácí zvýšili aktivitu do presinku, a nám se nedařilo tolik držet míč. Přesto jsme si vytvořili dvě silné šance. Špatenka po individuální akci nastřelil břevno, střídající Bohatý po samostatném úniku přestřelil v dobré pozici branku. Domácí hrozili nejvíce ze standardních situací, které jsme však dokázali i za cenu sebeobětování skvěle odbránit. Závěr zápasu už jsme si poctivou organizovanou defenzivou pohlídali a odvážíme si z Liberce velmi cenné vítězství.

Hodnocení trenéra:

Trenéru Kulvajtovi se utkání hodnotilo velice dobře: "Hru Liberce jsme měli poměrně dobře načtenou a proto nás domácí více méně ničím nepřekvapili. Jejich rychlé přechody jsme dokázali skvěle eliminovat a standardní situace jsme si pohlídali. Ze hry si tak domácí prakticky žádnou výraznější šanci nevytvořili. My naopak ofenzivně zvládli zápas velmi slušně. Dobře jsme využívali v zakládání volnějších krajů hřiště a přecházeli do rychlých přechodů, které se nám dařilo i zakončovat. Proti zatím nejkvalitnějšímu soupeři jsme odehráli velmi dobré utkání a vítězství si velmi ceníme. V pátek před Velikonocemi nás čeká derby s Tempem a věřím, že herní pohodu z posledních utkání přeneseme i do tohoto zápasu."