clanek-1

Béčko zahájilo jarní část sezony vítězstvím

13.03.2022, 10:15
UMT Satalice

FK Dukla Praha

3:1

(0 :0)

16. kolo, B-tým 2021/2022 - ČFL skupina B

SK Zápy

Sestava domácí:

Štefan - Ludvíček, Kozojed, Matoušek (K), Mládek – Hudec, Jeřábek, Uhlíř (87. Březina) – Hrubeš (90. Villaseca), Hodek (83. Lehký), Varačka

Sestava hosté:

Hrubeš – Sváta, Duben, Růžek, Mikor – Janko (81.Matoušek), Jelínek (K), Eliáš (66. Koutenský), Kavalír (81. Woitek) – Putz (66. Zoubek), Petrlák (86. Kubů)

  • Branky: 47.Hrubeš, 66.Mládek, 68.Hodek - 54. Petrlák ŽK: 13.Matoušek - 49.Putz, 70.Duben ČK: 0 - 0 Rozhodčí: Vít - Svoboda, Rychtár Delegát: Tasch .
  • Diváci: 80
V prvním jarním mistrovském zápase 16. kola ČFL, sk. B přivítala rezerva B-týmu Dukly na UMT v Satalicích hosty z SK Zápy. Za Zápy nastoupili dva odchovanci z mládežnických týmů Dukly, a to Kr. Janko a M. Kubů. Za příjemného polojarního počasí měla Dukla v prvním poločase mírnou převahu a vytvořila si i více brankových příležitostí než soupeř, ale gól v první půli nepadl a tak začínala druhá půle za nerozhodného bezbrankového stavu. Ve druhé půli šli do vedení mladíci Dukly již po dvou minutách, hosté za sedm minut na to vyrovnali, ale Dukla v rozmezí 65. - 67. minuty šla do dvougólového vedení, který pak již, i přes tlak hostí v závěrečné čtvrthodině, udržela až do závěrečného hvizdu rozhodčího Víta. Dukla tak „oplatila“ hostům porážku z prvního podzimního kola v Zápech.

První náznak pěkné kombinační akce Dukly skončil ofsajdem J. Hodka v rozhozené obraně hostí 30 metrů od branky SK Zápy. První střela na branku v zápase směřovala z kopačky hostujícího pravého záložníka Kr. Janka v 9. minutě, ale J. Štefan v brance Dukly přízemní lehčí střelu z pravé strany z 15 metrů bez obtíží kryl.

Odpovědí Dukly byla v téže minutě gólová šance Dukly po centru zleva od T. Mládka a střela z voleje z 10 metrů na branku z kopačky J. Hodka, kterou brankář hostí kryl.

Hned z protiútoku hostí střílel nebezpečně Kr. Janko z pravé spojky z 15 metrů, pozorný brankář J. Štefan však potvrdil své kvality a přízemní křížnou střelu vyrazil.

Ve 13. min. obdržel žlutou kartu F. Matoušek po faulu v souboji o míč na polovině hřiště.

Ve 14. min. zahrávaly Zápy rohový kop z pravé strany pravým obráncem Svátou, který našel na protilehlém malém vápně nekrytého Petrláka, který v gólové šanci nepropálil bránícího D. Ludvíčka, který střelu srazil na aut.

Následovala oboustranně rozháraná pasáž, kdy většina soubojů se odehrávala uprostřed pole a obranné řady obou mužstev hrály jistě a nepouštěly soupeře do útočných akcí.

V 19. min. Dukla podnikla úspěšný atak hostující obrany a po kombinaci na pravé straně mezi D. Ludvíčkem a M. Varačkou odvracel nebezpečný centr stoper Duben na rohový kop. Po rohovém kopu střelu J. Hodka odvrátila hostující obrana na další rohový kop, tentokrát zleva, kdy centrovaný míč na malé vápno zakončoval v gólové šanci J. Hodek, jehož střela z 6 metrů jen „lízla“ pravou tyč branky hostí.

Dukla v této fázi kontrolovala hru a výsledkem byly gólové šance a série dalších rohových kopů Dukly. Ve 22. min. po akci T. Mládek – J. Jeřábek – D. Ludvíček, se ve vápně uvolnil kličkou J. Hrubeš a jeho střelu v gólové pozici srazil bránící hráč na rohový kop.

Ve 24. min. zmařili hosté další gólovou šanci Dukly, když po kombinaci J. Hrubeš – F. Matoušek - M. Varačka následovala přihrávka na J. Hudce, který v pravé spojce šel sám z 11 metrů na hostujícího brankáře, přehodil ho, ale z brankové čáry hostující obránce odvrátil gólovou střelu na další rohový kop.

Hosté se při tlaku Dukly snažili rychlým přenášením hry o ohrožení branky Dukly z rychlých protiútoků, ale obrana Dukly byla pozorná.

Ve 34. min. po kolmé přihrávce J. Kozojeda, nastřelil M. Varačka v gólové šanci vyběhnuvšího brankáře Záp, K. Hrubeše.

Ve 39. min. jen taktický faul stopera Růžka na půli zabránil J. Hodkovi v brejku a úniku rozevřené hostující obraně.

V posledních pěti minutách první půle se hra vyrovnala, opět kralovaly obranné řady obou mužstev. První poločas tak skončil bez branek, když aktivnější byla rezerva Dukly, která si vypracovala pět gólových šancí proti dvěma šancím hostí.

Do druhého poločasu nastoupila obě mužstva ve stejných sestavách, žádný trenér nesáhl ke střídání.

Druhý poločas začala lépe Dukla, když hned ve 47. minutě po kombinaci F. Matoušek - M. Varačka – J. Hodek, který ustál tvrdý atak hostujícího levého obránce Mikory, a po kolmé přihrávce J. Hodka šel sám na hostujícího brankář K. Hrubeše útočník Dukly, J. Hrubeš, jenž „jesličkami“ z 13 metrů mezi nohama brankáře dostal Duklu do zaslouženého vedení 1:0.

Hosté zvýšili důraz v soubojích, někdy i nad únosnou mez. V 50. min. tak dostal hostující útočník Putz žlutou kartu za udeření D. Ludvíčka. V téže minutě se po zahrání trestného kopu z poloviny hřiště Levým obráncem Mikorem dostal do gólové šance v pravé spojce pravý záložník hostí, Kr. Janko, jehož střelu ze 7 metrů zlikvidoval výtečným zákrokem J. Štefan v brance Dukly a v následující „trmě vrmě“ obrana Dukly míč odkopla do bezpečí.

V 54. min., kdy hosté zachytili protiútok Dukly, sami naopak po rychlém autovém vhazování podnikli rychlý brejk, kdy střelu Putze ze 13 metrů zblokoval křižující J. Kozojed na rohový kop.

Následný rohový kop z pravé strany na malé vápno obrana Dukly podskočila a z voleje z 6 metrů vyrovnal v 55. min. hostující útočník M. Petrlák, 1:1

Mladíci Dukly nechtěli však svoji kůži prodat lacino, ale i hosté povzbuzeni vyrovnávacím gólem, se snažili strnout vítězství na svoji stranu. K vidění tak byly oboustranné útočné snahy obou mužstev.

V 58. min. střílel hostující útočník Petrlák z 21 m ostrou ránu 6 metrů vedle branky Dukly. V 59. min. pronikal z levé strany do velkého vápna hostí M: Varačka, kterého hostující Eliáš zastavil jen faulem u brankové čáry na hranici (?) pokutového území. Z následného trestného kopu Dukly nic nebylo kvůli útočnému faulu Dukly ve výskoku.

V 62. min. po autovém vhazování hostí vystřelil z voleje z odraženého míče hostující střední záložník, kapitál M. Jelínek z 23 metrů, prudká střela skončila 4 m vedle branky Dukly.

Dukla opět pozvolna začínala přebírat otěže zápasu, jistá obrana nepouštěla hosty na dostřel a naopak kombinační hrou přinutila hosty se stáhnout na vlastní polovinu a dovolila jim „pouze“ podnikat rušové protiútoky.

V 65. min. pak Dukla přesně zakombinovala a po přihrávkách po ose J. Uhlíř – J. Jeřábek – J. Hrubeš – D. Ludvíček, kdy následný centrovaný míč využil nabíhající T. Mládek a hlavou dostal Duklu do opětovného vedení, 2:1.

Hosté ihned po té sáhli k dvojímu střídání. Ze hřiště odešli střední záložník Eliáš a útočník Putz, místo nich šli na hřiště Koutenský a Zoubek.

Hosté po rozehrávce se dostali novým útočníkem Zoubkem do ofsajdu 10 m na půli Dukly. Z následné rozehrávky standardní situace J. Kozojed našel v pravé spojce J. Hrubeše, který našel na prostředku J. Hodka, jehož přízemní ostrá střela skončila za zády bezmocného brankáře hostí, 68. min. J. Hodek 3:1.

Hosté opět přidali na důrazu a v 70. min. obdržel hostující stoper Duben žlutou kartu za nevybíravý ostrý faul na M. Varačku. Hosté se snažili zjednodušit hru a všechny míče tlačili centry do pokutového území Dukly, kam nabíhal i vysoký důrazný stoper Duben.

V 73. min. střelecký pokus hostujícího záložníka Jelínka z levé spojky z 24 metrů, tečovaný D. Ludvíčkem skončil na břevnu duklácké branky.

Obrana Dukly v čele s brankářem J. Štefanem, i když se hrálo v této fázi stále na půli Dukly, odolala.

Hosté pak ještě v 81. min sáhli ke dvojímu střídání, když ze hřiště odešli krajní záložníci Kr. Janko a P. Kavalír a nahradili se Woitek a Matoušek.

Dukla pak v 83. min. vystřídala v útoku J. Hodka F. Lehkým, který hned po půl minutě pobytu na hřišti se po přihrávce J. Hrubeše dostal do gólové šance, ale jeho zakončení v plném běhu z metrů nemělo potřebnou razanci a hostující brankář K. Hrubeš jeho střelu z 9 metrů chytil.

V 86. min. hosté v posledním svém střídání stáhli ze hřiště vyčerpaného útočníka Petrláka a nahradili ho M. Kubů. Také Dukla vystřídala J. Uhlíře L. Březinou.

Když pak v 90. min. trenér rezervy Dukly, A. Majer vystřídal J. Hrubeše D. Villasecou, v závěrečných nastavovaných 2 minutách si již Dukla dvougólové vedení pohlídala a zaslouženě zvítězila.

Dobře rozhodovala trojice rozhodčích v čele s hlavním, P. Vítem.