clanek-1

B-tým prohrál v Teplicích

29.05.2022, 11:00
Dubí - Pozorka

Teplice "B"

2:1

(0 : 0)

27. kolo, B-tým 2021/2022 - ČFL skupina B

FK Dukla Praha

Sestava domácí:

Němeček - Hora, Einagar, Chaloupek, Elmaghrabi - Vobecký (K), Bulmaga, Procházka (85. Jamrich) - Sinu (85. Hadinec), Pokorný (79. Hural), Vachoušek M. (58. Vachoušek T.)

Sestava hosté:

Buchlák - Kozojed, Křenek, Březina (K) - Ulman, Krenciv (69. Kočí), Hudec , Fojt (65. Löffler) - Varačka, Villaseca (87. Břeh), Špatenka

  • Branky: 60. Pokorný, 82. Hora - 89. vlastní Chaloupek ŽK: 35. Kozojed ČK: , Rozhodčí: Všetečka - Bohata, Milner
B-tým Dukly Praha vyjížděl ve 27. kole ČFL, skupiny B na hřiště v Dubí u Teplic, kde hraje své domácí zápasy tým FK Teplice B, který po odehraných 26 kolech byl se ziskem 37 bodů o jeden bod za týmem z Julisky. Navíc domácí v minulém kole prohráli na hřišti SK S. Brozany gólem v poslední minutě. Béčko Dukly v předchozím kole prohrálo na vlastním hřišti s týmem FK Mladá Boleslav 3:6. Oba týmy se vzdaly služeb hráčů - pendlerů, kteří střídají herní zatížení buď s A-týmy a nebo v B-týmu a v současné době mají volno před zahájením přípravy s A-týmem. Navíc za domácí nemohl nastoupit Ljevakovič, který byl vyloučen v předchozím kole v Brozanech. Za oba týmy tak na "výpomoc" nastoupili vybraní hráči z dorosteneckých týmů. Toto se promítlo i na věkovém průměru hráčů: u domácích to bylo 20,5 roku, u Dukly 19,7 roku. Domácí měli v sestavě sedm hráčů s profi smlouvou, Dukla jednoho. Zápas se oboustranně odehrál ve slušném tempu, oba týmy se snažily o výhru, kterou nakonec získali pro sebe domácí, kteří měli mírně v zápase navrch, i když při troše štěstí, kdy Dukla nastřelila v samém závěru Varačkou tyč, mohla Dukla získat alespoň bod.

Zápas začal oboustranným "oťukáváním". První roh v zápase zahrávali domácí v 9. minutě, první střelecký pokus pak jsme zaznamenali ve 23. min., kdy domácí záložník Bulmaga střílel z 24 metrů nad branku Dukly. První střelu na branku zaznamenali také domácí, a to ve 28. min., ale střela domácího pravého křídla Procházky z pravé strany z úhlu ze 16 metrů po zemi pozorného Buchláka nepřekvapila. První náznak gólové příležitosti si v zápase vytvořil též domácí tým "sklářů", a to ve 33. minutě, když po stříleném centru z pravé strany od Procházky se na malém vápně neprosadil nabíhající levý stoper Chaloupek. V 35. min. obdržel žlutou kartu Kozojed za faul, když podcenil vysoký míč a pak "zatáhl za brzdu", aby zabránil průniku domácího levého útočníka. Domácí postupně získávali herní převahu, Dukla se nedostávala na dostřel domácí branky, výjimkou byla 38. minuta, kdy M. Varačka se prosadil v pravé spojce a technickou střelou ze 16 metrů se snažil obstřelit vysokého Němečka v domácí brance, naštěstí pro domácí falšovaná střela skončila vedle levého vinglu. V další gólové šanci ve 43. minutě pak M. Varačka střílel opět z pravé spojky, tentokrát míč letěl jen čtvrt metru vedle vinglu domácí branky. První půli pak zakončil rohový kop domácích, který ale obrana Dukly odvrátila.

Do druhé půle nastoupila obě mužstva beze změn. Začátek druhého poločasu patřil Dukle, ale ani z rohového kopu ve 48. minutě, ani ze střely záložníka N. Krenciva v 55. min. nakonec k přímému ohrožení domácí branky nedošlo. Naopak domácí tým začal "přitápět pod kotlem" a jeho tlak sílil. V 57. min. v gólové příležitosti domácí levý obránce Elmghrabi nastřelil z levé spojky prudkou přízemní střelou ze 13 metrů na zemi ležícího Březinu, o dvě minuty později střílel domácí útočník M. Vachoušek z 25 metrů, jehož přízemní střelu Buchlák v brance Dukly kryl.

Po té vystřídal domácí trenér Jamrich v útoku M. Vachouška jeho mladším bratrem T. Vachouškem, což se ukázalo jako zásadní změna.

Hned o dvě minuty později, v 60. min., totiž přihrál T. Vachoušek do gólové pozice nabíhajícímu útočníku Pokornému (oba kolegové z dorostu Teplic), který přesnou střelou k pravé tyči z 9 metrů nedal Buchlákovi v brance Dukly šanci, 1:0 pro Teplice. Tlak domácích pokračoval, výsledkem bylo několik rohových kopů, zahrávaným záložníkem Bulgamou a gólová šance T. Vachouška po přihrávce Procházky po chybě v rozehrávce v záloze Dukly

Po té Dukla vystřídala v záloze R. Fojta další "výpomocí" z dorostu V. Löfflerem a N. Krenciva V. Kočím a přeskupila rozestavení.

Výsledkem bylo vyrovnání hry a několik gólových příležitostí Dukly. Nejprve to byla gólová šance Dukly v 73. min., když po centru z levé strany od L. Březiny zakončoval na vzdáleném malém vápně nabíhající F. Ulman.

V 75. min. střílel z 25 metrů nad domácí branku J. Hudec, v 76. min. skončila střela M. Varačky z 8 metrů z pravé spojky po náběhu na oblouček od J. Hudce 3 m vedle domácí branky. V 77. min. po přihrávce V. Kočího zakončoval v běhu M. Varačka, jehož střelu z úhlu v gólové šanci stačil ve skluzu ztečovat na roh domácí stoper Elnagar. Když pak v 79. minutě po kombinaci mezi M. Varačkou, F. Ulmanem a V. Kočím po průniku nastřelil M. Varačka z 8 metrů tyč bezmocného domácího brankáře, zdálo se, že je otázkou času, kdy Dukla vyrovná stav utkání.

Na posledních deset minut pak ještě domácí vystřídali střelce první branky domácích Pokorného Huralem.

Tlak Dukly pokračoval a výsledkem byla další gólová příležitost mladíků z Julisky v 80. min., po kombinaci M. Varačka, F. Špatenka, J. Hudec, zakončoval v gólové pozici J. Hudec, který z 5 metrů nastřelil domácího brankáře Němečka.

Domácí pak z ojedinělého protiútoku získali v 82. min. trestný kop, který zahrával domácí kapitán Vobecký z pravé strany, jehož střílený přízemní centr umístil do vinglu branky Dukly tečí nekrytý pravý obránce Hora, 2:0 pro Teplice.

Dukla pokračovala v ofenzivě a v 84. min. po přihrávce V. Kočího a F. Špatenky střílel M. Varačka z otočky z 8 metrů, ale lehčí střelu brankář Němeček chytil.

V poslední pětiminutovce pak oba trenéři sáhli ke střídání, domácí s cílem zbrzdit tlak Dukly, hostující s cílem podpořit ofenzivu, když unaveného D. Villasecu střídal O. Břeh z dorostu Dukly.

Dukla se nakonec čestného, zaslouženého gólu dočkala, a to v 89. minutě, když po přihrávce čerstvého O. Břeha se dostal na pravé straně k míči F. Špatenka, jeho střílený centr z pravé strany ze 6 metrů si srazil do vlastní branky stoper Chaloupek, sníženo na 2:1 pro Teplice.

Dukla potom i přes 3 minutové nastavení nestačila vyrovnat a tak z celkového pohledu na zápas, skončil zápas odpovídajícím výsledkem, když Dukla převýšila svého soupeře (pouze) v poslední třetině zápasu.

Zápas velmi dobře rozhodovala trojice rozhodčích, jako hlavní J. Všetečka s asistenty A. Bohatou a M. Milnerem.

Hodnocení trenéra:

Hodnocení trenéra Aleše Majera:

"Střetly se dva mladé týmy, náš o trošku mladší, myslím si, že zápas byl poměrně vyrovnaný bez velkého množství jasných gólových šancí na obou stranách. Domácí šli ve druhé půli do vedení, my jsme mohli za stavu 1:0 vyrovnat, dali jsme tyč a měli jsme další gólovou příležitost. Pak jsme dostali, pro domácí šťastný, gól na 2:0, ale myslím si, že až do konce zápasu se naši kluci snažili s výsledkem něco udělat, což se projevilo i snížením na 2:1.

Myslím si, že výkon některých nových hráčů byl velmi dobrý, některým hráčům to úplně nevyšlo, ale celkově bylo těžko něco od zápasu očekávat, protože jsme hráli v úplně novém složení, ale domácí také, takže ten zápas byl takový živelný. Byly tam ale zajímavé individuální výkony na obou stranách, což byl jeden z hlavních cílů tohoto utkání."