clanek-1

Béčko uzavřelo sezonu porážkou v Živanicích

18.06.2022, 10:15

TJ Sokol Živanice

3:1

(2 : 1)

30. kolo, B-tým 2021/2022 - ČFL skupina B

FK Dukla Praha

Sestava domácí:

Frydrych - Buriánek, Spěvák, Václavek, Nikodem - Langr, Vobejda, Kopecký - Kakrda (78. Knespl), Petrus (K) (86. Pánek F.) , Štěpánek (61. Pánek D.)

Sestava hosté:

Spilka - Ludvíček, Kozojed, Matoušek (K), Březina - Hudec, Křenek (81. Kasal), Uhlíř (46. Jeřábek) - Kočí (46. Hrubeš), Hodek (88. Lehký), Villaseca (68. Špatenka)

  • Branky: 15. Petrus, 18. Nikodem, 75. Kopecký - 45. Hudec ŽK: 63. Langr - 67. Ludvíček ČK: , Rozhodčí: Novotný - Braun, Bednář
B-tým Dukly Praha zajížděl v posledním, 30. kole ČFL, skupiny B do Živanic, kteří pomýšleli na 3. místo v tabulce, mladíci Dukly chtěli uspět a prokázat, že se vyrovnají předním celkům tabulky. Béčko Dukly v předchozím kole prohrálo na vlastním hřišti s týmem FK Zbuzany 0:4. TJ S. Živanice vyhrál v nelehkém souboji v Brozanech 3:1. Opět došlo k souboji zkušenost vs. mládí, když u domácích byli nejmladší hráči ve věku 24 let, a u Dukly naopak nejstarší hráči ve věku 21 let. Zápas se oboustranně odehrál v dobrém tempu za vedra a stoupající teploty na dobře připraveném hřišti. Nakonec po hodně šancích na obou stranách zvítězili zaslouženě domácí, když se během první dvacetiminutovky dostali do dvougólového vedení, pak postupně přebírala iniciativu Dukla, která do poločasu zaslouženě snížila na rozdíl jediného gólu J. Hudcem. Ve druhé půli pokračovala vyrovnaná hra, ale zkušenější domácí si přeci jenom vytvořili více střeleckých příležitostí, které jim zmařil Spilka v bráně Dukly, zaskvěl se chycením penalty domácímu Kopeckému. Na druhé straně útočné akce Dukly, i přes vypracované příležitosti nebyly dotaženy do úspěšného konce, když v dobrých pozicích a po pěkných akcích končila zakončení vedle domácí branky a nebo v rukavicích brankáře Frydrycha. Domácí nakonec v 75. min. po neodpískaném faulu domácích v souboji o míč na půli hřiště, šli do otevřené obrany Dukly a svoji šanci nadvakrát proměnili a odskočili na rozdíl dvou branek, který v závěru udrželi. Domácí tak dosáhli nejlepšího umístění ve své historii, 3. místo v ČFL.

Zápas začal nešťastně pro V. Kočího v dresu Dukly, když si po špatném došlápnutí ve 13. min. podvrtnul kotník. V 15. min. po ostrém přízemním centru z levé strany se domácí dostali do vedení nekompromisním důrazným zakončením domácího střelce Petruse ve skluzu z 5 metrů, 1:0.

Druhý gól domácích byl jako přes kopírák, jenže z druhé strany. To centroval zprava Petrus a zakončoval na zadní tyči ve skluzu levý obránce Nikodem, 2:0.

První dvě střely na bránu Dukly znamenaly dva góly! To byla sprcha.

Další gólová šance domácích ve 23. min. skončila ostrou střelou kanonýra Petruse z 11 metrů půl metru vedle!

Odpovědí Dukly byla šance J. Hodka po centru D. Ludvíčka z pravé strany, ale střela z 8 metrů skončila metr nad.

Ve 33. min. další branková příležitost domácího pravého záložníka Langra z odraženého míče ze 13 metrů skončila v náručí připraveného D. Spilky v brance Dukly.

Po krátké přestávce na občerstvení v 36. min. Dukla přeci jenom "ožila"; V 38. min. se dostal sám proti vyběhnuvšímu domácímu brankáři z levé spojky z 9 metrů J. Hodek, přehodil vyběhnuvšího brankáře Frydrycha, ale toho na brankové čáře zastoupil domácí stoper Václavek a míč z prázdné branky vykopl.

Hned ve 40. min. střelu J. Hudce z 8 metrů stačil domácí brankář vyrazit.

Domácí odpověděli vzápětí gólovou šancí stopera Václavka, jehož ostrá rána z 11 metrů skončila nad brankou Dukly.

Dukla pak přeci jenom vstřelila branku, ve 45. min. po centru z pravé strany od D. Ludvíčka se na malém vápně prosadil J. Hudec, sníženo na 2:1.

Do druhého poločasu Dukla vystřídala v záloze J. Uhlíře J. Jeřábkem a zraněného V. Kočího J. Hrubešem.

V počátku druhé půle byli opět aktivnější domácí, když v 50. min. se dostal do gólové šance levý záložník, agilní Kopecký, jehož ostrou ránu ze 7 metrů z úhlu stačil brankář Dukly vyrazit na roh.

V 61. min. si vypracovala pěknou příležitost i Dukla, to po centru z pravé strany od D. Ludvíčka zakončoval z 5 metrů hlavičkou D. Villaseca, jehož ostrá hlavička skončila 4 m vedle.

V 63. min. dostal žlutou kartu domácí záložník Langr za šlapák na T. Křenka na půli hřiště.

V 67. min. po faulu obrany Dukly zahrávali domácí pokutový kop Kopeckým, jehož přízemní střelu D. Spilka v brance Dukly chytil!

Hosté po té zahrávali sérii rohových kopů, které ale obrana Dukly odvrátila.

V 73. min. si Dukla vytvořila po pěkné kombinační akci gólovou šanci, když obranu domácích po kombinaci Hudec - Špatenka, poslal Špatenka patičkou do průniku J. Hudce zleva, kterému, když byl sám před brankářem domácích, míč utekl a domácí brankář jej chytil.

V 75. min. došlo k rozuzlení zápasu, když rozhodčí na půli neodpískal faul domácího atakujícího záložníka na hráče Dukly, a domácí využili rychlý průnik do otevřené obrany Dukly, když zakončovatelem byl levý záložník Kopecký, 3:1.

Domácí obranu pak ještě vystrašil neúnavný J. Hodek, ale jeho polovysokou střelu v dobré gólové pozici z pravé sojky ze 13 metrů brankář Frydrych kryl.

Poslední slovo ještě patřilo Dukle, když v 88. min. na centr z levé strany od L. Březiny, si výborně naskočil J.Hodek, ale jeho hlavička ze 4 metrů skončila nad.

Tento zápas byl posledním zápasem v dresu Dukly D. Villasecy před jeho odchodem do zahraničí. Spoluhráči i realizační tým mu po tomto zápase poděkovali.