clanek-1

Na úvod nového roku vítězství! Dukla v Tipsport lize porazila Jablonec

08.01.2022, 13:00
Horní Počernice

FK Jablonec

2:3

(1:3)

Přípravné zápasy 2021/2022 A tým

FK Dukla Praha

Sestava domácí:

1. poločas: Hrubý – Holík, Zelený, Kubista, Krob – Hübschman – Pleštil, Kratochvíl, Werani, Pilař – Ikaunieks
2. poločas: Hrubý – Štěpánek, Martinec, Zelený, Surzyn – Považanec, Malínský, Vaníček, Smejkal, Nikrýn – Torfiq

Sestava hosté:

1. poločas: Rada – Ludvíček, Piroch, Konan, Souček – Peterka, Barac, Hrubeš, Bin, Buchvaldek – Adediran
2. poločas: Rada – Matoušek, Kulhánek, Konan, Kovernikov – Hrubeš, Jeřábek, Kozma, Šebrle – Kozel – Hodek

  • Branky: 10. Ikaunieks, 75. Nikrýn – 6. Adediran, 22. Bin, 45. Buchvaldek (pen.), ŽK: Holík – Kozel. Střely na bránu: 3:4. Střely mimo: 10:1. Rohy: 7:2. Držení míče (v procentech): 57:43.
První zápas v roce 2022 znamenal pro Duklu plný bodový zisk. Na neutrálním hřišti v Horních Počernicích jsme na úvod zimní Tipsport ligy porazili prvoligový Jablonec 3:2, když naše góly dali Quadri Adediran, Kim Seung Bin a Lukáš Buchvaldek z penalty.

Jablonec jsme porazili v přípravném zápase i téměř na den přesně před rokem, kdy jsme na hřišti v Satalicích vyhráli 3:1. I tentokrát jsme soupeři dokázali vstřelit tři góly a zapsali v Tipsport lize cenné vítězství.

Základy jsme k tomu položili už v prvním poločase. V šesté minutě házel Souček aut, Buchvaldek přiťukl ve vápně míč Quadrimu Adediranovi, který prostřelil brankáře Hrubého a Dukla vedla 1:0.

Jablonec ale rychle vyrovnal. Centr ze strany propadl až k Davidovi Ikaunieksovi a ten z hranice malého vápna namířil přesně k tyči. Náskok jsme si vzali zpět ve 22. minutě: Adediran centrem napříč vápnem oslovil Hrubeše, jemuž volej nesedl. Míč se však odrazil na střed a Kim Seung Bin ho uklidil do brány.

A už v nastavení první půle jsme přidali třetí gól. Rozběhnutému Binovi skočil ve vápně pod nohy jablonecký brankář a rozhodčí po domluvě s videem ukázal na pokutový kop. K němu se postavil Lukáš Buchvaldek a upravil na 3:1 pro nás.

Do druhé půle protočili oba trenéři sestavu. V našem dresu odehráli celých 90 minut pouze brankář Rada, obránce Konan a útočník Hrubeš. Právě gólman Rada se krátce po změně stran vyznamenal, když vyškrábl nad břevno zakončení Štěpánka.

Takové ofenzivní hody už se ovšem nekonaly. Jablonec snížil patnáct minut před koncem zásluhou Davida Nikrýna, který z první z těžké pozice nedal Radovi šanci. Vítěství už jsme však uhájili. 

Hodnocení trenéra:

Bohuslav Pilný (Dukla Praha): „Výhru nepřeceňujeme. Jsem rád, že se nám nikdo nezranil. Dali jsme prostor mladým klukům, hlavně ve druhé půli byla až na pár výjimek sestava hodně omlazená. Kvalitou nebyla tak dobrá jako ta první, ale to není podstatné. Makáme dál. Příští týden nás čekají další dva zápasy.“