clanek-1

B-tým zvítězil přesvědčivě v Pardubicích

19.03.2022, 10:15
UMT Ohrazenice

FK Pardubice B

0:3

(0 : 1)

17. kolo, B-tým 2021/2022 - ČFL skupina B

FK Dukla Praha

Sestava domácí:

Hrnčíř – Formáček, Řehák, Jeřábek (K), Stýblo – Vít, Šimek (36. Hajník) , Rayan – Mareš (58. Řezníček), Štichauer, Vítek

Sestava hosté:

Štefan – Ruml (46. Ludvíček), Kozojed, Březina (K), Mládek – Hudec, Uhlíř, Villaseca – Hodek, Varačka (88. Zárybnický), Lehký (86. Křenek)

  • Branky: 31. a 62.Varačka, 84. Hodek ŽK: bez karet, ČK: , Rozhodčí: Vokoun - Vnuk, Kotalík.
Ve druhém jarním mistrovském zápase 17. kola ČFL, sk. B vyjížděla rezerva B-týmu Dukly na UMT v Ohrazenicích, kde hraje své mistrovské zápasy béčko FK Pardubice B. Za relativně příjemného předjarního počasí měla Dukla v prvním poločase mírnou převahu a vytvořila si i více brankových příležitostí než soupeř a po zásluze se dostala do vedení po půlhodině hry.

První střela na branku v zápase směřovala z kopačky domácího středního záložníka Šimka ve 4. minutě z 23 metrů, ale J. Štefan v brance Dukly přízemní ostřejší střelu kryl.

Odpovědí Dukly byla v 7. minutě střela T. Mládka z levé spojky z 15 metrů, ale i domácí brankář Hrnčíř byl připraven a střelu kryl.

První gólovou šanci v zápase si vypracovala Dukla v 11. minutě po akci L. Březina – M. Varačka, kdy se po přihrávce „pod sebe“ od M. Varačky dostal v levé spojce do gólové šance J. Hodek, ale přízemní křížná střela skončila těsně vedle domácí branky.

V 17. minutě pak další gólová šance Dukly, když už byl domácí brankář překonán, skončila vykopnutím gólové z brankové čáry domácím obráncem. Tato akce byla založena L. Březinou, kdy po ose D. Villaseca, F. Lehký v levé spojce, T. Mládek v levém křídle a kolmice do levé spojky do vápna Pardubic na nabíhajícího J. Uhlíře, jehož střelu, vykopl domácí obránce k D. Villasecovi a jeho střelu na branku ještě stačil tečovat domácí obránce na roh.

Další gólová šance Dukly ve 22. minutě z kopačky F. Lehkého, který si naběhl na přihrávku od T. Mládka a vystřelil v plném běhu z 8 metrů nad domácí branku.

Obdobně naložil s další brankovou příležitostí F. Lehký v 30. min., který se po přihrávce J. Hodka dostal do gólové šance, ale jeho střela ze 7 metrů z rohu malého vápna zleva mířící na bližší tyč, skončila těsně vedle domácí branky.

O minutu později, v 31. min. se již lavička Dukly radovala, to když útok domácích na půli zachytil L. Březina, našel na levé straně D. Villasecu, který do levé spojky přihrál F. Lehkému, který přihrál napravo do pravé spojky na nabíhajícího M. Varačku, jehož křížná přízemní střela z 9 metrů skončila v síti domácího brankáře Hrnčíře, 1:0.

V 36. min. se zranil domácím střední záložník Šimek, který nastoupil po dlouhodobém svalovém zranění a tak domácí tým přeskupil síly, na post levého stopera šel střídající Hajník a z postu levého stopera na střed zálohy přešel zkušený kapitán domácích Jeřábek.

Domácí se dostali do prvního náznaku gólové příležitosti v 37. min., kdy domácí obrana poslala kolmicí do brejku útočníka Vítka, ale pozorný J. Štefan v brance Dukly dobře přečetl hru, včas vyběhl a pádem pod nohy domácímu útočníkovi sebral na hranici velkého vápna míč z nohy.

Do druhého poločasu vstoupili lépe domácí, kteří nastoupili s odhodláním alespoň vyrovnat pro ně nepříznivé skóre. Domácí zvýšili tlak a zatlačili Duklu na její polovinu, zatímco v první půli kontrolovala hru většinu času Dukla.

V 50. min. si domácí vytvořili gólovou šanci, kdy po centru z levého křídla od útočníka Štichauera na malé vápno Dukly zakončoval nekrytý levý záložník Rayan, ale naštěstí pro Duklu jeho střela ze 7 metrů skončila vedle branky Dukly.

Odpovědí Dukly byla branková příležitost v 51. min., kdy po faulu domácích na M. Varačku, následoval trestný kop Dukly z pravé strany velkého vápna, zahrávaný J. Hudcem, na který si na malém vápně naskočil nekrytý J. Kozojed, ale jeho hlavička ze 6 metrů skončila těsně vedle branky domácích.

Další nucené střídání postihlo domácí v 58. min., kdy po špatném došlápnutí musel s podvrtnutým kotníkem vystřídat pravý útočník Mareš, za něhož nastoupil Řezníček.

Domácí pak zahrozili v 58. min. po rohovém kopu z levé strany zahrávaném kapitánem Jeřábkem, když na protilehlé straně zůstal nepokrytý domácí stoper Řehák, ale jeho střela z 12 metrů skončila u pozorného brankáře Dukly J. Štefana.

Ani toto varování však obranu Dukly „neprobudilo“ a v 59. minutě si domácí vytvořili další brankovou příležitost, když po přihrávce do prostoru značky pokutového kopu musel brankář J. Štefan opět prokázat své kvality a pádem pod nohy útočníka Vítka mu zabránil ve skórování.

Nejlepší odpovědí Dukly pak bylo vytvoření si dvou gólových šancí, z nichž ta druhá skončila druhým gólem v síti domácích.

Nejprve v 61. minutě M. Varačka v souboji se záložníkem Jeřábkem domácích získal míč pro D. Ludvíčka, který přihrál do pravé spojky D. Villasecovi, jenž na hranici velkého vápna posunul M. Varačkovi, jehož střelu ze 16 metrů domácí brankář kryl.

Hned o minutu později, v 62. min. již byl při chuti hrající M. Varačka úspěšnější. Po kombinaci začínající u brankáře J. Štefana následovala přihrávka na J. Kozojeda, který ustál atak domácího levého záložníka Rayana, našel v pravé spojce J. Hodka, který kolmicí našel M. Varačku, jenž udržel míč proti dvěma protihráčům a z úhlu vstřelil druhou branku zápasu, 2:0 pro Duklu.

Domácí snažili zkorigovat vývoj utkání a výsledkem byla dvojí branková příležitost Pardubic v 66. min. Nejprve po narážečce od Rayana ve vápně Dukly zakončoval domácí kapitán Jeřábek z pravé spojky, J. Štefan v brance Dukly střelu z 15 metrů vyrazil. Následně zahrávaly Pardubice rohový kop a tentokrát z brankové čáry vykopával J. Kozojed!

V 75. min. obdržel domácí útočník Vítek žlutou kartu za faul na F. Lehkého.

Domácí pak v této fázi přitvrdili hru, ale hráči Dukly odolali a přesný rozhodčí Vokoun fauly odpískal.

V závěru utkání padla již zmiňovaná nejhezčí branka zápasu, kdy po centru D. Ludvíčka zakončoval „jedovkou“ z voleje J. Hodek, to bylo v 84. minutě a ukazatel skóre se zastavil na stavu 0 : 3 pro Duklu.

V samém závěru utkání trenér A.- Majer vystřídal útočnou dvojici M. Varačku a F. Lehkého T. Křenkem a V. Zárybnickým.

Dobře rozhodovala trojice rozhodčích v čele s hlavním, D. Vokounem.