clanek-1

Dukla na závěr soustředění jasně porazila třetiligový Písek

22.01.2022, 10:15
Písek

FC Písek

0:4

(0:1)

Přípravné zápasy 2021/2022 A tým

FK Dukla Praha

Sestava domácí:

Sestava hosté:

1. poločas: Rada – Barac, Kozma, Konan, Kovernikov – Cienciala, Uhlíř, Jeřábek, Šebrle (20. Bin) – Hrubeš, Hodek. 

2. poločas: Reichl – Barac, Piroch, Kulhánek, Souček – Peterka, Kozel, Buchvaldek – Adediran, Pázler, Bin. 

  • Branky: 11. Cienciala, 47. Bin, 50. Adediran, 73. Buchvaldek.
Jeden gól v první půli, tři ve druhé a jasné vítězství 4:0. Dukla zakončila soustředění na jihu Čech výhrou nad tamním FC Písek po gólech Ciencialy, Bina, Adedirana a Buchvaldka.

V novém roce je to pro nás třetí výhra ze čtyř zápasů. Na umělé trávě ve sportovním areálu u hotelu OtavArena, kde náš tým strávil na soustředění celý týden, jsme třetiligového soupeře bez problémů přehráli.

První gól dal už v jedenácté minutě Lukáš Cienciala. Nepříjemností bylo zranění Štěpána Šebrleho, pro kterého po souboji zápas předčasně skončil. Měl by být ale v pořádku. Písek mohl ještě do přestávky vyrovnat, když Radu po krásné střele zpoza vápna zachránilo břevno.

Ve druhém poločase, do kterého trenéři poslali až na Jakuba Barace kompletně odlišnou jedenáctku, byl náš výkon kvalitnější. Během tří minut se prosadili Kim Seung Bin i Quadri Adediran a vedli jsme 3:0.

Velkou šanci měl pak Pázler, sám před brankářem ovšem prováhal vhodný moment ke střele. Čtvrtou branku tak přidal až Lukáš Buchvaldek

Hodnocení trenéra:

Vít Vrtělka (asistent trenéra Dukly): „Zápas splnil kondiční záměr. Vytížili jsme všechny hráče a připsali si vysoké vítězství, i když v první půli se hrál celkem vyrovnaný fotbal. Měli jsme tu na soustředění výborné podmínky, všechno po ruce. Jsme rádi, že se nám vyhýbají zranění. Šebrle sice dnes nedohrál, ale není to nic vážného.“