clanek-1

Rezerva Dukly v přípravném utkání remizovala s Viktorií Žižkov

09.02.2022,

FK Viktoria Žižkov

1:1

(1:1)

Přípravné zápasy 2021/2022 B tým

FK Dukla Praha

Sestava domácí:

I. poločas: Myška - Řezáč, Sakala, Březina, Kuittinen - Osmančík (31. Bouguetouta), Žežulka, Soungole, Jančura - Batioja, Petrov

II. poločas: Slanina - Bazal (60. Křižák), Gabriel, Kranthove, Trajkovič - Súkenník, Kopičár, Reteno - Bouguetouta, Vandas, Sixta

Sestava hosté:

Štefan (46. Buchlák) - Kozojed (46. Bican), Čížek, Březina (65. Zárybnický), Mládek - Hudec, Křenek (65. Topol), Villaseca (46. štefančin) - Varačka (75. Villaseca), Hodek (55. Kočí).

  • Branky: 17. Batioja - 37. Hodek.
Rezerva Dukly na pozvání účastníka FNL Viktorie Žižkov sehrála na UMT v areálu Meteoru Praha Štěpničná další přípravný zápas, který sloužil trenérům obou družstev ke zpestření zimní přípravy a k vyzkoušení širokého dostupného kádru hráčů. Po vyrovnaném zápase se oba soupeři rozešli smírně 1:1, po poločase 1:1.

V první pětadvacetiminutovce Viktorie Žižkov kontrolovala hru a rezerva Dukly měla ze soupeře, hrajícího o třídu vyšší soutěž, zbytečný respekt.

"Domácí" Viktorka byla jistější při práci s míčem a ve 14. minutě nastřelila břevno Štefanovy branky po autovém vhazování z pravé strany hlavičkou levého záložníka Jančury z malého vápna. O minutu později nebezpečně pálil z oblouku velkého vápna pravý záložník Osmančík, ale brankář Dukly J. Štefan ostrou přízemní střelu kryl.

V 17. min. již dezorientovaná obrana Dukly inkasovala a to po centrovaném míči z prostoru pravého křídla a hlavičkujícím skórujícím hráčem z prostoru malého vápna byl hbitý útočník Batioja, 1:0 pro Viktorii Žižkov.

Dukla v této fázi podnikala jen ojedinělé rušové protiútoky, s nimiž si obrana viktoriánů poradila. Přesto se postupně útoky Dukly stávaly stále nebezpečnějšími. Ve 30. min. po kombinaci Březina - Varačka - Hodek zachraňoval v poslední chvíli na malém vápně stoper Viktorky Sakala.

Viktorka odpověděla gólovou šancí v 31. minutě Osmančíka. Křížnou střelu z prostoru pravé spojky ze 13 metrů J. Štefan v brance Dukly stačil vyrazit.

Po té přišly pěkné akce ze strany Dukly.

Ve 35. min. se v gólové šanci ocitl F. Špatenka, kterého našel z levé strany od brankové čáry přihrávkou "pod sebe" agilní Varačka, Střelu Špatenky stačil brankář Myška vyrazit. Ještě v téže minutě nastřelil J. Hodek břevno žižkovské branky, když ze 7 metrů technickou střelou přehodil brankáře, ale míč naneštěstí skončil "jen" na břevnu viktoriánů.

Do třetice všeho dobrého pak ve 37. minutě po kombinaci F. Špatenka - D. Villaseca - J. Kozojed - J. Hodek - byl úspěšným střelcem J. Hodek, 1:1 - po zásluze vyrovnáno.

Po poločasové přestávce, kdy Viktorie Žižkov postavila celou "novou" jedenáctku a Dukla vystřídala tři hráče, začali lépe "hostující" mladíci z Dukly. Hned ve 46. min. si vypracovali gólovou šanci po centru zleva od T. Mládka, kdy se ocitl v dobré pozici T. Bican, ale míč si dobře nezpracoval a nedostal se k zakončení ze slibné pozice 12 m od branky Viktorky.

V 51. min. zakončoval v gólové pozici 8 metrů od branky zleva J. Hodek, ale brankář Slanina v brance Viktorie střelu vyrazil.

V 54. min. v dobré pozici k zakončení po centru zleva útočník Vandas, tísněný dobře bránícím T. Mládkem, nezasáhl centrovaný míč na malém vápně Dukly. V téže minutě po faulu S. Buchláka před pokutovým územím Dukly, zahrávali žižkovští trestný kop a z odraženého míče nebezpečně střílel žižkovský levý obránce Trajkovič z 25 metrů, ale jen vedle branky Dukly.

V 62. min. Dukla dala o sobě vědět po centru zleva od T. Mládka, když 3 metry od branky Žižkova odstavil v tvrdém souboji zakončujícího Varačku obránce Viktorky.

Po té Dukla dokončila střídání a "čerstvá jedenáctka domácích " získala převahu a zesílila tlak. Výsledkem byla gólová šance Žižkova v 84. min., do které se dostal levý záložník Žižkova po pěkném pasu od stopera Gabriela. Dobrý zákrok S. Buchláka v brance Dukly však situaci vyřešil ke spokojenosti Dukly.

Do konce utkání se pak již hra přelévala mezi pokutovými územími a žádné družstvo si gólovou šanci k ohrožení branky soupeře nevypracovalo.