clanek-1

Jeden gól nám nestačil. Bohemians jsme v přáteláku podlehli

22.02.2022, 10:00
Sportovní centrum, Nymburk

FK Dukla Praha

1:4

(0:2)

Přípravné zápasy 2021/2022 A tým

Bohemians 1905

Sestava domácí:

Reichl – Kovernikov, Kulhánek, Piroch, Souček – Peterka, Barac, Cienciala, Bin – Hrubeš, Kozma.

Střídali: Červenka, Šebrle, Kozel, Pázler, Konan.

Sestava hosté:

Bačkovský – Bartek, Beran, Fulnek, Hašek, Kadlec, Koubek, Krch, Nazarov, Ugwu, Vaníček.

  • Branky: 54. Piroch – 16. Ugwu, 38. Koubek (pen.), 76. Fulnek, 88. Kovařík. ŽK: Kovernikov, Bin – Nazarov, Hašek.
Předposlední zápas zimní přípravy nám výsledkově nevyšel. Proti Bohemians 1905 jsme prohráli 1:4, když soupeř zápas definitivně zlomil na svoji stranu dvěma góly v poslední čtvrthodině. Naši jedinou branku vstřelil Jiří Piroch.

S Bohemkou jsme letos v zimní přípravě padli už podruhé, soupeř nás porazil i v rámci Tipsport ligy začátkem ledna, kdy zvítězil 1:0.

V Nymburce se hrálo na přírodní trávě, což byla změna oproti třem posledním duelům a na naší hře to mohlo být znát. Soupeř měl lepší vstup do utkání, v 16. minutě Michael Ugwu křížnou střelou z vápna prostřelil Reichla a Bohemka vedla.

Náskok Klokanů pak zvýšil Matěj Koubek z penalty po faulu Kovernikova. Dukla měla šanci ze standardky, odkud Cienciala vypálil hezky přes zeď, ale našel jen rukavice gólmana. Kozmovi zase chybělo málo, aby do sítě přesměroval Hrubešovu přihrávku.

Ve druhé půli se nám dařilo častěji držet míč na kopačkách, na těžkém terénu se však oba týmy trápily. V 54. minutě jsme zahrávali roh, brankáři Bačkovskému míč vypadl a Jiří Piroch ho pohodlně dorazil do sítě a snížil.

Bohemka znovu odskočila o dva góly patnáct minut před koncem, kdy se z dorážky prosadil Jakub Fulnek. Brzy jsme mohli reagovat, ovšem Kozel ve dvou šancích neuspěl. Nejprve trefil brankáře, pak střílel kousek vedle.

A tak udeřil opět soupeř, když Jan Kovařík v úplném závěru utkání hezkou střelou zpoza šestnáctky nedal Reichlovi šanci zasáhnout. 

Na záznam z utkání se můžete podívat zde:

Hodnocení trenéra:

Bohuslav Pilný (Dukla Praha): „Prohráli jsme zaslouženě. Soupeř vypadal herně daleko lépe při hře s míčem a byl důraznější v obou šestnáctkách. Bylo pro nás super, že jsme sehnali hřiště a mohli nastoupit na přírodní trávě. Tam teď chceme být co nejvíce, protože začátek soutěže se blíží. To beru jako pozitivum, s výsledkem spokojení nejsme.“