clanek-1

Jasná záležitost. Dukla dala Vltavínu šest gólů

12.02.2022, 10:00
Satalice

FK Dukla Praha

6:1

(2:1)

Přípravné zápasy 2021/2022 A tým

Loko Vltavín

Sestava domácí:

Rada – Barac, Kulhánek, Piroch, Kovernikov – Kozma, Bin, Souček, Šebrle – Červenka, Adediran.

Střídali: Matoušek, Cienciala, Jeřábek, Pázler, Kozel, Konan.

Sestava hosté:

  • Branky Dukly: 18. Bin, 33. Červenka (pen.), 57. Bin, 62. Konan, 86. vlastní, 89. Adediran.
Proti třetiligovému Vltavínu jsme na umělé trávě v Satalicích zaznamenali naši nejvyšší výhru v zimní přípravě. Jako první jsme sice inkasovali, ale pak jsme šesti trefami skóre otočili. Dvě branky dal Kim Seung Bin.

Proti prvnímu celku skupiny A ČFL jsme se postupně dostávali do tempa. Ve vyrovnaném úvodu Vltavín otevřel skóre, když Rada vyrazil střelu z dálky jen před sebe a inkasoval z dorážky.

Pak ale začala úřadovat Dukla. Kim Seung Bin hrající ve výborné formě napřáhl zpoza šestnáctky a krásnou dalekonosnou střelou rozvlnil síť. Hned nato mohl skórovat Šebrle, ale po přiťuknutí Bina napálil jen brankáře. Červenkova křižná střela pak olízla vzdálenější tyč.

Dočkali jsme se až ve 33. minutě, kdy Marek Červenka nejprve sám vybojoval penaltu a tu také přízemní střelou proměnil. Ještě do přestávky jsme tak stihli skóre otočit a vedli 2:1.

Po změně stran už jsme soupeře jasně přehrávali. Postupně se prosadili Kim Seung Bin, po rohovém kopu Arnaud Konan a Quadri Adediran. V síti skončila také tečovaná přihrávka Daniela Součka, zřejmě šlo ale o vlastní gól.

Foto: Michal Káva

Hodnocení trenéra:

Bohuslav Pilný (Dukla Praha): „Je to vysoké vítězství, ale je potřeba zmínit, že soupeř neměl dostatek hráčů na prostřídání a ve druhé půli to bylo hodně znát. První poločas byl docela vyrovnaný a Vltavín v něm ukázal své kvality. Dali jsme každopádně šest gólů a mohlo jich být i víc, pokud bychom proměnili šance. Výsledek nás ale nemůže uspokojit. Pořád je to jen příprava. Klíčový pro nás bude vstup do soutěže.“