clanek-1

Prohra o tři góly. Pardubice byly v přípravě nad naše síly

29.01.2022, 14:00

FK Pardubice

4:1

(2:0)

Přípravné zápasy 2021/2022 A tým

FK Dukla Praha

Sestava domácí:

Markovič (46. Letáček) – Kostka (58. Halász), Hranáč, Pojezný (46. Čihák), Čelůstka (46. Toml) – Jeřábek (58. Červ) – Rayan (46. Vacek), Tischler (72. Sychra), Solil (72. Vít), Lupač (46. Rezek) – Huf (46. Matějka).

Sestava hosté:

Rada – Souček, Kulhánek, Konan, Barac – Hrubeš (75. Matoušek), Peterka, Kozel (75. Šebrle), Bin, Buchvaldek – Adediran.

  • Branky: 7. Solil, 17. Huf, 48. Toml, 74. Sychra – 76. Šebrle. Rozhodčí: Raplík – Vodrážka, Slavíček.
Prvoligové Pardubice, pro které byl zápas s námi generálkou na ligu, nám uštědřily nejvyšší porážku v zimní přípravě. Porazily nás 4:1, jediný gól Dukly dal ve druhé půli Štěpán Šebrle.

Je to pro nás druhá porážka v novém roce, tu první jsme zapsali proti jinému prvoligovému týmu Bohemians 1905 v zimní Tipsport lize (0:1).

Poprvé v zimě jsme nastoupili na přírodní trávě, podmínky ale nebyly ideální. Terén byl podmáčený a déšť se na něj snášel celý zápas.

Domácím se výrazně lépe povedl vstup do utkání: v sedmé minutě propadl míč po rohovém kopu k Tomáši Solilovi, který i vleže prostřelil Radu. O deset minut později pak Kostkovu střelu z křídla vyrazil Rada jen před sebe a z následné dorážky ho překonal David Huf.

Dukla se v první půli těžce dostávala k přímému ohrožení soupeřovy brány. Adediran při jedné z akcí pozdě zavíral zadní tyč a míč netrefil. Chvíli před přestávkou se přímého kopu z dálky ujal Souček, ovšem vysoko přestřelil.

V podobném duchu se nesl i druhý poločas. Pardubice do něj znovu výborně vstoupily a už v 48. minutě vypálil Martin Toml v záklonu krásně do šibenice a domácí vedli 3:0.

Patnáct minut před koncem náš gólman pouze vyboxoval střelu z dálky před sebe a dorážející Vojtěch Sychr už měl jednoduchou úlohu. Pak jsme se konečně prosadili i my, závěr duelu byl z naší strany nejpovedenější.

Štěpán Šebrle, který byl na trávníku jen pár vteřin, trefil ve vápně míč ze vzduchu a ten zaplul pěkně k tyči. Poslední slovo mohly ještě říct Pardubice, ale rána Rezka skončila na břevně. 

Hodnocení trenéra:

Bohuslav Pilný (Dukla Praha): „Co se týče kondičního hlediska, tak v něm utkání účel splnilo. Podobně jako v úterý v Boleslavi jsme vytížili ty hráče, které jsme potřebovali. Nic to ale nemění na tom, že jsme prohráli poměrně vysokým rozdílem. Pořád se nám opakují stejné chyby. Pokud se to nezmění, tak nás tenhle problém bude stát body s jakýmkoliv soupeřem. Jsme málo důrazní a agresivní v obou šestnáctkách, ale i ve středu pole. Utkání nám v tomhle směru nastavilo další zrcadlo.“