clanek-1

V předposledním přípravném utkání prohrálo naše béčko v Jihlavě

26.02.2022, 14:00
Na Stoupách

FC Vysočina Jihlava B

2:1

(1 : 0)

Přípravné zápasy 2021/2022 B tým

FK Dukla Praha

Sestava domácí:

Sestava hosté:

Buchlák ((75. Havlíček) - Kozojed (45. Křenek), Matoušek, Kovernikov, Mládek (45. Villaseca) - Hudec (45. Lehký), Jeřábek, Uhlíř - Varačka, Hodek (63. Štefančin), Špatenka (55. Kočí)

  • Branky:33. a 90. - 53. Hodek ŽK: , ČK: , Rozhodčí: .
K předposlednímu přípravnému utkání zajížděl B-tým Dukly na umělou trávu FC Vysočiny Jihlava. Přes počáteční převahu Dukly, třináct rohových kopů Dukly a osm brankových příležitostí, odjeli nakonec mladíci Dukly z Jihlavy poraženi 2:1.

Dukla B zajížděla k přípravnému utkání s účastníkem MSFL, FC Vysočina "B" s cílem prověřit herní činnosti a součinnost celého týmu.

V první čtvrtině zápasu zatlačila Dukla domácí na jejich polovinu a zahrávala během dvaceti dvou minut pět rohových kopů, z nichž vznikla jedna nebezpečná situace pro branku domácích, ale po centru A. Kovernikova zakončoval J. Hodek z 12 metrů jen čtvrt metru vedle domácí branky.

Domácí odpověděli ve 23. minutě gólovou šanci, když křížnou střelu domácího hráče z pravé strany ze 7 metrů vykopával z brankového území F. Matoušek.

V 31. min. v gólové šanci J. Hodek nevystřelil dostatečně razantně a tak brankář domácích stačil střelu vytěsnit na rohový kop.

Domácí odpověděli rychlým protiútokem ve 33. minutě, který zastavila obrana Dukly faulem a z trestného kopu z 22 metrů domácí pravý záložník přes zeď k tyči dostal domácí do vedení, 1:0.

Odpovědí Dukly byla ve 35. min. gólová šance, do které se dostal F. Špatenka, ale jeho střela z úhlu ze 3 metrů skončila vedle.

Hned o minutu později střílel ze 16 metrů M. Varačka, ale střelu, které chyběla razance, domácí brankář kryl.

Ve 40. min. po přihrávce F. Špatenky v gólové pozici vystřelil J. Hudec z pravé spojky ze 14 metrů jen lehce, brankář domácích střelu kryl.

Když potom střelecké pokusy F. Špatenky ze 16 metrů ve 43. minutě a J. Jeřábka ve 44. min. z 20 metrů skončily u brankáře domácích, zahrozili domácí v poslední minutě první půle, když prudký centrovaný míč z pravé strany prošel podél branky Dukly do autu.

Do druhé půle oba trenéři prostřídali hráče z lavičky.

Hned ve 46. min. zastavila domácí obrana pouze za cenu faulu pronikajícího F. Lehkého a z následného trestného kopu z 23 metrů vystřelil prudkou ránu A. Kovernikov jen 1/4 metru nad domácí branku.

V 50. minutě se dostal po pěkné narážečce s F. Matouškem do gólové šance J. Hodek, ale jeho střelu z pravé spojky z 8 metrů stačila domácí obrana zblokovat.

V 53. minutě již bylo na lavičce Dukly veseleji, to když domácí "malou domů" vystihl J. Hodek a proměnil svůj nájezd na domácího brankáře, 1:1.

V 58. min. pro zatažení míče na prostředek střílel prudkou ránu F. Lehký z 20 metrů jen těsně nad domácí branku.

V 67. min. v gólové šanci F. Lehký z levé strany z 9 metrů zakončil vedle domácí branky.

Na druhé straně zneškodnil v brance Dukly S. Buchlák gólovou příležitost domácích, když stačil vyrazit střelu ze 14 metrů.

Dukla odpověděla dvěma gólovými příležitostmi J. Štefančina. První z nich byla v 71. min., když po závaru před domácí brankou z odraženého míče ze 3 metrů přestřelil jihlavskou branku a hned v 75. min. si počínal stejně ze 4 metrů po centru od V. Kočího.

V 76. minutě zahrávala Dukla sérii tří rohových kopů, ale bez gólového efektu. Stejně tomu bylo v rozmezí 80.-82. min., kdy také ze tří rohových kopů mladíci Dukly nezužitkovali ani jeden.

Když potom v 85. min. po přízemním stříleném centru z pravé strany od F. Matouška se z malého vápna nedokázali prosadit ani J. Štefančin ani V. Kočí, potrestali střeleckou nemohoucnost Dukly domácí mladíci.

V 89. min. po nedorozumění v obraně Dukly šel domácí hráč sám na brankáře Dukly, ale J. Havlíček vytáhl parádní zákrok a zakončení ze 12 metrů stačil "vytáhnout" na roh.

Ten zahrávali domácí v 90. minutě na bližší tyč, kde se prosadil domácí hráč a hlavičkou upravil na konečné skóre na 2:1 pro Jihlavu.