clanek-1

Poslední test před ligou Dukle nevyšel. S Motorletem prohrála o dva góly

26.02.2022, 14:00
Jirny

FK Dukla Praha

1:3

(0:1)

Přípravné zápasy 2021/2022 A tým

FK Motorlet Praha

Sestava domácí:

Rada (46. Reichl) – Barac, Piroch, Kozma, Souček – Peterka, Adediran, Kozel, Cienciala – Bin, Červenka. 

Střídali: Ludvíček, Hrubeš, Pázler.

Sestava hosté:

  • Branka Dukly: 63. Hrubeš.
V posledním utkání zimní přípravy jsme na neutrálním hřišti v Jirnech podlehli třetiligovému Motorletu 1:3. V zápase jsme měli herní převahu, ale vstřelili jsme jen jeden gól. O ten se ve druhém poločase postaral Jiří Hrubeš.

Kromě výsledku je špatnou zprávou také zranění dvou klíčových členů základní sestavy. Jan Peterka kvůli svalovým problémům střídal už v první půli, Daniel Kozma po změně stran. U něj je zdravotní stav vážnější.

Na těžkém a rozbahněném terénu měly obě mužstva problém kombinovat. Gólem skončila už první šance, kdy Motorlet po dvaceti minutách hry otevřel skóre a Dukla musela dotahovat.

Opticky jsme měli celý zápas územní převahu a větší držení míče. Do šancí jsme se však buď nedostali, nebo jsme je ve finální fázi nedokázali dobře vyřešit. V závěru prvního poločasu měl velkou příležitost Souček, když po křídle pronikl až do vápna, ale gólman ho vychytal. Ještě předtím nemohl gól Adedirana platit pro ofsajd.

Ve druhé půli jsme pokračovali v aktivitě. Bin měl šanci po akci Quadriho, ale zblízka nedal. Naopak soupeři vyšel protiútok a v 55. minutě odskočil do dvoubrankového vedení.

Brzy poté dokázal snížit Jiří Hrubeš, který se prosadil pěknou střelou z hranice šestnáctky a upravil z našeho pohledu na 1:2. Náš tlak s přibývajícím časem sílil, ovšem bez kýženého efektu.

Byl to naopak znovu Motorlet, který šest minut před koncem z penalty vstřelil svůj třetí gól. Pokutový kop jsme měli v závěru k dispozici také my, jenže Červenka neproměnil.

Hodnocení trenéra:

Bohuslav Pilný: Nerad bych komentoval to, co se dnes na hřišti dělo. Z mé strany není co hodnotit.