clanek-1

Dukla pálila šance a s Chlumcem nad Cidlinou hrála bez branek

19.02.2022, 12:00
Hradec Králové

FK Chlumec nad Cidlinou

0:0

(0:0)

Přípravné zápasy 2021/2022 A tým

FK Dukla Praha

Sestava domácí:

Brát – Veselka, Havel, Koubek, Žahourek – T. Labík, Krčál, Samko, Čáp, Zeman – Bastin

Sestava hosté:

Rada – Barac, Kulhánek, Piroch, Kovernikov – Kozma, Bin, Kozel, Buchvaldek – Adediran, Červenka.

Střídali: Matoušek, Peterka, Cienciala, Šebrle, Souček, Hrubeš, Pázler.

Minulý týden jsme nasázeli šest branek Vltavínu, konfrontace s dalším třetiligovým celkem ovšem tentokrát nepřinesla ani jeden gól. Na neutrálním hřišti v Hradci Králové jsme proti Chlumci nad Cidlinou hráli 0:0.

Na vyložené šance Dukla jasně vyhrála, nedokázala ale ani jednu proměnit. Nepříjemností je také zranění Lukáše Buchvaldka, který musel hned v úvodu zápasu střídat a do hry už nenaskočil.

První šanci měl Barac z oblasti penaltového puntíku, odkud jeho střelu vyrazil gólman Brát. Pak měl dvě příležitosti Bin – nejprve s míčem u nohy zrychlil na útočné polovině, ale než stihl na hranici vápna vystřelit, skočil mu pod nohy brankář. V ještě větší šanci nedokázal po akci Šebrleho vleže doťuknout míč za čáru. Chybělo mu pár centimetrů…

Do útoku se sem tam vydal i soupeř, ale Rada nemusel řešit za celé utkání žádnou vážnější situaci. Střely buď bez problémů lapil, nebo skončily vedle jeho brány.

Dukla si další tutovky schovala na druhý poločas. Cienciala centroval do vápna a skluzující Červenka na míč těsně nedosáhl. A po pár minutách se stejná akce opakovala, tentokrát už Červenka zakončil, ovšem zblízka v jasné šanci napálil jen brankáře.

Patnáct minut před koncem ještě po otočce v šestnáctce střílel Hrubeš, ale ani on si na Bráta nepřišel. V závěru jsme měli velký tlak, gól jsme však vstřelit nedokázali.

Hodnocení trenéra:

Bohuslav Pilný (Dukla Praha): „Stál proti nám typologicky jiný soupeř než před týdnem. Hrálo se v těžkých podmínkách za silného větru, bylo to hodně soubojové… Přínos vidím v tom, že podobní soupeři i podobně těžké zápasy nás už brzy čekají v soutěži. Vadila mi naše pomalá hra na začátku zápasu a samozřejmě také slabá produktivita. Šancí jsme měli dost. Mínusem je také zranění Lukáše Buchvaldka. Snad to nebude nic závažného.“