clanek-1

U19 - stejně jako A-mužstvo v Chrudimi jen remíza

13.03.2022, 10:00
V Průhonech

MFK Chrudim

1:1

(1 :0)

16. kolo, U19 - starší dorost A 2021/2022

FK Dukla Praha

Sestava domácí:

Sestava hosté:

Spilka (46. Gothard) – Krejčí, Ungerman (75. Suchan), Löffler, Fojt –Nikl, Krenciv, Samson, Břeh – Ulman, Magdi (62. Babka)

  • Branky: 36. Vaško (PK) – 57. Břeh ŽK: , ČK: , Rozhodčí: .
Po nucených změnách v sestavě ještě těsně před utkáním veze naše devatenáctka z Chrudimi jen bod.

Taktika domácích byla od úvodu zřejmá. Z hlubokého bloku přecházet do rychlých protiútoků a koncentrovat se na standardní situace. Hned v úvodu jsme mohli jít do vedení právě po dorážce trestného kopu, Ungerman však trefil jen brankáře na středu branky. Domácí zahrozili z rychlého brejku v 10. minutě, Spilka nás však skvělým zákrokem podržel. Ve 35. zahrávali domácí trestný kop ze strany. U míče byl jako první domácí útočník, který přepadl přes našeho brankáře a kopala se penalta. Tu proměnil Vaško. Zbytek poločasu a vlastně i celého zápasu se odvíjel ve stejném scénáři. Na velmi nerovném terénu se nám kombinovalo těžko a dobře bránící domácí byli v obranné fázi důslední. Vyrovnání přišlo po krásné akci z pravé strany. Nikl vyslal narážečkou do pokutového území Ulmana a ten našel zpětnou přihrávkou dobře postaveného Břeha, který na dvakrát skóroval. To nás samozřejmě povzbudilo, nicméně v dalším průběhu byl obraz hry stejný a mi se dostali jen k několika slabým zakončením. I proto skončil zápas nakonec remízou.

Hodnocení trenéra:

Trenér Kulvajt vysvětloval po utkání absenci některých hráčů základní sestavy: "Ještě těsně před začátkem zápasu jsme řešili problémy se složením útoku. Z důvodu zranění či nemoci nám chyběli tři útočníci, kteří byli na podzim i v zimní přípravě nosní a po předzápasovém rozcvičení odstoupil ještě čtvrtý. Z tohoto důvodu jsme museli ještě těsně před začátkem utkáním hledat alternativy. I přes tyto okolnosti jsme si vytvořili herní převahu, kterou jsme však nedokázali efektivně využít a na obětavě hrající domácí, kteří využívali všech možných prostředků pro kouskování hry, jsme recept nenašli. I přes to věřím, že tento bod ještě v budoucnu doceníme, protože s Chrudimí bude velmi těžké bodovat pro jakýkoliv tým."