clanek-1

Dukla v Tipsport lize s Bohemians 1905 těsně prohrála

12.01.2022, 10:30
Horní Počernice

FK Dukla Praha

0:1

(0:1)

Přípravné zápasy 2021/2022 A tým

Bohemians 1905

Sestava domácí:

1. poločas: Reichl – Matoušek, Kulhánek, Konan, Souček – Bin, Kozel, Kozma, Šebrle – Buchvaldek – Adediran. 

2. poločas: Reichl – Ludvíček, Piroch, Kovernikov, Ciencala – Barac, Peterka, Jeřábek, Hrubeš – Uhlíř – Hodek.

Sestava hosté:

1. poločas: Bačkovský – Hašek, Köstl, Nazarov, Granečný – Novák, Nový, Mareček, Fulnek – Koubek, Keita. 

2. poločas: Bačkovský – Vala, Krch, Křapka, Granečný (66. Vondra) – Květ, Nazarov (66. Chramosta), Jindřišek, Kovařík – Ugwu, Beran.

  • Branky: 35. Nový. Rozhodčí: Opočenský – Machač, Černoevič.
Po vítězství nad Jabloncem jsme tentokrát v další konfrontaci s prvoligovým soupeřem v zimní Tipsport lize neuspěli. Proti Bohemians 1905 jsme prohráli těsně 0:1. Nejblíže ke gólu měl obránce Artem Kovernikov, který ve druhé půli trefil tyč.

Na umělé trávě v Horních Počernicích dali trenéři šanci dvěma rozdílným jedenáctkám, gól jsme však vstřelit nedokázali a v zimním turnaji zapsali první porážku.

Oproti sobotnímu zápasu s Jabloncem se tentokrát neurodilo ani tolik šancí. Brankář Reichl skvěle zakročil proti hlavičce Nováka zblízka, na druhé straně střílel z dobré pozice zpoza vápna Kozma. Ale bránu přízemní střelou o kousek minul. Neujaly se ani náběhy Adedirana či Bina.

Soupeř otevřel skóre ve 35. minutě, kdy si mezi dvojici našich hráčů naskočil na centr ze strany Martin Nový a přesnou hlavičkou k tyči nedal našemu brankáři šanci zasáhnout.

Ve druhém poločase měla o něco více ze hry Bohemka. Křapka po rohu dobře zakončil a měli jsme štěstí, že míč mířil mimo tři tyče. Dukla si moc příležitostí nevypracovala, ale byla kousek od vyrovnání. Deset minut před koncem hlavičkoval Kovernikov jen do tyče, od které se míč odrazil k volnému Hrubešovi. Ten pálil z první a vysoko přestřelil. 

Foto: Michal Káva

Hodnocení trenéra:

Bohuslav Pilný (Dukla Praha): „Dobrá příprava s kvalitním soupeřem. Hráli jsme slušně, i když jsme měli málo situací v pokutovém území a minimum šancí. To je mínus. Jsem ale spokojený s tím, jak mladí kluci odehráli druhý poločas. Dostávají od nás šanci nastoupit a oťukat se v dospělém fotbale. Už se těším na sobotu, kdy hrajeme s béčkem Sparty. Bude to trochu jiný zápas, je to tým z naší soutěže. Snad navážeme na herní stránku, kterou se na tomto turnaji prezentujeme.“