clanek-1

Na závěr vítězství. Dukla zakončila Tipsport ligu výhrou nad rezervou Sparty

15.01.2022, 13:00
Horní Počernice

AC Sparta Praha B

2:3

(1:0)

Přípravné zápasy 2021/2022 A tým

FK Dukla Praha

Sestava domácí:

Tůma (46. Benada) – Tvaroh (46. Borkovec), Piško (46. Krajinský), Gelašvili (46. Červak), Dudl (46. Večerka) – Dao, Gedeon (46. Šilhart), Vydra (46. Šimáček), Holoubek (46. Jonáš), Schánělec (46. Horák) – Turyna

Sestava hosté:

Štefan – Matoušek, Piroch, Kovernikov, Souček, Peterka, Hrubeš, Uhlíř, Cienciala, Buchvaldek, Hodek.

Střídali: Jeřábek, Kozma, Ludvíček, Adediran, Kim, Šebrle, Kozel, Barac, Konan, Kulhánek.

  • Branky: 10. Vydra, 65. Horák – 51. Šebrle, 63. Adediran, 80. Kim. ČK: Kozel. Střely na bránu: 5:6. Střely mimo: 7:3. Rohy: 5:6. Držení míče (v procentech): 50:50.
Dukla ve svém posledním vystoupením na zimním turnaji Tipsport liga v Horních Počernicích porazila Spartu Praha „B“ 3:2 po gólech Šebrleho, Adedirana a Bina. Ve skupině jsme skončili na druhém místě za vedoucím Jabloncem.

Zápas proti Spartě pro nás byl na turnaji prvním, kdy jsme nastoupili proti týmu z naší soutěže. Předtím jsme proti dvěma prvoligovým celkům získali tři body za výhru nad Jabloncem 3:2, pak jsme prohráli s Bohemians 1905 0:1.

Sparta začala lépe a v první dvacetiminutovce byla pohyblivější a aktivnější. Otevřela také skóre, když v 10. minutě brankář Štefan nejprve střelu Patrika Vydry skvěle vyrazil do vzduchu, ale pak spolu s obránci dobře neodhadl směr padajícího míče a ten skončil k překvapení všech až za jeho zády.

Dukla se postupně osmělovala a největší šanci měl Buchvaldek, který byl na chvilku úplně sám ve vápně, ale přízemní střelou sparťanskou branku o kousek minul. Na druhé straně Štefan skvěle vychytal zakončujícího útočníka Daoa.

Ve druhé půli naši hru výrazně rozhýbali střídající hráči. Chvilku po pauze centroval ze strany Adediran a Štěpán Šebrle dobře načasoval svůj náběh na malé vápno a zblízka neměl problém skórovat.

V 63. minutě už jsme vedli. Barac ukázkovým centrem našel v pokutovém území Quadriho Adedirana a Dukla během dvanácti minut zvrátila skóre na svoji stranu.

Jenže naše radost netrvala dlouho. Spartaň Daniel Horák dobře zavřel situaci na zadní tyči a ve skluzu poslal míč do sítě. 2:2.

V závěru se za nerozhodného stavu hrál otevřený fotbal, ve kterém jsme nakonec tři body dokázali ukořistit my. Za obranu si na prudký míč naběhl Kim Seung Bin a poslal ho pod padajícího brankáře.

Soupeř nás v závěru přitlačil a Štěfan si připsal několik skvělých zákroků. Měl také štěstí, když si na poslední roh zápasu naběhl i gólman Banada a nechybělo mnoho, aby vyrovnal… 

Úvodní foto: Michal Káva

Hodnocení trenéra:

Bohuslav Pilný (Dukla Praha): „Odehráli jsme dva diametrálně odlišné poločasy. V tom prvním jsme, hlavně co se týká pohybu, nestíhali a mohli jsme být rádi, že jsme prohrávali jen o gól. Druhá půle byla lepší. Měli jsme víc náběhů za obranu. Sparta vysoko bránila a nám se dařilo její obranou čtyřku roztrhat. Nakonec jsme asi zaslouženě otočili. Znovu musím připomenout, že jsme rádi, že se se nikdo nezranil. Teď odjíždíme na soustředění do Písku, kde budeme mít celý týden klid na přípravu.“